Ayçiçeği alımları başladı

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal ile Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Kapaklı’nın Yanıkağıl Mahallesi’nde bulunan Ayçiçeği Alım Deposu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Ayçiçeği alımının başladığını kaydeden Nafis Ünal, bu yıl rekoltenin iyi olduğunu ve yaklaşık 5 bin ton alım yapmayı planladıklarını dile getirdi. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ise, bu yıl ayçiçeği taban fiyatını 1.70 TL olarak beklediklerini dile getirdi

Ayçiçeği alımları başladı
17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:05

DEKARDAN 180-200 KG ARASI ÜRÜN ELDE EDİLİYOR
 
Kapaklı’nın Yanıkağıl Mahallesi’nde bulunan Ayçiçeği Alım Deposu’na gerçekleştirilen ziyarette konuşan Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal bu yıl rekoltenin çok iyi olduğunu belirterek, “Uzun yıllardır bu rekolteyi yakalayamıyorduk. Şu an dekar başına 180-200 kilogram ürün var. Yağ oranlarımızda şu sıralar yüzde 40-45 arasında seyrediyor.” açıklamalarında bulundu.
 
5 BİN TONLUK BEKLENTİ VAR
 
Ayçiçeği alımlarının 10 Ağustos Çarşamba günü başladığını kaydeden Nafis Ünal, “Şu ana kadar yaklaşık 300 tonluk bir alım gerçekleştirdik. İlerleyen günlerde alımların hızlanacağını düşünüyoruz. Bu yıl 5 bin ton gibi bir alım beklentimiz var.” dedi. Destekleme parası konusuna da değinen Ünal, “Rekolte beyannamesi veren ortaklarımızın dekar başına destekleme parası almaları için Kooperatifimize sözleşme yapmak için gelmelerini önemle belirtiyoruz” ifadelerini kullandı ve son sözleşme tarihinin 2 Ekim olduğuna dikkat çekti.
 
ÇİFTÇİLER ALIM DEPOSUDNAN MEMNUN
 
Ayçiçeği Alım Deposu’nda, depo hakkında memnuniyetini dile getiren Pınarça Mahallesi çiftçilerinden Ahmet Ergün isimli vatandaş, “Burası çiftçilerimiz için çok büyük bir kolaylık. Sıra beklemeden boşaltımı yapabiliyoruz ve işlerimiz çabuk halloluyor.” dedi ve bu yılki Ayçiçek veriminden memnun olduklarını ifade etti.
 
TABAN FİYAT EN AZ 1.70 TL OLMALI
 
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak da konuyu değerlendirerek, “Ayçiçek fiyatını geçen senin üzerinde bekliyoruz. Bu sene taban fiyatın en az 1.70 TL olmasını istiyoruz. Bu sene Çerkezköy için çok yüksek bir rekolte elde ettik. Taban fiyat da istediğimiz gibi açıklanırsa çiftçimizin yüzü gülecektir.” diye konuştu.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çiftçi - 8 yıl önce
1.70 olsun diyorsunuzda olması için ne çaba sarfediyorsunuz ?
Avatar
çiftçi - 8 yıl önce
1.70 olmasını istiyorsunuzda olması için ne gibi bir çaba sarfediyorsunuz acaba?