100. yıl coşkusu yaşandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Spor Kompleksinde devam eden 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerinde öğrencilerin gösterileri renk kattı. İlçe genelindeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

100. yıl coşkusu yaşandı
20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:48

KUTLAMALAR 29 EKİM SPOR KOMPLEKSİNDE YAPILDI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de kutlandı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Demirbağ’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 29 Ekim Spor Kompleksinde coşkulu bir şekilde devam eden kutlamada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Demirbağ yaptı. Demirbağ, “19 Mayıs 1919 bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk milletin ulus olmaya yönelik yazgısını değiştiren ve tam bağımsızlığını sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk ulusunun doğum günüdür. Bugün 100’üncü yıl dönümünü kutlamaktan onur ve kıvanç duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir” dedi.
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ HATIRLATTI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü alıntılayan Demirbağ, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden de bir kesit sunarak, “Bilinmelidir ki Türk gençliği bu mukaddes emanetin yılmaz ve ebedi bekçisidir. Hiçbir beşeri kuvvet Türk gençliğini, bizleri bu yoldan döndüremeyecektir. Çünkü bizler gücümüzü, bugünleri görerek bizi 100 yıl önceden uyaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, milli mücadele şuurumuzdan ve göğsümüzde sönmeyen iman ateşinden alıyoruz. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize, özellikle siz gençlere büyük görev düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserleri ve temel taşlarısınız. Milli mücadele günlerini unutmayınız. Bu vatanın ne zorluklarla kazanıldığını, Seyit Onbaşı’yı, Kara Fatma’yı, Şahin Bey’i, Sütçü İmamı unutmayınız. Sizler unutmazsınız bilirim” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimini de hatırlatan Demirbağ, “Ömer Halisdemir’i unutmayınız.  Bugün bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz” diye konuştu.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Şehir Orkestrası kutlamalarda sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler Kickbox ve Taekwondo gösterisinde bulundu. Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, kutlamalar Çerkezköy halk Eğitimi Merkezi mehteran Takımının gösterisi ilke son buldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.
 
KUTLAMALAR AKŞAM KENT PARK’TA DEVAM ETTİ
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen kutlama programının ardından, Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Zakkum Konserine Çerkezköy halkı büyük ilgi gösterdi. Kapalı Pazar Yeri önündeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Zakkum Grubu sahneye çıkmadan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı konuşmada, “Beş yıl boyunca Çerkezköy’e hizmet etmiş olmanın gururu ve bu göreve yeniden seçilmiş olmanın heyecanı ile şimdi umutla geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Ve şimdi bizler, Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın geleceği için sizlerden aldığımız güç ile üretmeye ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede en büyük gücümüz şanlı tarihimiz. Bu sebeple geleceğe umutla bakarak ‘Her şey Çok Güzel Olacak’ diye haykırarak aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
“GÜNEŞ GİBİ DOĞDULAR SAMSUN’A”
Akay, “100 yıl evvel sarayın kulluk ettiği, emperyalizmin esir almak istediği, umutlarını tüketmiş, esareti kabul etmiş, yoksulluğun altında ezilmiş bir millet umutsuzca kurtuluşunu beklediği günlerde şöyle seslenmişti şair; ‘Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kare maderini.’ Ve sonra bu şiire atıfta bulundu mavi gözlü bir komutan. Dedi ki; ‘Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kare maderini.’ İşte o koca yürekli komutan, 16 Mayıs’ta Galata Rıhtımı’ndan Bandırma Vapuru ile çıktı yola. Ağır ağır karanlık ufuklara yol aldığında içerisinde bir ulusun özgürlüğünü ve bağımsızlığını taşıyordu. Karadeniz’in hırçın dalgalarında yüreği vatan sevgisi ile çarpan vatanseverler 100 yıl önce bugün 19 Mayıs sabahı Bandırma Vapuru ile güneş gibi doğdular Samsun’a Anadolu’ya” dedi.
“19 MAYIS DOĞUM GÜNÜMÜZDÜR”
“Bugün bu güzel topraklarda barış ve özgürlük içerisinde yaşayabiliyorsak bunun nedeni işte o ilk adımdır” diyen Akay, “Doğum günümüzdür o ilk adım… Atatürk gençliğinin, Cumhuriyet gençlerinin bayramıdır o ilk adım… Ülkemin aydınlık geleceği olan Türk gençliğinin doğum günüdür… Benim, senin, sizin, hepimizin doğum günüdür 19 Mayıs. Bir devrin ayak sesleridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ cümlesinin kurulduğu gündür 19 Mayıs. Karanlığa gömülmüş bir ülkenin kaderinin değiştiği gündür 19 Mayıs. Uyanıştır, başkaldırıdır 19 Mayıs. Milli birliktir, inançtır 19 Mayıs. Saraya karşı milli egemenlik, emperyalizme karşı tam bağımsızlıktır 19 Mayıs. ‘Bu millet hiçbir zaman bir hain padişahın, bir rahibin, bir Sait Molla’nın esiri eğlencesi olamaz’ diyen ‘Cihanı başlarına toplayıp gelsinler iş kalabalıkta değil hakikattedir’ diyen, ‘Rehberimiz haktır hakikattir, millettir’ diyen gök gözlü Mustafa Kemal Atatürk’tür 19 Mayıs” şeklinde konuştu.
GENÇLİĞE HİTABE’Yİ OKUDU
19 Mayıs’ı unutturmaya çalışanlara inat kutlamalara devam edeceklerini ifade eden Akay, “Ve bizler Atatürk’ün evlatları, 19 Mayısları unutanlara, unutturmaya çalışanlara inat bu topraklarda büyük bir onurla büyük bir gururla daha nice 19 Mayısları kutlamaya devam edeceğiz. Ve onun açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğiz” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürürken, Atatürk’ün Türk Gençliğine bıraktığı Nutuk kitabının çok önemli bir mektup olduğunu vurgulayan Akay, “O mektubun adı Nutuk. ‘19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım’ diye başlayan ve aziz vatanın kurtuluşunu Türk gençliğine armağan ettiği ve Gençliğe Hitabe ile biten o mektup” açıklamasını yaptıktan sonra Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okudu. Büyük bir coşku ve heyecan içinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyan Başkan Akay, konuşmasını “Bitmeyecek, sönmeyecek tükenmeyecek sevdamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diyerek tamamladı.
ZAKKUM GRUBU SAHNE ALDI
Akay’ın konuşmasının ardından 12 yaşındaki genç keman virtüözü Harun Atansay sahneye çıkarak mini bir konser verdi. Harun Atansay’ın mini konserinin ardından sahne alan ünlü Zakkum Grubu, birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirdi. Konserin sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Zakkum Grubu’nu çiçek takdim edildi ve verdikleri konser için teşekkür edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.