Ak Parti suçluları arıyor!

AK Parti’nin Tekirdağ genelinde 30 Mart akşamı aldığı ağır hezimetin ardından özellikle 2004 ve 2009 yıllarında kaybedilmeyen Çerkezköy’ün de kaybedilmesi partiyi karıştırırken, kimi partililer İl ve Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı, kimileri yapılan Meclis listesini, kimileri ise Belediye Başkanı Ali Ertem’i sorumlu tutuyorlar

Ak Parti suçluları arıyor!
03 Nisan 2014 Perşembe 07:57

AK Partililer’in büyük bir kısmı Çerkezköy’deki seçim başarısızlığının faturasını hazırlanan Belediye Meclis listesine keserken, son anda partiye katılan isimlerin listelerin en başlarında yer almasının partilileri küstürdüğünü ve alın teri ile emeğe saygı gösterilmediğini iddia ediyorlar.
ERTEM VE YAZI YÖNETİYOR
Çerkezköy’de 2004 yılından bu yana AK Parti’de Ali Ertem ve Sait Yazı’nın her dediğin olduğunu ve İlçe Teşkilatlarının sadece göstermelik olduğunu ifade eden partililer, “İlçe Yönetimi, Teşkilat, Kadın veya Gençlik Kolları  vs. hikaye. Teşkilatta Ali Ertem ile Sait Yazı’nın dediği oluyor. Onların sözü üzerine söz söylenmiyor. İlçe Yönetimleri, Meclis Üyeleri vs.’lerini  ikisi belirliyor. Dolayısı ile seçim kaybedilmesinin nedenini onlara sormak lazım” derken, bazı partililer ise İl Teşkilatı’nı hedef gösteriyorlar.
KAZANMASI MUCİZE OLURDU!
İl Teşkilatı’nın başından beri Ali Ertem’i istemediğini fakat Ertem’in Genel Merkez’deki gücünden dolayı sesini çıkarmadığını iddia eden partililer, “Eğer gösterdiğin Adayı İl Teşkilatı istemiyor, burada vatandaşın büyük kısmı istemiyor ama buna rağmen Genel Merkez’de güçlü olduğu için gösteriliyorsa ve seçimden kısa süre önce İlçe Teşkilat Başkanı özel bir sebepten dolayı istifa ediyorsa orada seçim kazanmak mucize zaten. Buna rağmen AK Parti Başbakan sayesinde küçümsenmeyecek bir oy aldı. Zaten Büyükşehir oylarına baktığınızda AKP’nin Çerkezköy’de birinci parti olduğunu görürsünüz” eleştirisinde bulunurken, bazı partililer ise Meclis listesini topa tutuyor.
ERTEM KAMPANYAYI TEK BAŞINA YÜRÜTTÜ
AKP’nin belirlenen Meclis listesinde Ocak ayına kadar AKP İlçe Teşkilatı’ndan içeri girmeyen isimlerin olduğunu, bunların partiye adapte olamadıklarını belirten partililer, “Seçim kampanyasını Ali Ertem neredeyse tek başına yürüttü. Bir çok Meclis Üyesi sahaya çıkmadan seçimi tamamladı. Buna rağmen parti iyi oy aldı. Sağ seçmen ‘CHP geliyor’ düşüncesi ile sandıkta oyunu ne kadar kızsa da AK Parti’ye verdi” değerlendirmesini yapıyorlar.
ERTEM SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMIŞTI
Partililer sosyal medyada eleştirilerini sıralayıp suçu birilerinin üstüne atmaya çalışırken, seçimden 1 ay önce Gazetemizi İlçe Başkanı Reşat Bahar ile birlikte ziyaret eden AKP Adayı Ali Ertem, Belediye Meclis listesini kendisinin yaptığını belirterek, “Hataları ile, sevapları ile sorumluluk benim. 30 Mart’ta ki çıkacak olan sonucun sevabı da, günahı da bana aittir” açıklamasını yapmıştı.
İSİM ÖNERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL DEMİŞTİ
CHP Aday Adayı Dr. Remzi Garip’in son anda listeye dahil olduğunu, Dr. Remzi Garip’in sadece Balkanlar Dernek Başkanı Turgut İleri’yi kendisine önerdiğini ve bunların dışında bir isim önermediğini ifade eden Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, “Mehmet Soyhan, Nurettin Yekeler gibi isimlerin  önerilmesi söz konusu değil. Ben bu isimler ile zaten görüşüyordum ve listede yer almalarını arzu ediyordum” demiş ve şu açıklamalarda bulunmuştu:
APRONDA SIRA BEKLEMELERİNE GEREK YOK
AKP’nin neden dışarıya açılma gereği duyduğunu da açıklayan Ali Ertem, kendilerinin bir siyasi parti olduğunu ve siyasi partilerin bulundukları yerin demografik yapısını göz önüne almaları gerektiğini belirterek, “Amaç hizmet etmek ise dışarıdan partimize gelen insanların uzun süre apronda sıra beklemesine gerek yok. Sonradan aramıza dahil olan insanların bir kısmı Meclis Üyesi Adayı olarak, bir kısmı Teşkilat’ta görev alarak hizmet edebilir. İlla uzun süre bekleyecekler diye bir şey söz konusu değil. Benim listemi yaparken temel düşüncem Çerkezköy’e 3. dönemde daha iyi hizmetler yapabilme fikri” çıkışında bulundu.
İÇERDEN ATAYIN TELKİNİNDE BULUNDUM
Ak Parti İlçe Başkanlığı görevine Reşat Bahar’ın atanması noktasında kendisinin bir tasarrufunun olmadığını kaydeden Ali Ertem, “Ben Koordinatör Milletvekilimize ve İl Başkanımıza ‘Kim olursa olsun çalışırım’ dedim. Ama atamanın seçimin ertesine bırakılmasının faydalı olacağını söyledim ve atama yapılırken de birinci önceliğin Teşkilat içinden olması gerektiğini ifade ettim. Kırgınlık, küskünlük oluşmasın diye. Selda Yeşil’den vazgeçilmemesini, geçerseler de içerden bir arkadaşın İlçe Başkanı olmasının faydalı olacağını söyledim. Neticede İlçe Başkanı için adaylarla mülakatta yapıldı. Genel merkez böyle bir karar aldı ve atama yaptı, bizlere ‘Hayırlı olsun’ demek düşüyor” ifadesini kullandı.
HATIRLASAYDIM YENİDEN ADAY OLMAZDIM
Kendisinin 3. Dönem için Belediye Başkan Adayı olmayı ciddi olarak düşünmediğini belirten Ali Ertem, “Bana kalsa Adaylığı düşünmüyordum ama şartlar beni bu noktaya getirdi. Çünkü 2009 yılındaki Adaylık sürecinde yaşanan çirkinlikler, iftiralar vs.’leri hatırlasam yeniden Aday olmazdım. Onları unutmuştum ve çirkinlikler bu dönem yaşanmaz düşüncesi ile Aday oldum. Tekrar yaşayacağımı bilsem Aday olmazdım” açıklamasını yaptıktan sonra bu sefer kesin kararlı olduğunu ve seçilirse 2019’daki seçimlerde bir daha Aday olmayacağını, zaten artık tabandan gençlerin geldiğini ve gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi.
ERTEM’İN KEHANETİ
Seçimlerde kendisinin yeniden Belediye Başkanı seçileceğine yürekten inandığını ve bunda asla şüphesinin olmadığını belirten Ali Ertem, kendilerinden sonra CHP’nin en çok oyu alacağını, ardından MHP’nin geleceğini ve BBP’nin ise sonuncu olarak, Meclise hiç kimseyi sokamayacağını iddia etti.
SEÇİMİ KAZANAMAZSAK FATURASI BİZE ÇIKMAZ
Ziyarette bulunan AKP’nin yeni İlçe Başkanı Reşat Bahar ise kendisinin Meclis listesi oluşumunda bir katkısının ve emeğinin olmadığını belirterek, seçimlerde Ertem ve ekibinin başarısız olması durumunda bundan kendilerinin sorumlu tutulamayacağını belirterek, “Biz yeni atanmış bir Teşkilatız. Seçime kadar elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz. Seçimleri kazanacağımıza inanıyorum ama kazanamazsak ta bunun faturası yeni kurulan bir Teşkilata çıkmaz, çıkartılmamalı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
suçlular - 10 yıl önce
ali ertem,sait yazı,gökhan ince,alaettin demirbağ,ahmet kambur,efkan ala,hayati yazıcı,aday adaylarının bir kısmı(dik durmadılar)........bir de vahap akay(sen ne diye seçimi kazandın arkadaş:)....
Avatar
halim selim - 10 yıl önce
hafıza kaybı olmuş demek.hatırlamıyorum,hatırlamıyorum
Avatar
çerkezköy şövalyeleri - 10 yıl önce
saityaı aliertem alattin demirbağ
Avatar
serdar - 10 yıl önce
demirbağ kadar o partide çalışan varmıydı menfaatsiz boş boş yorum yapı yor sunuz
Avatar
.... - 10 yıl önce
suçlu aramaya gerek yok artık insanlar ali ertemden ve yapamadıklarından bıktı...artık devir genç başkanın devri 12 de 12 ampül devri bitmiştir.allah bir daha da onlardan birini başımıza getirmesin.bu tabloyu bütün yurduma da nasip etsin inşallah...amin
Avatar
55 - 10 yıl önce @suçlular
çok doğru
Avatar
temiz yönetim sosyal belediye - 10 yıl önce
suçlular vahap akay kazanması çok normal çünkü adam gibi adam vahap akay
Avatar
şaban tıkır - 10 yıl önce
kurban bayramında vatandaşısusuz bırakırsanız böyle olur