Atıl huzurevi yeniden faaliyete giriyor

20 yılı aşkın süredir atıl durumda bulunan Çerkezköy Huzurevi yeniden faaliyete geçiyor

Atıl huzurevi yeniden faaliyete giriyor
26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:55

TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Çerkezköy Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip’in Çerkezköy Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Türk Metal Sendikası’na Huzurevi yapılması şartı ile tahsis edilen alanın üzerine 6 bloktan oluşan huzurevi yapılıp bir süre işletildikten sonra kaderine terk edilen bina ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Tadilat çalışmalarının başladığı bina yeniden huzurevi olarak faaliyet gösterecek.
20 YILI AŞKIN SÜREDİR ATIL DURUMDA
Çerkezköy’ün yıllardır çözülemeyen problemlerinden biri olan Çerkezköy Huzurevi’nin bulunduğu alan ve bina yeniden huzurevi olarak faaliyete girecek. Hatırlanacağı üzere Çerkezköy Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip’in Çerkezköy Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Türk Metal Sendikası’na Huzurevi yapılması şartı ile tahsis edilen alan, üzerine 6 bloktan oluşan huzurevi yapılıp bir süre işletildikten sonra kaderine terk edilmişti.
KOÇAK, PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEP ETMİŞTİ
Binanın akıbeti konusunda o günden bu güne pek çok adımlar atılmaya çalışılmış fakat hiçbiri neticeye varamamıştı. Çerkezköy Belediyesi 2014 Ağustos ayı meclis toplantısında, meclis gündemine alınması için bir dilekçe veren Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Belediye Meclisi’nden; planda Huzurevi olarak görünen alanın Kültürel Tesis ve Özel Eğitim Alanı olarak değiştirilmesi, arsa üzerindeki Belediye Meclisi tarafından konulan Huzurevi şartının kaldırılması, ruhsata bağlanmayan kısımların ruhsata bağlanarak, yapı izin belgesi verilmesini talep etti. Bu işlemlerin gerçekleşmesi durumunda 6 bloktan olan Huzurevi’nin 4 bloğunun özel okul alanı olarak kullanılacağı ve iki bloğun ise Belediye’ye bedelsiz olarak verilmesi ön görüldü.
HİÇBİR UZLAŞMAYA VARILAMADI
Dilekçenin okunmasının ardından Ak Partili Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip ve Murat Koçak arasında bir gerginlik yaşanmış ve Murat Koçak toplantıyı terk etmek zorunda kalmıştı. Daha sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yıllara sirayet etmiş bir mesele burası. 20 yıldır atıl durumda ve hiçbir işe yaramıyor. Burayı nasıl kamuya, Çerkezköy’e faydalı hale getiririz onun derdindeyiz. Bende her partinin yer alacağı bir Komisyonun kurulmasını istiyorum. Normalde Komisyon’da CHP’nin 3 ve AKP’nin 2 üyesi olması lazımken, ben 2 CHP, 2 AKP ve 1 tane de MHP’nin üyesi olmasını istiyorum. Derdimiz burayı kazandırmak Çerkezköy’e ve kamuya. Biz onun hesabındayız” demişti.
BİNA YENİDEN HİZMETE AÇILACAK
Dilekçenin Belediye Meclisi’ne sunulmasının üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen alan üzerinde herhangi bir anlaşmaya varılamazken, Çerkezköy Huzurevi binasında geçtiğimiz gün başlayan çalışmaların ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’tan alınan bilgilere göre, bina yeniden huzurevi olarak hizmet verecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.