Arşiv unutmaz! ​

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Perşembe akşamı yaptığı yazılı basın açıklaması ile, Kapaklı ve Çerkezköy sınırları içerisinde yapılması planlanan termik santralin, teknik gerekçelerden ötürü iptal edildiğini ifade etti. Bunun üzerine AKP’li siyasiler de yaklaşan yerel seçimleri göz önünde bulundurarak termik santralin kendilerinin girişimleri sonucu iptal edildiğini ifade eden paylaşımlar yapmaya başladılar. Ancak süreç boyunca termik santralin yapılması için verdikleri canhıraş mücadeleler arşivlerde duruyor

Arşiv unutmaz! ​
19 Aralık 2018 Çarşamba 17:45

SANTRAL İÇİN KİM, NE DEMİŞTİ?
İki yıl boyunca Kapaklı ve Çerkezköy gündemini meşgul eden kömürlü termik santral konusunda neredeyse tüm siyasiler fikir beyanında bulunmuş, kamuoyu ‘isteyenler ve istemeyenler’ olarak adeta ikiye bölünmüştü. Peki, insan sağlığına zararı bilimsel olarak da kanıtlanmış olan kömürlü termik santrali kimler istedi? Kimler karşı çıktı?

KARŞI ÇIKANLAR
Çerkezköy ve Kapaklı’nın nefes aldığı tek bölge olan Pınarça’daki ormanlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santrale, kararın alındığı ilk günden bu yana Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP’li Tekirdağ Milletvekilleri, Tekirdağ’ın diğer tüm ilçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları, Çerkezköy ve Kapaklı basınının sadece bir gazete hariç tamamı ve en önemlisi bölge halkının büyük bir kısmı karşı çıkmıştı.

YAPILSIN İSTEYENLER
İşte Pınarça’da yapılmak istenen kömürlü termik santralin yapılmasını isteyenler;



AKP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Abdullah Öğe:
 “Yeni nesil termik santraller ekolojik denge ve hassasiyetler ön planda tutularak projelendirilmektedir. Trakya Bölgesi’nde kurulacak yeni nesil termik santrallerde günümüz teknolojileri içerisinde en avantajlı ve çevreci teknoloji olan süperkritik santral teknolojilerinin kullanılması planlanmaktadır. En son teknoloji ile hayata geçirilecek bu santrallerin emisyon değerleri Avrupa Birliği standartlarında olacaktır. Bir termik santralin baca emisyonu, 6 katlı bir apartmanın karbondioksit ve karbonmonoksit salınım değerlerinden daha düşüktür. Verimliliği çok yüksek olan santrallerde baca gazı arıtma sistemleri bulunmaktadır”

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban: “Bütün kömürü termik santral kullanacak ve yer altından bantlarla gelecek. Tozdan kimse etkilenmeyecek. Bütün işyerleri, fabrikalar ve evlere kömür kullanımına izin verilmeyecek. Herkes doğalgaz kullanacak. İlçedeki hava kirliliği şuanki hava kirliliğinden daha düşük olacak.”

AKP Kapaklı İlçe eski Başkanı Salih Bezgin: “Çatlasanız da patlasanız da termik santrali Kapaklı’ya yapacağız”

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel: “Biz termik santrali istemiyoruz feveranları yapılıyor. Bu feveranı yapanlar baktığınız zaman Türkiye’de bugüne kadar bir tek çivi çakmamış. Bizler burada yaşayan insanlarız. Çoluk çocuğumuz burada. Eğer zararlı olsa kendi çocuğumuza zarar verecek herhangi bir şeyin yapılmasını biz de istemeyiz. Bizler uzayda yaşamıyoruz.”


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.