Yılın ilk Meclis Toplantısı yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Yılın ilk Meclis Toplantısı yapıldı
04 Ocak 2018 Perşembe 15:04

MECLİS, AĞUSTOS AYINDA TATİLE GİRECEK
Açılış, yoklama, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 2018 yılı Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında Başkanlık Makamının 20.12.2017 gün ve 122 sayılı Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Ardından Meclis tatil ayının tespitinin görüşen Belediye Meclisi, 2018 yılında Meclis tatil ayı olarak Ağustos ayını oy birliği ile belirledi.
DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI
Meclis tatil ayının belirlenmesinin ardından Denetim Komisyonu seçimi yapıldı ve yapılan gizli oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyeliklerine Rağbet Erol, Yüksel Sevil, Serdar Ürkmez, Remzi Garip ve Ayhan Çitil oy çokluğu ile seçildiler.
ENGELLİLERE YARDIM KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Denetim Komisyonu Üyelerinin seçiminin ardından Başkanlık Makamının 20.12.2017 gün ve 121 sayılı Engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, 2006 yılından bu yana engellilere yapılan yardımın devam edip etmemesi ve miktarının belirlenmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
HİSSE SATIŞLARI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Gündemin 5. maddesinde yer alan Çerkezköy İlçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 9 adet Belediye hisselerinin satışı görüşülüp, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken,  gündemin 6. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 14.12.2017 gün ve 2343 sayılı Belediye’de dolu bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması ile 21.12.2017 gün ve 2408 sayılı sözleşmeli personellerin 2018 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki müzekkerelerinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
ÖNERGE RET EDİLDİ
Etüd Proje Müdürlüğü’nün görev, yetki ve çalışma yönetmeliğinin tanzim edilmesinin müzakeresinin görüşülüp, oy birliği ile kabul edildiği Belediye Meclisi gündemin son maddesi oyan Meclis Üyelerinin Meclis Başkanlığına vermiş olduğu caddelerden otopark ücreti alınması ve bu ücretlerin spor kulüplerine makbuz karşılığında ödenmesi hakkındaki önerilerinin müzakeresinin görüşülerek, oy birliği ile ret edildi ve bu konunun daha detaylı araştırılarak, Meclis gündemine ilerleyen zamanlarda alınması kararlaştırıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
oktay - 6 yıl önce
türk bayragı ve atatürk posteri koyun o masanın arkasına