Aday ve Meclis MHP’ye katkı yaptı mı?

2009 Yerel Seçimlerine 1999-2004 yıllarında DSP’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Uz ile giren ve partililerin eleştiri oklarını üzerine çekerek %8.3 civarında oy alan MHP, 2014 seçimlerine İlçe eski Başkanı Koray Önsel ile girmesine rağmen belediye başkanlığında oylarını %3.6 civarında arttırsada beklenilen patlamayı yapamadı.

Aday ve Meclis MHP’ye katkı yaptı mı?
22 Nisan 2014 Salı 07:46

30 Mart Pazar günü yapılan seçimlere Çerkezköy’de Türkiye’nin en genç Belediye Başkan Adayı ile giren MHP, sandıktan istediği sonucu alamazken, MHP’nin oyları bir önceki seçime göre sadece %3.6 civarında artarken, 2009’daki Yerel Seçimlerde DSP’den gelen Mehmet Uz ile %8.3 civarında oy alan MHP, İl Genel Meclisi’nde %12.2 civarında oy almıştı.
UZ İLE ÖNSEL’İN YÜZDESİ NE OLDU?
5 yıl sonra yapılan Yerel Seçimlere büyük bir umut ve Teşkilatın içinden gelen genç bir isim ile giren ve seçimin en iddialı partilerinden biri olan MHP, 30 Mart akşamı sandıklar açıldığında büyük bir hayal kırıklığı yaşarken, MHP’nin oyları sadece %3.6 civarında artarak %11.8’e ulaştı. 7 bin 800 oy alan MHP Adayı Koray önsel yarışta üçüncü olurken, Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı olma hayali de bitmiş oldu.
GENEL SEÇİMDEKİ OY ORANI DEĞİŞMEDİ
30 Mart Yerel Seçimlerinde CHP ve AKP’nin çok gerisinde kalan ve ancak Belediye Meclisi’ne 1 temsilci gönderen MHP, Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığı için kullanılan oyların ise 6 bin 957’sini alabildi. Büyükşehir oylarının yüzde 10 civarında bir kısmını alan MHP, son yapılan Genel Seçimlerde Çerkezköy genelinde %11.15 ile yine üçüncü parti olmuştu.
DEĞİŞİM SÖYLEMİ TUTMADI
2013 yılında dönemin İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu’ya yapılan operasyonun ardından iddialı bir şekilde İlçe Teşkilatı’nı ele geçiren yeni ekibin ‘Değişim’ söylemi sandıkta tutmazken, 2009 Yerel Seçimlerinde Çerkezköy genelinde İl Genel Meclisi’nde %12.2’lik bir oy alan MHP’de seçimde istenilen başarının sağlanamamasının nedenleri araştırılıyor.
ALİ AMCASI’NI TOPA TUTMUŞTU
Seçim süresi boyunca yoğun bir tempoda çalışan ve Çerkezköy ile Kızılpınar, Veliköy’de çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmayan MHP Adayı Koray Önsel, meydan mitingleri ve yaptığı kahve konuşmalarında 10 yıldır Çerkezköy’ü yöneten AKP Adayı Ali Ertem’e yönettiği sert eleştiriler ile sürekli gündeme gelmesine rağmen sandıktan istediği sonucu alamazken, bunun altında yatan en büyük nedenin Belediye Meclis listesi ile yarışın CHP ve AKP arasında geçeceğini düşünen seçmen profili olduğu ifade ediliyor. Bir diğer önemli etkenin ise BBP’nin Erzurumlu Adayı Faruk Korkmaz’a giden oyların büyük bir kısmının MHP’den gittiği kaydediliyor.
HER MAHALLEDE ANCAK ÜÇÜNCÜ OLDU
MHP Adayı Koray Önsel’in ciddi bir bütçeli seçim kampanyası yürütmesi ve yoğun bir performans göstermesine rağmen yarışa dahil olamaması. Tüm mahallelerde CHP ve AKP’nin gerisinde kalan MHP, sadece Fatih Mahallesi’nde başa baş gitmeye çalışsa da burada da AKP ve CHP’nin gerisinde kaldı.
VELİKÖY’DE ŞOK!
2009 Yerel Seçimlerinde Veliköy’de Belediye Başkanlığı kazanan MHP, burada ancak üçüncü sırada yer alırken, artan seçmen sayısına rağmen oylarını ciddi biçimde koruyamadı. MHP’nin elde ettiği sonuç herkesi şaşırtırken, MHP’nin oy bandını %17 ile 20 civarında bekleyenler ise tıpkı MHP’liler gibi büyük hayal kırıklığına uğradılar.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük hayal kırıklığı yaşayan MHP’de tek teselli Meclis listesinin ilk sırasında yer alan Hasan Sakallı’nın Belediye Meclisi’ne girmesi olurken,  son 5 yılda yapılan tüm seçim sonuçlarını ortaya koyup, karşılaştırdığımızda Aday ve Meclis Üyelerinin MHP’nin oylarına ciddi bir katkısının olmadığı net bir biçimde ortaya çıkmış oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ziya - 10 yıl önce
mhp maalesef çerkezköyde ciddi bir çalışma yapamadı. vatandaş ziyareti vs. vs. güzel görünse de halka kendini ezberletemedi işte. vahap akay daha akılda kalıcı oldu. particiliği bırakıp ülkeyi düşünmek lazım, akp den ali ertemden kurtuldu çerkezköy bu yeterli. mhp bahçeliden kurtulamadığı ve ülke genelinde pasif göründüğü için az oy aldı. hiçbir konuda varlık gösteremiyorsunuz, maqhalle dolaşsanız 10 dakkalık ziyaret etseniz ne yazar, tv de yoksunuz haberlerde yoksunuz, ülke sorunlarında yoksunuz.