Yılın son toplantısı gergin bitti

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu Meclis Başkanvekili Uğur Erem Başkanlığı’nda yapılırken ilk oturumda incelenmek üzere Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı sonunda yeniden termik santral tartışması yaşanırken, termik santral konusunun Ocak ayı meclisinde gündeme alınıp değerlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı

Yılın son toplantısı gergin bitti
02 Aralık 2016 Cuma 17:45

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 16.11.2016 gün ve 3194 sayılı Mühür Sökme Ücretinin Tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek birinci mühür sökmede ücret alınmaması, ikinci sökmede 500 TL, üçüncü sökme ve devam eden her mühür sökme için de 1000 TL ücret alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada CHP ve Ak Parti Grubu ‘Evet’ oyu kullanırken, MHP Meclis Üyesi Hasan Sakallı ‘Çekimser’ oy kullandı.
HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 21.11.2016 gün ve 1953 sayılı 10 adet Belediye Hissesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülerek, 9 adet Belediye hissesinin satışı oy birliği ile 1 adet Belediye hissesinin satışı ise oy çokluğu ile kabul edildi.
UKALA BİR ŞEKİLDE SORUYOR
Hatırlanacağı üzere toplantının ilk oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Ali Dede ve Ak Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak arasında termik santral gerginliği yaşanmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Önceki oturumda CHP Grubu’ndan bir arkadaşın bu meclise yakışmayan bir üslupla sorduğu soru karşısında rencide olduk. Bize termik santralle ilgili ne düşündüğümüzü soruyor, kendisi bu konu hakkında ne kadar bilgi sahibi? Oturduğu yerden ukala bir şekilde termik santral konusunda ne yapacağımızı soruyor. Zaten henüz kesinleşmiş bir şey yok. Bu üslup bu meclise yakışmıyor. Ben, kendisinin konu hakkında hiçbir şey bilmediğini düşünüyorum. Ancak 3 yıldır bu mecliste olup sesi çıkmayan bir meclis üyesinin nasıl konuşması gerektiğini bilmemesine de şaşırmıyorum” dedi.
TOPLANTI GÜNDEMİNE ALALIM
Ortamın gerilmesi üzerine Uğur Erem, “Ben Ali Bey’in art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sizin hem Belediye Başkanlığı hem de hekimlik geçmişiniz var. Termik santral konusunda gereken hassasiyeti göstereceğinizden hiç şüphem yok. Ali Bey, belki yanlış bir üslup seçmiş olabilir; ancak kendisi Çerkezköy’ü ilgilendiren böyle bir duruma hep birlikte karşı çıkmamız gerektiğini vurgulamak istedi. Bu konuyu bir sonraki toplantımızın gündemine alalım ve detaylı tartışalım.’’ diye konuştu.
GEREKEN ARAŞTIRMALARI YAPTIM
Uğur Erem’in konuşmasının ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Üyesi Ali Dede, “Ben önceki oturumda CHP Grubu adına değil şahsım adına konuştum. Yine şahsım adına konuşuyorum ki, ben termik santral konusunda gereken araştırmaları yaptım. Bilgi edinmek isteyenler de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesine girerek gerekli bilgiyi edinebilirler. Benim bu soruyu sormamdaki amaç konu hakkında ne düşündüklerini öğrenmek, fikirlerini almaktı.” dedi.
OLMAM GEREKEN YERDEYDİM
Toplantıda son olarak CHP’li Meclis Üyesi Enver Bayram konuşarak, “Dün Ali Bey konuyla ilgili konuşmalarını tamamlamadan Ak Partili bir arkadaşımız ‘Biz sizi 15 Temmuz’da sokaklarda göremedik’ gibi bir tabir kullandı. Sanki tüm CHP’lilere ‘sokağa çıkmayın’ gibi bir talimat verilmişçesine davranıldı. Ben oradaydım. Biz basının karşısında şov yapmak için siyaset yapmıyoruz. Ben 15 Temmuz’un ardından 19 gün oradaydım. Eski Belediye Başkanı Sayın Ali Ertem, beni meydanda görmesine rağmen, ertesi gün sosyal medya hesabından alanda hiç CHP’li olmadığını ifade etti. Bu çok yanlış bir durum. Ben kameralar önünde değildim. Olmam gereken yerdeydim.” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karadenizlii - 7 yıl önce
Susunmu diyorlar yoksa bilmezliktenmi geliyorsunuz bu insanlar yalandanmı endişeleniyorlar yani. En azından olursa bizde gerekeni yaparız gibi şeyler söyleyin sağa sola dalacağınıza daaa
Avatar
55 - 7 yıl önce
Ağzınıza sağlık Remzi bey her şeyi kendi biliyor modundan çıkmalı verin ağzının payını.Hemende nerden nereye bağlamışlar konuyu siz bu duruma sessiz kalın bu millet hesabını sormazmı beee