Yüzde 19 artış var

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, yeni yönetimi tanıtma ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor. CHP’liler tanışma ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Necati Karaoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek hasta bakma oranına değinen Karaoğlu, “Geçen yıla göre hasta sayısında yüzde 19 artış var. Geçtiğimiz yıl bu zamana kadar 500 bine yakın hastaya bakılmış. Bu yıl rakam 640 bini geçti bile. Her gün yeni hasta kaydediyoruz demek ki ilçeye gelen vatandaş sayısı çok fazla. Bu yüzden yeni binaya acil ihtiyaç var” dedi

Yüzde 19 artış var
24 Kasım 2014 Pazartesi 08:32

KÜÇÜK SAPMALAR DA OLSA ÇALIŞMALARIN HIZLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni yönetimi tanıtma programları kapsamında Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Necati Karaoğlu’nu ziyaret etti. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir başkanlığında gerçekleşen ziyarette CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı. Ziyaretlerinden dolayı CHP İlçe yönetimine teşekkür eden Başhekim Karaoğlu, yeni hastane hakkında konuşarak, “Geçtiğimiz günlerde hastane inşaatında yaşanan talihsiz kazanın ardından çalışmalarda yavaşlama olmuştu. İnşallah kısa sürede çalışmalar yeniden hız kazanır diye umuyoruz. Hastanenin bitiş tarihi 23 Nisan 2015 olarak belirlenmişti. Şuan küçük sapmalar olabilir ama hedefimiz tutarsa hem vatandaşlar için hem de bizim için çok iyi olacak” açıklamasında bulundu.

8-10 YIL HASTANE SIKINTISI YALANMAYACAK

Geçilen yıla oranla hasta sayısında yüzde 19 artış olduğunu ifade eden Necati Karaoğlu, “Geçtiğimiz yıl bu zamana kadar 500 bine yakın hastaya bakılmış. Bu yıl rakam 640 bini geçti bile. Her gün yeni hasta kaydediyoruz demek ki ilçeye gelen vatandaş sayısı çok fazla. Bu yüzden yeni binaya acil ihtiyaç var. Yeni binada hastalar için 127 oda ve 400 yatak olacak. Bunun dışında hasta ve hasta yakınları için sosyal donatılar da yer alacak. 13-14 bin metrekare sadece yatan hastalara ait. Binamız tamamlandığında Çerkezköy’ün 8-10 yıl hastane ile ilgili sıkıntı yaşamayacağını düşünüyoruz” dedi.

ARAÇ YOĞUNLUĞUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Necati Karaoğlu konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Yeni hastanemizde örneğin yoğun bakım ve ameliyathanelerimiz hijyen sebebiyle köşeli değil kapsül şeklinde ve antibakteriyel kaplama olacak. Yeni hastaneyi tıbbi cihazlar dahil her şeyi ile tam olarak teslim alacağız. Şu anda kullanılan mevcut hastanenin de yıkımı gerçekleşecek. Trafik sorunumuz şuan baş gösteriyor. Minibüsler hastane kapısında yolcu indirip, bindiriyor ve vatandaşlar eczane içinde karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Bu esnada da ara yoldan geçen arabalar hastalar için ciddi bir tehlike arz ediyor. Pazartesi günleri 3 binin üzerinde hasta girişi var. Yeni bina tamamlandığında Kapaklı’dan da gelen vatandaşlarla birlikte sayı daha da artacak ve araç yoğunluğu yaşanacak. Bunun acil şekilde çözülmesi lazım.”

PROJELERİMİZİ EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇİRECEĞİZ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ise kendilerini kabul eden Necati Karaoğlu’na teşekkür ederek, “Yeni bina tamamlandığında, Çerkezköy’e yakışır bir hastane hizmete girmiş olacak. Yapılan yeni kurum binalarıyla birlikte ilçede sosyal alanların da çoğaltılması gerekiyor. Bizler de çalışmalarımızı Belediye Başkanı Vahap Akay’la birlikte bu yönde sürdüreceğiz. Stratejik planda yer alan projelerimizi, 5 yılı tamamlamadan hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.