Akay; ‘yapılan iş vatandaşımız üzerinde etki yaratmalı’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz hafta içinde incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Sakarya ve Ankara ziyaretlerini değerlendirdi. Akay, yapılan ziyaretlerde Çerkezköy’e dair farklı çalışmalar planladıklarını ifade ederek, “Bir işi yapmak yetmiyor, işi yaptıktan sonra yaşar mı yaşamaz mı, bizim bölgemiz buna müsait mi, yapılan işin karşılık bulma derecesini de gözlemlemek lazım. Kağıt üzerinde her şey çok güzel. İş işleyişe geldiği zaman karşılık buldurman lazım ki yaptığın iş vatandaş üzerinde bir etki yaratsın” dedi.

Akay; ‘yapılan iş vatandaşımız üzerinde etki yaratmalı’
11 Mayıs 2016 Çarşamba 07:37

İNCELEMELERİMİZ SAYESİNDE FİKİR ALMIŞ OLDUK

Geçtiğimiz hafta içinde Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte inceleme gezilerinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan ziyaretler hakkında açıklamalarda bulundu. Akay konuşmasında, “Genel Merkezimizin bir toplantısı vardı dolayısıyla onun önüne iki gün daha program yazarak önce Sakarya’ya gittik. Sakarya da çok güzel macera park alanı yapılmış ve onu inceledik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığını ziyaret ettik. Cidden çok güzel bir bina yapmışlar ve yapılan çalışmalarla alakalı olarak da güzel bir sunum yaptılar. Bizim de Çerkezköy’e yapacaklarımız noktasında canlı fikir alma şansımız oldu. Ormandan kiralanan bir alana macera park yapmışlar onu inceleyerek fikir almış olduk” diye konuştu.

KARŞILIK BULMA DERECESİNİ GÖRMEK LAZIM

Yapılacak olan işlerin vatandaşlar üzerinde etki yaratması gerektiğinin altını çizen Başkan Akay, “gidip görüp inceliyoruz. Bizim alanlarımız buna ne kadar müsait diyerek bilgiler alıyoruz. Bir işi yapmak yetmiyor, işi yaptıktan sonra yaşar mı yaşamaz mı, bizim bölgemiz buna müsait mi, yapılan işin karşılık bulma derecesini de gözlemlemek lazım. Kağıt üzerinde her şey çok güzel. İş işleyişe geldiği zaman karşılık buldurmak lazım ki yaptığın iş vatandaş üzerinde bir etki yaratsın” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE DE BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

Sakarya’da incelenen Macera park sisteminin Tepe Piknik alanı 2.Etap çalışmaları kapsamında uygulanabileceğini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “2.etap alt yapısı gibi düşünülebilir. Orman işletmeye yazımızı yazdık, piknik alanının arka kısmında şu an ki alandan daha büyük bir alanı kiralama niyetimiz var. Bu alanda Gölet olur mu, macera parkı yapabilir miyiz gibi düşüncelerimiz var. Sakarya ziyaretlerimizin ardından Ankara’ya geçtik. Göksu parkı gezimizin ardından Altındağ Belediyesine gittik. Şu anda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli Gülşah hanım Altındağ Belediyesi’nde iki yıl çalışmış ve Altınköy diye bir proje gerçekleştirmiş. Türkiye de öyle bir örnek yok” dedi.

EKOLOJİK BİR KÖY ORTAYA ÇIKARILMIŞ

Belediye Başkanı Akay, Altınköy hakkında basın mensuplarına verdiği bilgi de, “değişik bir manzara ortaya çıkmış. Büyük bir alanda köy konsepti yapılmış. Karabük’ün bir köyünden köylünün oturduğu orijinal evleri satın almışlar. Köy evleri satın alındıktan sonra sökülerek Altınköy’ün içine monte edilmiş. Köyün içinde köy kahvesi, kalıp dokuma, el sanatı yeri, köy bakkalı, fırın, alan üzerinde hayvanat bahçesi var ama köye gelindiği zaman bir çocuk sütün nasıl üretildiğini görüyor. Buğday tarlası var ve buğdayı biçiyor, yel ve su değirmenlerinden geçişi sağlanıyor ve orjinal un üretiyorlar. Unu alıp taş fırına gönderip ekmek yapılıyor. Bir çocuk ekmeğin nasıl üretildiğini orada görüp öğreniyor. Herkes şehirleştiği için köy havasını yaşatmak istemişler. Kısacası ekolojik köy ortaya çıkmış. Çok güzel bir konsept olmuş. 2,5 senelik bir çalışma ama öncesi de var tabi ki. O alan önceden gece kondu alanıymış. Boşaltılıp yazışmalar ve sonrasında da işe başlanmış. Yaptığımız incelemeleri biriktiriyoruz ve bir sonuç çıkarma niyetiyle topluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.