Adaylar şekilleniyor ​

31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi siyasi partilerin adayları belirlenmek üzere. CHP’nin yola Vahap Akay’la devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken; AKP ise çok büyük bir aksilik olmazsa tercihini Süleyman Kozuva’dan yana kullanacak. MHP’nin en öne çıkan ismi, isteksiz olduğu öğrenilmesine rağmen Koray Önsel gibi görünürken; İYİ Parti’de ise Dr. Ali Çolak sesleri yükseliyor

Adaylar şekilleniyor ​
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:30

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yerel seçimlere 4 aydan daha kısa bir süre kala siyasi parti genel merkezlerinde hareketli günler yaşanıyor. Çerkezköy’de CHP ve AKP’nin adayları neredeyse kesinleşmişken; MHP ve İYİ Parti’de de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

AKAY YARIN AÇIKLANIR
Geçmiş dönemden kalan ağır borç yüküne rağmen Çerkezköy’e elinden geldiğince hizmet eden ve çalışmalarına da devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP’nin adayı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Akay’ın aday olduğuna dair resmi açıklamanın, yarın gerçekleşecek olan Parti Meclisi Toplantısının ardından yapılacağı düşünülüyor. Çerkezköy Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Halil İbrahim Erkan ve Mehmet Ali Ersoy’a adaylık konusunda neredeyse hiç şans tanınmıyor.

KOZUVA GARANTİ GİBİ
AKP’de ise siyasi arenadan ziyade daha çok iş dünyasında adından söz ettirmiş Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın aday olacağı söyleniyor. AKP aday adaylığı sürecinin son günü seçimlere girmeye karar veren Süleyman Kozuva’nın, ikili ilişkilerinde samimi olduğu Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘adaylık’ sözü aldığı ve bu söze istinaden Çerkezköy Belediye Başkanlığı için kolları sıvadığı öngörülüyor. Sürenin son günü istifa eden ve AKP’nin Çerkezköy’de en güçlü adaylarından biri olarak lanse edilen AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin de Süleyman Kozuva’nın karşısında şansının zayıf olduğu konuşuluyor.

KORAY ÖNSEL BOMBASI GELEBİLİR
MHP’de işler biraz daha sakin ilerliyor. 15 Aralık’a kadar devam edecek olan aday adaylık başvuruları kapsamında Çerkezköy Belediye Başkanlığı için yapılan resmi bir başvuru yok. Kulislerde konuşulanlara göre MHP Tekirdağ İl eski Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy’de aday gösterilecek. Yine kulis bilgilerine göre Koray Önsel bu duruma hiç sıcak bakmıyor.

İYİ PARTİ’DE ALİ ÇOLAK SESLERİ
Ülke siyasetinin yeni yüzü İYİ Parti’de Çerkezköy için konuşulan aday ise Dr. Ali Çolak. Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği’ni kuran, sonrasında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı seçilmek için dernekteki görevinden istifa edip siyasi arenada seçime giren ve ezici bir farkla CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın altından kalan Murat Akay’ın da adaylık için yoğun çaba sarf ettiği fakat Akay’ın çabalarının boşa olduğu; İYİ Parti’nin Çerkezköy adayının kesinlikle Dr. Ali Çolak olacağı ifade ediliyor.

CHP’DE MANDALI’NIN RAKİBİ YOK; AKP İSE ‘CANBAZ’ DİYOR
Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Çerkezköy’ün beldesi olmaktan çıkarak ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’da ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı CHP’den başvuru yapan tek aday adayı. Başkan Mandalı’nın da yarın yapılacak olan CHP Parti Meclisi Toplantısının ardından adaylığının açıklanacağı düşünülüyor. AKP Kapaklı’da son gün istifasını veren ve aday adaylığı için başvuru yapan AKP Kapaklı İlçe eski Başkanı Salih Bezgin’e adaylık için hiç şans tanınmazken; AKP’nin Kapaklı adayının Mutlu Canbaz olacağı konuşuluyor. Kapaklı Belediye Başkanlığı için MHP’den aday adaylık başvurusu yapan Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu da şu an konuşulan tek isim durumunda. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yerel seçimler öncesi hiçbir açıklama yapmazken; Kapaklı Belediye Başkanlığı için İYİ Parti’ye başvuran aday adayının henüz olmadığı göze çarpıyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.