Yerli mal tezgaha indi fiyatlar düştü

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yeni yasa gereği 15 Haziran'da başlatılan 4/B'li personelin kadroya alınmaları tamamlandı. Bu kapsamda Çerkezköy'de de 21 sözleşmeli din görevlisi kadro aldı.

Yerli mal tezgaha indi fiyatlar düştü
26 Temmuz 2011 Salı 00:00

Çerkezköy Müftülüğü'nde görev yapan 21 sözleşmeli personel kadro aldı. 4/B ve 4924 Sayılı Yasa'ya göre sözleşmeli olarak çalışan personele kadro verilmesi için yapılan düzenleme 4 Haziran 2011 tarihi itibariyle Resmi Gazete"de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Yasanın ardından 15 Haziran'da başlatılan uygulama kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4/B'li personel kadroya alınmaya başladı.
Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, Müftülükte bulunan 21 din görevlisinin kadroya geçtiğini açıkladı. Müftülükteki kadro sayısının 44 olduğunu belirten İlçe Müftüsü Emin, 21 sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla birlikte bu sayının 65'e yükseldiğini söyledi.
KADRO SAYISI 65 KİŞİ
Müftülükteki kadro sayısının şuanda 65 kişiden oluştuğunu söyleyen Müftü Mahmut Emin, 21 din görevlisinin 08. 07. 1211 sayılı 4/B ve 4924 Sayılı Kanun Maddesi'ne göre kadro aldığını söyledi. Müftü Mahmut Emin, sözleşmeli personelin kadroya alınmasının ardından Çerkezköy Müftülüğü'nde 4 sözleşmeli personel kaldığını söyledi. Müftü Emin, "Yeni gelen 4 kişi de sözleşmeli olarak göreve başladı" dedi.
VAİZ KADROSUNDA BOŞLUK VAR
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte müftülükte vaiz sorunu başgösterdi. Üç kişilik vaiz kadrosuna rağmen bunlardan ikisinin dolu olması ve bir hafta öncede iki vaizden biri olan Murat Akçay'ın Kocaeli'ne tayin olması Çerkezköy Müftülüğü'nü sıkıntıya soktu. Müftü Mahmut Emin, Ramazan öncesinde Çerkezköy'e bir vaiz gönderileceğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.