AK Parti’de kelleler isteniyor

2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde zafer ile ayrılan AK Parti’nin Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde ağır bir yenilgi alması Çerkezköy ve Tekirdağ Teşkilatlarını karıştırdı. Partiye gönül vermiş AKP’liler yenilgiden sorumluların istifa etmesini isterken, eleştiri oklarının başında İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Belediye Başkan Adayı Ali Ertem ve Meclis listesine damga vuran Dr. Remzi Garip ile İl Yönetim Kurulu geliyor

AK Parti’de kelleler isteniyor
01 Nisan 2014 Salı 07:25

2002 yılından beri yapılan her seçimde mağlubiyet yüzü görmeyen AK Parti’nin Trakya’daki kalesinin düşmesi partilileri isyan ettirirken, partililer sorumluların biran önce partilerinden istifa etmesini ve ayrılmasını istiyor.
FATURE KİME KESİLDİ?
Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde ve sonrasında yaşanan gelişmelerin AKP’nin Çerkezköy’de seçimi kaybetmesinin en önemli nedeni olduğunu ifade eden AKP’liler, “Genel Merkez ve İl Teşkilatı süreci iyi yönetemedi, yanlış yönlendirildiler. 10 yıldır görevde olan ve yıpranan bir Belediye Başkan Adayı yerine yeni ve yıpranmamış bir isim ile girilse seçim yine rahat kazanılabilirdi” görüşünü savunurken, bazıları ise faturayı AKP’nin Meclis listesine kestiler.
KAZIĞI LİSTEYİ
HAZIRLAYANLAR ATTI
AKP’nin Meclis listesinin ilk 10 sırasında yer alan bir çok ismin parti ve teşkilatlar ile alakasının olmadığını ifade eden partililer, “Meclis listesinin Ali Başkana hiçbir katkısı olmadı, aksine insanlar küstürüldü ve uzaklaştırıldı. Bu Meclis listesinin hazırlanmasında emeği ve katkısı olanlar asıl kazığı AKP’ye attılar” diye eleştiri oklarını yönelttiler.
BÜYÜKŞEHİR ADAYI ERTEM’İ GEÇTİ
Ak Parti’nin Çerkezköy genelinde Büyükşehir oyunun 27 bin 989 çıkmasına rağmen, Belediye Başkanlığı oyunun 24 bin 909’da kaldığını belirten partililer, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ilk defa Aday olmasına rağmen 10 yıllık Belediye Başkanından fazla oy alıyorsa sözün bittiği noktadayız. Seçim sürecinde toplam 10 kez Çerkezköy’e gelen bir insan nasıl oluyor da Çerkezköy AKP Adayına 3 bin fark atabiliyor? Bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım?” sorusunu yöneltirlerken, faturayı AKP’nin Belediye Başkan Adayı Ali Ertem’e ve İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı ile Meclis listesine kesiyorlar.
ÇALIŞMADILAR
 İDDİASI
Belediye Meclis listesinin üst sıralarında yer alan isimlerin yerlerini garanti gördükleri için çalışmadıklarını ve buna herkesin seyirci kaldığını belirten partililer, “Kimse AKP’nin üstünde ve büyük değildir. Eğer partiye gelmiş ve görev verilmişse son nefesine kadar çalışması gerekirde. Ama bu yapılmadı. Kimine ‘Partiler üstü’ denildi, kimine ‘Eski Başkan, CHP’den geldi, çıkarırsak tepki çeker’ denildi ve sonuç ortada. Kaybeden ne Ali Ertem oldu, ne de Meclis listesi oldu. Kaybeden AK Parti oldu” ifadelerini kullandılar.
YAZI’YA TEPKİ
BÜYÜK
Süreçte AK Parti’nin eski İlçe Teşkilatı ile İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı’nın sorumluluğunun büyük olduğunu belirten partililer, “İstifa etmekte artık bir erdemdir. Sorumlular, 10 yıldır partiyi kanatları altına alanlar, çiftlik görenler ceketlerini alıp gitsinler. Bu parti kimsenin babasının tapulu malı değildir. Herkes hesabını versin” çıkışında bulundular.
YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından bir çok partili sosyal medyada ard arda mesajlar yayınlayarak tepkilerini dile getirirlerken, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy’de AK Parti’de yeni bir süreç te başlamış oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 10 yıl önce
ali ertem aday olmasa rahat kazanılırmış mış mış... ali ertem çerkezköy siyasetindeki boşluklar sayesinde 2 dönem görev yapabildi çok sevildiği için değil. düzgün aday çıksaydı geçen seçim postalanırdı.
Avatar
Hanifi - 10 yıl önce
Bu sonuçların sorumlusu Burnunun ucunu görmeyen ali ertem ve saz arkadaşlarıyla birlikte ak parti listesini işgal eden Pala Remzi dir...

Ve Ali Ertem kimseyi dinlemeden kimseye sormadan çerkezköy un baronlariyla kendi iş ortaklarıyla yanındaki yalakalarla kapalı kapılar ardında kirli hesaplar yaparak ak parti secmenini partiden uzaklaştırdı seçmen de son sözü söyledi büyük şehir deki oy farkıyla
Hiç kimsenin oyu çantada keklik değil.!
Avatar
hasan d - 10 yıl önce
evet artik sait bey emekli olsun eski refah ve saat ziyniyetine bu modern akp bagdasmiyor komplo montaj santaj in altinda kaldilar.akp genclere emanet olsun.
Avatar
yıkılmaz - 10 yıl önce
aday yanlıştı akp nin her zaman söyledim adayı mehmet danyeli olmalıydı millete sorun ali ertemi seven yok sevilmeyen yerde kimse durmaz
Avatar
55 - 10 yıl önce
ak partililer benim ğibi 3 pusulayada akp ye şak şak basmalı idi sebebi ertem demirbağ ve yazı dır
Avatar
smsn55 - 10 yıl önce
eeee işte samsunluları hie saymanın bedeli bu. fevzipaşa yıldırım beyazıt onca akp li sandığınız samsunlular ın çoğu bu defa vahap akay dedi neden acabaaa. sevilen istenen adamı o aldı ve kazandı
Avatar
55 lim - 10 yıl önce
chp dedik çünkü başkanımızla başkanımız birleşti y. beyazıy f. paşa onun arkasındayız