AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI!

Ambardere'deki kaçak villa tartışmalarının ortasındaki isim olan Belediye İmar İşleri Müdürü Esra Hasanoğlu'nun eşi Sebahattin Hasanoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek, hakkındaki iddialara cevap verdi

AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI!
19 Ekim 2012 Cuma 08:31

Açıklamasına, "Bir haftadır  eşim  Esra Hasanoğlu ve şahsıma saldırılar yapılmaktadır" diyerek başlayan Sebahattin Hasanoğlu, "Mustafa Ordu Ambardere'deki  villa  ile ilgili yapmış  olduğu  açıklamadan önce,  şehir  dışında bulunan ayrı bir şirketimin genel kurul toplantısı  için Çerkezköyden ayrılmıştım.  16 Ekim Salı günü Çerkezköy’e geri döndüm. Hani deyim vardır, at izine it izi karışmıştı. İzleri ayıramadım. Neler olduğunu  anlamakta zorluk çekiyordum" dedi.
Hasanoğlu, Ailesi'ne komplo kurulduğunu ve çamur atıldığını belirten Sebahattin Hasanoğlu, "10-11 Ekim 2012 tarihli yerel gazetelerde, Mustafa Ordu’nun  Ambardere de Yaşar Keleşoğlu’nun yapmış olduğu kaçak yapılaşma açıklamalarında  eski Meclis Üyesi'nin villasının satılmasında yardımcı olan kişilerin birisinin tefeci diğerinin ise ayakçı olarak gözüktüğünü ifade etmiştir. Bu haber üzerine söz konusu ayakcının şahsım olduğu dedikosunu yapanlara, Mustafa Ordu'nun 17 Ekim 2012 tarihli yerel gazetelerde  yapmış olduğu açıklamanın son paragrafında  Yaşar Keleşoğlu’nu yalanlayarak , Yaşar Keleşoğlu ‘nun gündeme getirdiği 'Villayı Öner Birsen’e Sebahattin Hasanoğlu aldırdı” açıklamasına da açıklık getirmiş ”Öner Birsen böyle bir şey demedi. Ne çay ocağındaki buluşmada ne de Hasanoğlu’nun ofisinde böyle bir şey demedi, söylemedi. Ayrıca Beni Hasanoğlu’ nun ofisine Keleşoğlu değil, Hasanoğlu  çağırdı" diyerek  verdiği demeç açık bir cevaptır" ifadesini kullandı.
TEFECİYİ NEDEN AÇIKLA MIYORSUN?
Açıklamasının devamında MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu'ya yüklenen Sebahattin Hasanoğlu şöyle devam etti: "Siyasi bir partinin temsilcisi olan  Mustafa Ordu ya soruyorum. 17 Ekim 2012'de yapmış olduğun açıklamada Sebahattin Hasanoğlu adına böyle şey söylenmediğini  ifade ediyorsun. Öyleyse 10 Ekim 2012'deki bahsettiğin bu ayakçı kim? Siyasi bir partinin temsilcisi olarak tefeciden bahsediyorsun. Bu tefeciden her nedense daha sonra hiç bahsedilmiyor. Bu tefecİ kim? Yaşar Keleşoğlu’ na borç mu vermiş, yoksa kredisine mi kefil olmuş? Bu tefeci çok önemli. Bir anda gündemden düşürüldü. Zayıf halka ben, kuvvetli halka tefeci mi idi? Yoksa villayı satın alan  kişilerle tefecinin bir bağlantısı mı vardı? Sayın Mustafa Ordu,  bu kişileri açıklayıp açıklamamanı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Fakat burada tefeci kilit noktada.Tefeciyi açıklamaktan neden imtina ediyorsun?"
OLAYIN ÖZETİ NE?
Belediye Başkanı Ali Ertem'in Yaşar Keleşoğlu'nun  dile getirdiği iddiaların ardından yaptığı “Önce fazla para istiyor. Daha sonra icra yoluyla ucuza satılıyor.Bu arkadaş da ‘Ben o binayı alan kişiye yar etmem' diyerek bu tür davranışlara giriyor” açıklamasının olayı en doğru şekilde özetlediğini kaydetti.
BAŞKANI YANINA ÇEKMEYİ AMAÇLADI
Yaşar Keleşoğlu'nun ”Bu evle ilgili sıkıntı olduğunu ve iskan verildiğini söyledim. Ali Ertem bana hukuki sürece baktığını, tartışmanın ve alışverişin kendisini ilgilendirmediğini ve bu kurumun kanuni sorumluluğunu takip ettiğini ifade etti. Ben de kendisine hak verdim” dediğini hatırlatan Sebahattin Hasanoğlu, "Zannederim Yaşar Keleşoğlu burada Başkanı da kendi safına çekerek alışveriş gücünü artırmak istemiş fakat amacına ulaşamamıştır. İş çevirenin kendisi olduğunu bize göstermiştir" dedi ve şöyle devam etti:
KELEŞOĞLU'NA SORULAR!
"Sayın  Yaşar Keleşoğlu 18-08-2010'da bankadan villayı pazarlıkla satın alan kişilerle senin ne alışverişin olabilir. Yoksa binayı alan kişilerden, yıkılmaması ve iskan belgesine imzayı atman karşılığında, daha önceden pazarlık ettiğin rakamla, satın alınan rakam arasındaki farkı mı talep ettin? Ve yahutta villanı alan kişilere iş yaptın da paranı mı ödemediler?
HERKESİ KENDİ GİBİ SANIYOR
Yaşar Keleşoğlu eşim Esra Hasanoğlu’nun Başkanın arkasından iş çevirdiğini iddia ediyor.  Galiba herkesi kendi gibi zannediyor. Yaşar Keleşoğlu kendi binan için Belediye'ye dilekçe mi verdinde işlem yapılmadı? Patagonya Belediyesi mi burası? Nasıl oluyor da 5 yıl Meclis Üyeliği yapmış, İmar Komisyonu'nda bulunmuş bir kişi Belediye'de dilekçesiz işlem yapılamayacağını  bilmiyor. 'Ben kendimi şikayet ettim' diyor. Niçin resmi değil? Yaşar Keleşoğlu’nun  Belediye'de yıkım ile ilgili dilekçesi olduğunu sanmıyorum.  Başkanın arkasından iş çevirenin kim olduğuna kamuoyu karar versin."
Yaşar keleşoğlu'nun şahsı ile ilgili çeşitli ithamlarda bulunduğunu belirten Hasanoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:     
OFİS GÖRÜŞMESİNİ AYDINLATTI
"9 Ekim Salı günü  Yaşar Keleşoğlu beni arayıp görüşmek istediğini söyledi. Ben de kendisine saat 2'de ofisimde olacağımı söyledim. Ofisimde buluştuk. Yaşar Keleşoğlu  'İskan vaadiyle  benim villamı Öner Birsen’e sen  aldırdın' diyerek şahsımı suçlu göstermeye çalıştı. Ben de kendisine böyle bir şeyin asla olmadığını, nasıl böyle bir hükme vardığını sordum. Anı Fotoğrafcılığın karşısında Mustafa Ordu , ve bir kişi ile masada oturduğunu, sonra Öner Birsen’in masalarına geldiğini, kendisine tokalaşmak için elini uzattığını, Öner Birsen‘le tokalaşmadığını ve Öner Birsen’e adam olmadığını söylediğini belirtti. Masadan ayrılmak için hareket ettiğinde  Öner Birsen 'Neden  bana böyle davranıyorsun? Burayı bana iskan vaadiyle  Sebahattin Hasanoğlu  ve Mustafa Ordu’nun açıklamalarındaki tefeci  aldırdı' demiş. Ben de kendisine en iyi yolun yüzleşmek olduğunu söyledim ve Öner Birsen’i aradım. Öner Birsen’e acilen ofisime gelmesini söyledim.Öner Birsen’e Yaşar Keleşoğlu’nun ofisimde olduğunu söylemedim.
ÖNCEDEN PAZARLIKLAR YAPILMIŞ
Bu arada Yaşar Keleşoğlu bana Öner Birsen bankadan satın almadan önceki pazarlıklarını anlatmaya başladı. Yaşar Keleşoğlu'nun villasının Öner Birsen’in oğlunun villasının karşısında olduğunu  ve Öner Birsen’in kızı için villasını satın almak istediğini söyledi. Kendisinin  325 bin TL istediğini  Öner Birsen’in ise 275 bin TL verdiğini söyledi.
ŞEREFİNİN ÜZERİNE YEMİN ETTİ
Öner Birsen ofisime geldi. Ben  Öner Birsen ve Yaşar Keleşoğlu’ na susmalarını söyleyerek konuşmaya başladım. Yaşar Keleşoğlu’nun benim hakkımdaki iskan vaadi iddaasını Öner Birsen’e sorduğumda, Öner Birsen  Anı Fotoğrafçılığının karşısında ki oturdukları masada  kendisiyle tokalaşmak istemeyen Yaşar Keleşoğlu’na, Sebahattin Hasanoğlu ile ilgili herhangi bir şey söylemediğini, şerefinin üzerine yemin ederek  söyledi. Yaşar Keleşoğlu Öner Birsen için 'Yalan söylüyor' dedi.  Pekiyi dedim ve  Mustafa Ordu’ yu da çağırdım. Benim, Mustafa Ordu, Yaşar Keleşoğlu‘nun yanında da Öner Birsen 'İskan vaadiyle villayı Sebahattin Hasanoğlu aldırdı' cümlesinin asılsız olduğunu yine şerefinin üzerine yemin ederek  söyledi.  
Mustafa Ordu da, Öner Birsen tarafından iskan vaadiyle villa aldırma söyleminin ne Anı Fotoğrafçılığın orada, ne de Sebahattin Hasanoğlu’nun ofisinde  söylenmediğini 17 Ekim 2012 tarihli yerel gazetedeki açıklamasında ifade etmiştir.
HAKKIMDA YANILDIĞINI BANA SÖYLEDİ
Ofisteki yüzleşmenin ardından Mustafa Ordu  misafirleri olduğunu söyleyerek ayrılmıştır. Yaşar Keleşoğlu bana  çok rahatladığını ve hakkımda yanıldığını söylemiştir. Ben de kendilerine 'Beni artık bu konuların dışında tutun' diye söyledim.
Bu buluşmada Yaşar Keleşoğlu Öner Birsen’e 'Sana 250 bin TL vereceğim evi bana satın' diye öneri getirdi. Öner Birsen de Yaşar Keleşoğlu’na,  250 binin üzerine evin içine yaptıkları masrafların da eklenmesi durumunda satabileceğini söyledi. Bir müddet tartıştılar. Yaşar Keleşoğlu, 'Siz bu villayı pazarlıkla 201 bin TL civarında bir rakama  satın aldınız. Benimle 275 bin TL'ye pazarlık yaptınız. Ya 75 bin TL'yi verirsiniz, ya da ben evinizi yıktırırım. 75 bin TL yine sizden çıkar' diyerek yanımda tehdit etmiştir.
BELEDİYE'DEN ALDIĞI İŞ İÇİN
İŞ MAKİNESİ GÖNDERDİM
Öner Birsen de Yaşar Keleşoğlu'na, villanın kendisinin olmadığını, yeğeninin olduğunu kendisinin bir söz hakkı olmadığını söylemiştir. Aralarındaki tartışma bitince ben Yaşar Keleşoğlu’na  zor zamanında  Belediye'den aldığı iş için iş makinası gönderdiğimi aramızda kalan bakiyeyi  yılbaşında ödemek  için söz verdiğini fakat 10 ay geçtiği halde bunu ödemediğini söyledim.  Yaşar Keleşoğlu, Öner Birsen’den elde edemediği paranın hırsıyla  bana neden Öner Birsen'in yanında bu parayı kendisinden istediğimi ve bir yerlerde ziyaret edeceğim diyerek benide tehdit etti.  Ve ofisimden ayrılarak, gitti."
Meclis eski Üyesi Keleşoğlu'nun açıklamalarını yalan ve iftira olarak değerlendiren Sebahattin Hasanoğlu basın toplantısını şu sözler ile tamamladı:
EN KISA ZAMANDA SAVCILIĞA VER
"Herhalde arkadaş Ali kıran baş kesen.  'Siyasette paramı kaybettim' diye beyan veriyorsun. Sen herhalde orada kaybettiğin parayı bu şekilde tamamlayacaksın. Sen tenor sesinle en iyisi ördeklere söyle belki onları ürkütürsün .  Sebahattin Hasanoğlu  ve Esra Hasanoğlu'nu tanıyanlar nasıl insanlar olduklarını çok iyi bilirler. Keleşoğlu'nun nasıl bir karekter olduğunu da Çerkezköy kamuoyuna  bırakıyorum. Bizim ile ilgili belgeleri  bilgileri en kısa zamanda Savcılığa bildirmesini kendisinden bekliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.