Yüceer, Doğalgaz zamlarını Meclise taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Trakya’daki doğalgaz zamlarını Meclis gündemine taşıdı. Yapılan zamların her ailenin bütçesine 40-50 TL ek yük getirdiğini belirten Yüceer, Hükümet kanadından doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacağı açıklamasını hatırlatarak zammın gerekçesini sordu

Yüceer, Doğalgaz zamlarını Meclise taşıdı
17 Mart 2015 Salı 19:24

 CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Trakya’da yurttaşları isyan ettiren doğalgaz zamlarını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yüceer, GAZDAŞ’ın Trakya’da Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nin dahil olduğu 17 yerleşim bölgesinde konut ve sanayi tüketicilerine doğalgaz dağıtımında bulunduğunu bildirdi.

HANİ ZAM YOKTU?

Önergesinin gerekçesinde Bakan Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu,  “Doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. Şubat ve Mart ayı aynı şekilde aynı fiyat mekanizmaları ile birlikte kullanacak. Gizli veya açık zam yok” açıklamasını hatırlatan Yüceer, GAZDAŞ’ın “sistem kullanım bedeli” adı altında 1 Şubat 2015 tarihinden itibaren doğalgaz fiyatlarında yeni tarife uygulamaya başladığını kaydetti.

AİLE BÜTÇESİNE EK YÜK

CHP’li Yüceer, “Tekirdağ’da gazın metre küpü doğalgazın metreküp fiyatının 0.87 kuruştan 1,02 TL’ye çıkarılmıştır. Yeni zamlar aile bütçesine 40-50 TL ek yük oluşturacaktır. Doğalgaza yapılan bu zamlar Trakyalı hemşerilerimin tepkisini çekmiştir. Doğalgaza zam olmayacağına yönelik açıklamalar yapılmasına rağmen, iktidar dağıtım şirketleri lehine yaptığı kanuni düzenlemelerle vatandaşın cebini yakıyor” dedi.

ZAMMIN GEREKÇESİ NEDİR?

CHP’li Yüceer, Bakan Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak açıklamanıza rağmen, Trakya’da yapılan bu zammın gerekçesi nedir?

ZAM ORANI NEYE GÖRE BELİRLENDİ?

Seçim bölgem Tekirdağ’da doğalgaza yapılan zam oranı neye göre belirlenmiştir?

Tarife zammının dağıtım şirketleri ve iller arasında değişiklik göstermesinin sebebi nedir? Diğer illerde sistem kullanım bedeli altında faturaya ne kadar ücret yansıtılmıştır?

GERİ ALINACAK MI?

Trakyalı hemşerilerimin tepkisine neden olan doğalgaz zamlarını geri alma konusunda Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır?

Yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza yeni zam yapılacak mıdır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÖZÜKARA - 9 yıl önce
candan hanim su zammini ve çerkezköy bütçesi̇ni̇ de taşisa onurlu bi̇r i̇ş yapmiş olur.
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce @GÖZÜKARA
su zammında ne var? orttada su zammı değil çevre teemizlik ve atık su bedelinden kaynaklanan artış var. hani eski belediyenin tahsil edince halkın söyleenmeye başladığı seçimde oy kaybetmemek için 2 sene ertelediği ve şimdikilerin başına kalan atık su ve çevre temizlik vergileri.. işte bunlar su faturasına eklenince fatura 2 ye 3 e katlanıyor sıkıntı orada. çerkezköy bütçeesini bilmem ama 9 sene boyunca bir kuruş borç ödemeyip çerkezköyü vergi yüzüslerine sokanları taşısın.