AKP ve MHP’de İlçe Başkanları seçiliyor

Çerkezköy AKP İlçe Teşkilatı bugün yapacağı seçim ile yeni İlçe Başkanını, MHP İlçe Teşkilatı ise yarın yapacağı İlçe Kongresi ile yeni İlçe Yönetimi ile İlçe Başkanını seçecek

AKP ve MHP’de İlçe Başkanları seçiliyor
19 Aralık 2014 Cuma 17:46

 7 Aralık tarihinde yapılan AKP 5. Olağan İlçe Teşkilatı Kongresi’nde seçimi kazanan Beyaz Liste’de yapılan yanlışlıktan dolayı İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilen ve bugün 13.00-17.00 saatleri arasında yeniden yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçimi, AKP İlçe Teşkilatı’nda yapılacak. 400 delege bugün yapılacak olan seçimlerde sadece İlçe Başkanlığı için oy kullanabilecek.

İLÇE SEÇİM KURULU İPTAL ETMİŞTİ

Beylice Düğün Salonu’nda 7 Aralık tarihinde yapılacak olan kongrede Abdullah Öge’nin liderliğindeki Beyaz Liste ile Mehmet Can Danyeli liderliğindeki Sarı Liste seçime gitmiş ve seçimlerden 179 oy alan Beyaz Liste, 79 oy alan Sarı Liste’yi mağlup etmeyi başarmıştı. Fakat seçimlerde kullanılan Beyaz Liste’nin oy pusulasındaki fahiş hata nedeni ile İlçe Seçim Kurulu tarafından İlçe Başkanlığı seçimi iptal edilmişti.

İKİ ADAY KATILABİLECEK

Beyaz Liste’nin Başkan Adayı Abdullah Öge’nin isminin İlçe Seçim Kurulu’na verilen oy pusulasında Başkan Adayı olarak listede belirtilmemesi ve adının Yönetim Kurulu listesinde yer alması üzerine İlçe Seçim Kurulu, Beyaz Liste’nin İlçe Yönetim Kurulu ile İl Delege listesi onaylanmış fakat İlçe Başkanlığı seçimlerinin 20 Aralık Cumartesi günü İlçe Teşkilatı’nda yeniden yapılmasına karar vererek, İlçe Başkanlığı seçimlerine sadece Abdullah Öge ile Mehmet Can Danyeli’nin katılacağını açıklamıştı.

DANYELİ ÇEKİLİNCE TEK ADAY KALDI

İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği bu kararın ardından hemen sonra bir açıklama yapan Sarı Liste’nin Adayı Mehmet Can Danyeli, İlçe Başkanlığı seçiminin listede yapılan küçük bir teknik hatadan kaynaklandığını belirtmiş ve bu hatanın seçimin galibinin Abdullah Öge olduğu gerçeğini değiştirmediğini belirterek, yeniden yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçiminde Aday olmayacağını açıklamıştı. Mehmet Can Danyeli’nin bu açıklamasının ardından bugün yapılacak olan İlçe Başkanlığı seçimi formaliteye kalırken, oy pusulasında yine bir aksilik yaşanmaz ve en az 1 delege gelip oyunu Abdullah Öge’ye verirse, Abdullah Öge’nin İlçe Başkanlığı resmiyet kazanmış olacak.

ÖGE DELEGELERİ OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Bugün saat 13.00’da başlayacak olan İlçe Başkanlığı seçimi için bir açıklama yapan İlçe Başkan Adayı Abdullah Öge, “20 Aralık Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arasında İlçe Teşkilatımızda yapılacak seçimlerde sadece İlçe Başkanlığı için oy kullanılacaktır. İlçe Seçim Kurulumuz, kongre günü Divan Heyeti’ne sunulan iki Başkan Adayı olarak, benim ve Mehmet Can Danyeli’nin seçime girebileceğine hükmetmiştir.
Gözden kaçan maddi bir hatanın neden olduğu kısmi seçim tekrarı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşecektir. Bütün delegelerimizden, 20 Aralık Cumartesi Günü yapılacak olan kısmi seçimde bir kez daha fedakarlık gösterip sandık başına gelmesini istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

MHP’DE KONGRE HEYECANI

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 11. Olağan İlçe Kongresi ise yarın Elita Düğün Salonu’nda yapılacak. Yarın yapılacak olan kongrede mevcut İlçe Başkanı Koray Önsel ile Şaban Kardeş İlçe Başkanlığı’na Aday olduğunu açıklarken,  Mustafa Ordu ve ekibinin ise seçimlere girip, girmeyeceği netleşmedi.

ÖNSEL KOLTUĞU KORUYABİLECEK Mİ?

Yarın saat 12.00’da başlayacağı açıklanan MHP İlçe Teşkilatı Kongresi’nin renkli ve çekişmeli geçmesi beklenirken, yaklaşık 2 yıldır bu görevi sürdüren İnşaat Mühendisi Koray Önsel ve ekibinin, kongreden nasıl bir sonuçla çıkacağı Çerkezköy kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.