Yüceer: 242 fabrikanın günlük zararı 200 Milyon TL

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy ve Veliköy Organize Sanayi Bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. Üretim yapamadıkları için fabrikaların zarar ettiğini söyleyen Yüceer, “Söz konusu zararın karşılanması yönünde Hükümetiniz bir çalışma yapacak mıdır?” diye sordu

Yüceer: 242 fabrikanın günlük zararı 200 Milyon TL
04 Ocak 2017 Çarşamba 13:42

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy ve Veliköy Organize Sanayi Bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. Yaşanan bu elektrik kesintilerinin 21. Yüzyıl Türkiyesi’ne yakışmadığını söyleyen Yüceer,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

OSB’LERDE KRİZ

Yüceer, yeni yıldan önce Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan elektrik kesintisinin özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde kriz yarattığını, dünyanın birçok bölgesine ihraç ürün gönderen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesinin de elektrik kesintilerinden etkilendiğini kaydetti.

ZARAR ÇOK BÜYÜK

Yüceer, “Adapazarı’ndaki enerji iletim hatlarındaki arızadan dolayı ÇOSB’deki 242  fabrika günlerce üretim yapamamıştır. Veliköy OSB’de de kesintiler yüzünden 70’e yakın fabrikada üretim durmuştur. Fabrikalarda üç gün boyunca sadece gece vardiyaları çalışmıştır. Elektrik kesintisi nedeniyle ÇOSB’deki 242 fabrikanın günlük 200 Milyon TL zarar ettiği belirtilmektedir” dedi.

HÜKÜMET ZARARI KARŞILAAYCAK MI?

Enerji dağıtımı yapan TEİAŞ’ın ise ulusal kaynaklı bir sorun yaşandığı için elektrik verilemediği yönünde açıklama yaptığını kaydeden Yüceer, Bakan Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Elektrik kesintileri nedeniyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların yapamadığı üretimin ekonomik maliyeti nedir?
-Söz konusu zararın karşılanması yönünde Hükümetiniz bir çalışma yapacak mıdır?

KESİNTİNİN NEDENİ NE?

-Organize Sanayi Bölgelerinde kriz yaratan elektrik kesintisinin nedeni nedir?

-Büyük çaplı elektrik kesintisi yaşanmaması için alınan önlemler nelerdir?

ULUSAL KAYNAKLI SORUN NEDİR?

-TEİAŞ açıklamasında söz ettiği ulusal kaynaklı sorun nedir?

-Elektrik üretim ve iletim hatlarını kontrol eden sistemlere yönelik sızma girişimi tespit edildiği,  Türkiye’nin ulusal elektrik şebekesinde büyük bir sabotaj hazırlığının olduğu iddiaları doğru mudur? Sızma girişimi kimler tarafından yapılmaktadır? Kaynağı belli midir?
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.