Akay: İşler'in açıklaması talihsizliktir

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in Kızılpınar’da bulunan futbol sahasıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalara ‘bilgilendirme cevabı’ verdi. Halis İşler’in yerel bir gazetede çıkan ‘Belediye’nin işgali bulunuyor’ başlıklı haberine cevap veren Başkan Akay, “İlgisiz yöneticiler tarafından yapılan bilgisiz açıklamalarda Çerkezköy Belediyesi’nin işgalinin var olduğunu belirtmek talihsizliktir.” ifadelerini kullandı

Akay: İşler'in açıklaması talihsizliktir
27 Haziran 2016 Pazartesi 16:29

AKAY’DAN İŞLER’E BİLGİLENDİRME CEVABI
 
Bilindiği üzere Çerkezköy Belediyesi’nin 3 ayı aşkın bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istemiş olduğu ‘Kızılpınar futbol sahasında düzenleme izni’ Milli Eğitim Müdürlüğünce cevapsız bırakılmış, üstüne üstlük Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye’den kendilerine yeni bir eğitim alanı tahsis etmelerini ya da imar planında ‘spor alanı’ olarak geçen futbol sahasında imar değişikliği yapılarak burayı ‘eğitim alanına’ çevirmesini istemişti.
 
BELEDİYE’NİN İŞGALİ OLDUĞUNU SAVUNMUŞTU
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından dün bir yerel gazetede Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in ‘Belediye’nin işgali bulunuyor’ başlıklı haberine cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İşler’in yapmış olduğu açıklamaları ‘talihsizlik’ olarak değerlendirdi.
 
AÇIKLAMA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İl Milli Eğitim Müdürü tarafından yapılan ‘Belediye’nin işgali bulunuyor’ başlıklı gazete haberine bilgilendirme cevabıdır.
 
“YER ZATEN PLANLARDA SAPOR ALANIDIR”
 
Açıklamada; ‘Çerkezköy Belediyesi eğitim tesis alanını spor tesis alanına çevirmek için talepte bulundu ve Çerkezköy Belediyesinin alanda işgali bulunuyor’ denilmiştir. Belediyemizin eğitim alanının spor alanına dönüştürmek için herhangi bir talebi olmamıştır. Yer zaten planlarda spor alanıdır.
 
ALAN, SPOR ALANI OLDUĞUNDA HALİS İŞLER GÖREVDEYDİ
 
Kızılpınar Belediyesi’nin 6 Mart 2013 tarihli revizyon imar planı meclis kararı ile onaylanmış 22 Mayıs 2013 tarihinde askıya çıkarılmış, itirazlar beklenmiş, ancak bu alanla ilgili herhangi bir itiraz gerçekleşmemiştir. 22 Haziran 2013 tarihinde tadilat kesinleşerek eğitim alanı spor alanına dönüşmüştür. Bu tarihte sayın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Halis İşler’de görev başındalardı.
 
DÜZENLEME İZNİ İSTENDİ
 
Çerkezköy Belediyesi olarak yıllardır fiilen futbol sahası olarak kullanılmış ve şu an atıl durumda bulunan alanı sunni çimli, ışıklandırmalı ilçemize yakışacak şekilde yeni bir futbol sahası ve spor alanı olarak düzenlemek, Çerkezköy’ün öğrencilerine, çocuklarına, gençlerine kazandırmak üzere hazırlık yapılmıştır. Bu hazırlık üzerine atıl durumda bulunan mülkiyeti hazineye ait Milli Eğitim’e tahsisli (ek-1) “SPOR ALANI” nın Çerkezköy Belediyesince kullanılması ek-2  yazı ile talep edilmiştir. Bu talepten sonra yıllardır başıboş duran alana okul yapma projesinin ortaya çıktığının anlaşılması ilçemiz açısından sevindiricidir.
 
AKAY ZAMANLAMAYI ‘DÜŞÜNDÜRÜCÜ’ BULDU
 
Tekirdağ’ın en fazla göç alan ilçesi ve en fazla göç alan mahallesinde bulunan eğitim alanının spor alanına dönüştürülürken sessiz ve İLGİSİZ kalınması,  Çerkezköy Belediyesi’nin bu alanı spor alanı olarak düzenleme ihtiyacından sonra harekete geçilmesi sevindirici olduğu kadar DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR.
 
“TALİHSİZLİKTİR”
 
Alan ek-3’te fotoğrafları bulunan yıllardır gençlerin, çocukların kullandığı ve şu an atıl bulunan futbol sahasıdır. İlgisiz yöneticiler tarafından yapılan bilgisiz açıklamalarda Çerkezköy Belediyesinin işgalinin var olduğunu belirtmek talihsizliktir.”
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.