Belediye’den 7 ayda 43 sosyokültürel etkinlik

Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı kapsamında yapmış olduğu çalışmalar Çerkezköylü vatandaşlardan tam not alıyor. 2016 Ocak ayından itibaren 7 ayda toplam 43 sosyokültürel etkinlik düzenleyen Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköylü vatandaşların günün stresinden uzaklaşıp hoşça vakit geçirmeleri için çalışmalarına devam ediyor

Belediye’den 7 ayda 43 sosyokültürel etkinlik
16 Ağustos 2016 Salı 15:52

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ SIKI ÇALIŞTI
 
2016 Ocak ayından Temmuz ayına kadar toplam 43 sosyokültürel etkinlik düzenleyen Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, düzenlenen programlarla Çerkezköylü vatandaşlara birbirinden güzel ve eğlenceli anlar yaşatmaya devam ediyor.
 
OTİZME DİKKAT ÇEKİLDİ
 
2016 yılına 7 Ocak’ta Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde İstanbul Jest Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Aşk Terapisi adlı tiyatro oyunuyla başlayan Çerkezköy Belediyesi, 17 Ocak 2016 tarihinde ise kentte otizmli çocuklara yönelik bilinç oluşturulması amacıyla, Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış tarafından Otizmli Çocuklarda Davranış Problemleri ve Çözüm Yolları adlı paneli Tepe İlkokulu’nda düzenlenen programla vatandaşlara aktardı.
 
SEVGİLİLER GÜNÜ DOLU DOLU GEÇTİ
 
Şubat ayında Çerkezköy’de toplam 5 etkinlik gerçekleştirilirken bunlardan ilki 1 Şubat’ta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Karne Hediyesi Organizasyonu oldu. Organizasyon kapsamında Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde saat 14.00 – 17.00 arasında Çerkezköy’de yaşayan çocuklara ücretsiz etkinlikler düzenlendi. Tarihler 11 Şubat’ı gösterdiğinde Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi işbirliğiyle Çerkezköy Kent Konseyi’nde saat 11.00’da Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Nurdoğan Yavuz tarafından verilen seminerde Çerkezköylü vatandaşlar Uyku ve Uyku Bozuklukları hakkında bilgilendirildi. 14 Şubat Sevgililer Günü’nü de boş geçmeyen Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Belediye Meydanı’nda Grup Çıkmaz Sokak tarafından canlı müzik dinletisi yaptırarak, yine Belediye Meydanı’na kurulan Sevgililer Günü Platformu’nda vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirmelerini sağladı. Şubat ayı etkinliklerinin sonuncusu 26 Şubat’ta Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde Taşra Kabare Tiyatrosu tarafından sergilenen Temizlik İşleri adlı tiyatro oyunu oldu.
 
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE ‘KADIN HER YERDEDİR’
 
4 Mart saat 14.00’da Çerkezköy Kent Konseyi ve Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi ile işbirliği yapılarak Kent Konseyi Seminer Salonu’nda Op. Dr. Rahime Bekar tarafından vatandaşlara Kadın Sağlığı ve Doğum konulu seminer sunuldu. Seminere katılan her kadına Kadınlar Günü hediyesi olarak ücretsiz cilt bakım seti hediye edildi.7 Mart 2016 tarihinde yine Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi işbirliğiyle saat 10.00 – 12.00 arasında Kızılpınar Mahalle Evi’ndeki kursiyerlere Eğitim hemşiresi Bilge Dev tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi ile yapılan işbirliği kapsamında Kadın Her Yerdedir adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında katılımcılara çekilişle çeşitli hediyeler verilirken, düzenlenen pasta yarışmasında da dereceye girenler ödüllendirildi. 9 Mart’ta Vatan Size Minnettar Anıtı’nda protokol ve vatandaşların katılımıyla 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak temsili askerlerin uğurlama töreni gerçekleştirildi. 17 Mart’ta Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi işbirliğiyle Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Masa Tenisi Takımı’nda bulunan oyunculara hastanenin seminer salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı ve daha sonra da oyuncular ücretsiz diş taramasına tabi tutuldu. 21 Mart 2016 tarihinde Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu tarafından Çerkezköy’deki lise öğrencilerine yönelik 3 seans halinde Çanakkale Şehadet adlı tiyatro oyunu sahnelenirken; 21 Mart 2016 tarihinde ise Çerkezköy Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda İstanbul Müzikali adlı oyun izleyicilerle buluştu. 25 – 26 – 27 Mart tarihlerinde 29 Ekim Spor Kompleksi’nde 5 kategoride masa tenisi turnuvası düzenleyen ekipler; Mart ayı etkinlik takvimini bu şekilde noktalamış oldu.
 
ULUSLARARASI 23 NİSAN ETKİNLİĞİ YAPILDI
 
1 Nisan’da Çerkezköy Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun büyük beğeni toplayan oyunu İstanbul Müzikali Halk Eğitim Merkezi’nde de yeniden sahnelendi. 14 Nisan’da Kutlu Doğum Haftası kapsamında Çerkezköy Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen programda Amfi Tiyatro’da bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. 16 Nisan – 5 Haziran tarihleri arasında Çerkezköylü vatandaşlara yönelik düzenlenen ve toplamda 2 bin kişinin katıldığı Çanakkale Şehitlik Kültür Gezileri düzenlendi. 17 Ninsan 2016 tarihinde saat 11.00’da Tepe Piknik Alanı’nda Sağlık Haftası kapsamında Çerkezköy protokolü ve vatandaşların katılımıyla Sağlık Yürüyüşü gerçekleştirildi. 18 Nisan’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yine Çerkezköy Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen programda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri tamamlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Makedonya, Bulgaristan ve Arnavutluk olmak üzere 3 ülkeden 25’er çocuğun katılımıyla Çerkezköy Belediyesi 3. Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliği gerçekleşti. Nisan ayının son etkinliği 28 Nisan Cumartesi günü saat 19.30’da Çerkezköy Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelediği İstanbul Müzikali adlı tiyatro oyunu oldu.
 
KURSLARIN YILSONU SERGİLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
 
Mayıs ayı, ağırlıklı olarak Çerkezköy Belediyesi’nin açmış olduğu sosyokültürel kurslarının yılsonu sergi ve gösterilerinden oluşurken 2 Mayıs’ta Ebru Kursu sergisi, 6 Mayıs’ta Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu konseri, 9 Mayıs’ta Takı Tasarım Kursu sergisi, 16 Mayıs’ta Dikiş-nakış, Rölyef, Dekoratif Çiçek Tasarımı ve Keçe Ürünleri sergisi,23 Mayıs’ta Veliköy Mahalle Evi’nde kurs sergisi, 23 Mayıs’ta 300 kişilik kokteylle Rölyef sergisi ve 26 Mayıs’ta da Çerkezköy Belediyesi Kültür – Sanat Kursları Yılsonu Sergisi gerçekleşti. Mayıs ayında bunların dışında, ayın 19’undaÇerkezköy Belediyesi 2. Geleneksel Bisiklet Şenliği, Motokros Gösteri ve Yarışları, Dağ Bisikleti ve Uçurtma Şenliği etkinlikleri; 9 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası ve son olarak da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise Çerkezköy Belediyesi 5. Geleneksel Satranç Turnuvası gerçekleşti.
 
İFTARDAN SONRA RAMAZAN EĞLENCELERİ
 
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin Haziran ayı çalışmaları Ramazan etkinlikleri ile doldu taştı. Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında 17 Haziran’da Türkiye – İspanya karşılaşması kurulan dev ekrandan yayınlanırken, 19 Haziran’da Köstebekgiller adlı müzikli çocuk tiyatrosu Kapalı Otopark üzerine kurulan sahnede sahnelendi. 20 Haziran’da Süheyl ve Behzat Uygur tarafından Şahane Ramazan adlı tiyatro oyunu sahnelenirken, 21 Haziran’da Türkiye’nin Euro 2016 gruplarındaki bir diğer rakibi olan Çek Cumhuriyeti Maçı dev ekranda yayınlandı.
 
YAZ SPOR OKULU AÇILDI
 
Temmuz ayının 4’ünde, haziran’da başlayan ve toplamda 2 bin 100 vatandaşın katıldığı Edirne ve İstanbul gezileri sona erereken, 11 Temmuz 2016’da yüzme, İngilizce, futbol, basketbol, masa tenisi, voleybol, kort tenisi, halk oyunları ve badminton olmak üzere 9 farklı branşta ücretsiz yaz spor okulu açıldı.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.