Bakanlıktan 24 Derslikli okul müjdesi

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, düzenlediği basın toplantısı ile Ankara ziyaretlerini değerlendirdi. Ziyaretler kapsamında birkaç Bakanlık ile Çerkezköy’e dair görüşmeler yaptıklarını ifade eden Öğe, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 24 derslikli Anadolu Lisesinin müjdesini de vermiş oldu. Öğe ayrıca basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, CHP İlçe Kongresinde Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması esnasında salonu terk etmediklerini üslup gereği konuşma bitene kadar salonda kaldıklarını ve konuşmanın ardından salondan ayrıldıklarını ifade etti

Bakanlıktan 24 Derslikli okul müjdesi
28 Nisan 2016 Perşembe 17:26

 ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Ankara da bir dizi ziyaretlerde bulunan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, dün ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy’e dair önemli gelişmeler olduğunu ifade etti. Saat 12.30’da düzenlenen basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “3 günlük Ankara ziyaretinde bulunduk ve bazı bakanlıklara çalışma toplantıları düzenledik. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığına gittik. Herkesin malumu en acil sorunlardan biri de eğitimle alakalı olarak derslikler yetersiz. Biz iktidar partisinin Çerkezköy ilçe teşkilatı olarak yapabileceğimiz merkezi hükümetten destekler ve hizmetler konusunda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz ve bunu önemsiyoruz. Biz hizmet için de buradayız” dedi.

4-5 AY İÇİNDE LİSENİN İNŞAATINA BAŞLANACAK

Görüşmeler kapsamında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile bir araya geldiklerini ifade eden Öğe, “Tekirdağ’da Çerkezköy’ün nüfus artışından dolayı derslik sayısının yetersiz olduğunu dile getirdik. Yaklaşık 3-4 aylık bir çalışmanın sonucunda Çerkezköy’e 2016 yatırım planlamasına 24 derslikli bir Anadolu İmam Hatip Lisesi alındı. Çok seçilen ilçelerimizde oluyor bu. Çerkezköy’e bir tane Anadolu imam hatip kazandırdık ve yeri de kampüs alanı olacak. Bakanlık bizlere soracak ve biz kampus alanını söyleyeceğiz. Kaymakamlığın kazandırdığı 133 dönüm alan içine yaptıracağız. Önce yer teslimi yapılacak ve ihale süreci var. İnşaatın başlaması içinde 4-5 aylık bir süre olacak” diye konuştu.

HAZIRLANAN DOSYALARLA ANKARA’YA GİTTİK

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 2017-2018 eğitim dönemine yetiştirilmeye çalışılacağını sözlerine ekleyen Abdullah Öğe, “Yerin tahsisi konusunda Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çok ciddi çalışmaları vardı. Onların gayretleriyle bu okul kazanıldı. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladıkları dosyalarla Ankara’ya gittik. Çerkezköy’ün okul ihtiyaçlarını konuştuk. Diğer liseler adına da taleplerde bulunduk ve okul konusunda yardımcı olunacağı sözü verildi” açıklamasında bulundu.

ÜSLUP GEREĞİ OTURUP DİNLEDİK SALONU TERK ETMEDİK

Ak Partin İlçe Başkanı Abdullah Öğe, basın mensuplarının CHP İlçe Teşkilatının kongresinde Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması esnasında salonu terk ettiklerine yönelik sorulan soruyu da cevaplandırarak, “kongreye davetli olarak gittik ve Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını gerçekleştirirken salonu terk etmedik. Selam vermek için gittik ve konuşma başlayınca da oturup dinledik. Bizler salonu terk edecek kişiler değiliz. Davete icabet ettik ve geldik. Üslup gereği dinledik ve çıktık. Basın açıklamasını bu yüzden tertip etmedik Ankara ziyaretlerimizi anlatmak istedik. Olmayan bir şeyi varmış gibi yapmak yada yazmak etik değil” dedi.

Haber: Feyza İşcan Avcılar 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.