450 bin kişilik nüfusa hizmet veriyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi, Başhekim Vekili Uzm. Dr. Atiye Meltem Aksoy: “Yaklaşık 450 bin kişilik çok yoğun bir nüfusa hizmet veriyoruz. Günde 3500 – 4000 arası poliklinik; 1200 – 1500 arası da acil hizmetimiz var.”

450 bin kişilik nüfusa hizmet veriyor
24 Ocak 2018 Çarşamba 17:22

CİVAR İLÇELER ÇERKEZKÖY’Ü TERCİH EDİYOR
Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Atiye Meltem Aksoy, talebimiz üzerine hastanenin işleyişi hakkında bilgilendirmede bulundu. Çerkezköy Devlet Hastanesi yeni binasının 16 Mayıs 2016’da faaliyete girdiğini ve eksiklerini kapatarak hizmetlerine devam ettiğini kaydeden Dr. Aksoy, “Kapaklı, Saray, Vize ve hatta Çorlu’dan bile buraya hasta geliyor. İstanbul’un buraya yakın köyleri de sağlık hizmetlerini buradan alıyorlar. Yaklaşık 450 bin kişilik çok yoğun bir nüfusa hizmet veriyoruz.” dedi.
PALYATİF BAKIM SERVİSİ HİZMETTE
2017 yılı içerisinde Palyatif Bakım Servisini (Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yolları ile arttıran bir yaklaşımdır.) hizmete sunduklarını kaydeden Dr. Aksoy, “Yaşamsal faaliyetleri yavaşlayan hastalarımıza daha rahat bir ortam sunmak adına polyetif bakım servisimizi bölge halkının hizmetine açtık” açıklamasında bulundu.
3. BASAMAK YOĞUN BAKIM SERVİSİ FAALİYETE GİRDİ
3. Basamak Yoğun Bakım Servisinin de faaliyete geçtiğini söyleyen Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Atiye Meltem Aksoy, “Genelde A grubu hastaneler 3. Basamak Yoğun Bakım Servisini alabiliyorlar. Bu serviste tedavi görmesi gereken hastalarımızın Çorlu ya da Tekirdağ’a sevklerinin önüne geçmek için girişimlerimizi gerçekleştirdik ve Servisimizi hastanemize kazandırdık” şeklinde konuştu.
TRAKYA’DA İLK OLACAK UYGULAMA
‘Anne Dostu Hastane’ çalışmalarına 2017 yılının ikinci döneminde hız kazandırdıklarını belirten Dr. Aksoy, “Gebelerin kendilerini evdeymiş gibi hissettikleri bir ortam yaratıp, herhangi bir tıbbi müdahalede bulunmadan, normal doğuma teşvik eden bir uygulama bu. Bizim hizmetlerimiz zaten bu şekildeydi ama Bakanlık onayını da almak istedik. İlk denetimimiz yılbaşından önce yapıldı. İkinci denetim ekibini bekliyoruz. Onu da başarıyla geçersek Trakya’nın ‘Anne Dostu Hastane’ unvanını alan ilk hastanesi olacağız” bilgilerini verdi.
GÜNDE 4 BİN KİŞİ POLİKLİNİK HİZMETİ ALIYOR
Son olarak, hastanenin günlük hizmet istatistikleri hakkında da açıklamalarda bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Atiye Meltem Aksoy, “Günde 3500 – 4000 arası poliklinik; 1200 – 1500 arası da acil hizmetimiz var. Acil servisimizde 4 acil tıp uzmanı, 12 de pratisyen hekimle hastalarımızın tedavilerini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.