Ziraat Odası’na Üretici Kart hakkında bilgi verild

Çerkezköy Ziraat Odası ve Denizbank arasında Üretici Kart için ön görüşme yapıldı. Ziraat Odasında yapılan görüşmede Üretici Kart ile tarımsal girdilerin 5 ay vadeli ve faizsiz alınabileceği belirtildi

Ziraat Odası’na Üretici Kart hakkında bilgi verild
08 Temmuz 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy Ziraat Odası ve Denizbank arasında tarımsal girdilerin 5 ay vade ve faizsiz karşılanmasını sağlayan "Üretici Kart" için ön görüşme yapıldı. Görüşmede üretici kartın limitinin üçte biri oranındaki kısmının sadece Ziraat Odasında kullanabileceği belirtilerek, bu durumun Ziraat Odasında ekonomik katkı sağlayacağının altı çizildi.
Çerkezköy Ziraat Odası ve Denizbank arasında tarımsal girdilerin daha kolay karşılanması için Üretici Kart ön görüşmesi yapıldı. Çerkezköy Ziraat Odası’nda yapılan görüşmeye Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Denizbank Trakya Tarım Bölge Sorumlusu Mehmet Kel ve Ahmet Arda Bilgin, Denizbank Çerkezköy Şube Müdürü Murat Çek ve Denizbank Çerkezköy Şube Tarım Portföyü Ergin Dündar katıldı.
TRAKYA’DA 35 BİN KİŞİ ÜRETİCİ KART KULLANIYOR
Görüşmede Denizbank Üretici Kart hakkında Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak’a bilgi veren Denizbank Trakya Tarım Bölge Sorumlusu Mehmet Kel, Üretici Kart’ın 2000 yılından bu yana uygulanan bir çalışma olduğunu söyledi. Bu çalışma kapsamında Trakya Bölgesinde 35 bin kişiye Üretici Kart’ı ulaştırdıklarını belirten Kel, "Bölgemizdeki birçok Ziraat Odası ve Tarımsal Faaliyetle bulunan kuruluşlarla birlikte çalışıyoruz. Bu kart ile çiftçilerimiz tarımsal girdilerini 5 ay vadeli ve faizsiz bir şekilde alabiliyorlar.
Ziraat Odasına üye çiftçilerimiz bu kartı aldıklarında limitlerinin %30’nu Ziraat Odasında kullanmak durumundadırlar. Bu uygulamada Ziraat Odalarının ekonomik anlamda güçlenmesi için son derece önemlidir. Ayrıca, Üretici Kart ile sadece tarımsal alandaki harcamalarda kullanılabilir. Ziraat Odasına üye çiftçilerimiz, üyelik belgeleri ve nüfus cüzdanı fotokopileri ile bizlere başvurarak, kefilsiz bir şekilde bu imkandan yararlanabilirler" dedi.
YÖNETİM KURULUNDA DEĞERLENDİRECEĞİZ
Denizbank yetkililerinden bilgi alan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ise, örnek protokol belgesini inceleyeceklerini, ayın 15’inde yapacakları yönetim kurulu toplantısında konuyu değerlendireceklerini söyledi. Toprak, bu uygulamanın çiftçiler ve Ziraat Odası için önemli getiri sağlayacağını da belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.