73 köpek sahiplendirildi

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 2015 yılının ilk 6 aylık istatistiklerini açıkladı. Sağlık İşleri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Belediye barınağına 176 köpek getirilirken, bu köpeklerin 73’ü sahiplendirildi

73 köpek sahiplendirildi
06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:30

 DOĞAL ORTAMLARINA BIRAKILDILAR

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri 2015 yılının ilk 6 aylık periyodunda sokaklarda bulunan 176 başıboş köpeğin barınaklara yerleştirildiğini açıkladı. 176 başıboş köpeğin kısırlaştırılıp, kuduz aşılarını tamamlayan veteriner hekimler yasa gereği köpekleri yeniden doğal ortamlarına bıraktılar.

7/24 HİZMET VERİLİYOR

176 köpeği aşılayıp kısırlaştıran Belediye Veteriner Hekimleri barınakta bulunan 73 köpeği de sahiplendirdi. Çerkezköy barınağının kapasitesinin 400 olduğunu ve şuan mevcut 250 köpek bulunduğunu da ifade eden yetkililer, 1 veteriner hekim 5 personel ile 7/24 hizmette olduklarını ifade ettiler.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Diğer yandan veteriner hekimler sokakta bulunan küpeli köpeklerin hiçbirinin kuduz olmadığını da belirterek, “Vatandaşlarımız küpesiz bir köpek gördüklerinde belediye yetkililerinden bizlere ulaşabilirler. Köpekleri kısırlaştırıp, aşıladıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakmak zorundayız. Bir çok şikayet geliyor bu konuda fakat yasa gereği kapalı yerlerde tutamıyoruz köpekleri. Şuana kadar 72 dişi, 104 erkek köpek kısırlaştırıldı. Çalışmalarımız devam edecek” açıklamasında bulunuldu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.