Birol Öztürk: AKP İlçe Başkanını kınıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk yazılı bir basın açıklaması yaparak, geçtiğimiz günlerde Havadis Gazetesi’nde çıkan bir haber üzerine Havadis Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Abdülkadir Kıldize’yi arayarak tehditler savuran AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’yi sert bir dille eleştirdi

 Birol Öztürk: AKP İlçe Başkanını kınıyoruz
08 Nisan 2015 Çarşamba 18:41

 GAZETECİLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN ÖZGÜR VE GÜVENDE OLAMADI

Açıklamalarına, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü’ne vurgu yaparak başlayan Birol Öztürk; “Gazetecilerimiz bu ülkede hiçbir zaman özgür ve güvende olamadı. Suikastlere kurban giden değerli gazetecilerimizin bugün bile hala birçoğu faili meçhul olarak kaldı. 6 Nisan öldürülen gazeteciler gününde görevleri başında sadece doğruları yazıp halkı bilgilendirdikleri için katledilen bütün gazetecilerimizi saygıyla anıyoruz.” dedi.

AHLAKSIZLIK VE FAŞİZMDİR

“Günümüzde, muhalif, düzene ‘tehdit’ olarak görülen, hatta sadece ‘rahatsız eden’ gazeteciyi ‘ortadan kaldırmanın’ daha kansız yollarının uygulanması, ne yazık ki tehlikenin bittiği ve basının özgürleştiği anlamına gelmiyor. Tersine, gazeteci artık aleni olarak kamuoyunun önünde aşağılanıyor, azarlanıyor, ayar veriliyor ve hedef gösteriliyor. Özgür olması gereken medyanın kalemine hükmedip egemenlik hakkını elinden almaya çalışmak düpedüz ahlaksızlık ve faşizmdir.”

ABDULLAH ÖĞE’NİN TEHDİT DOLU AÇIKLAMALARINI HAVADİS GAZETESİ’NDEN ÖĞRENDİK

“Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Havadis gazetesinde çıkan haber üzerine, AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin tehdit dolu açıklamalarını bütün kamuoyu gibi bizde Çerkezköy Havadis gazetesinden öğrendik. Bir siyasi parti ilçe başkanına yakışmayan bu davranışlar dolayısı ile AKP ilçe başkanını kınıyoruz.”

ESKİ AKP İLÇE BAŞKANI’NIN TACİZ VE TEHDİTTEN İSTİFA ETTİRİLDİĞİNİ HATIRLIYORUZ

“Eski AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın da bayan öğretmene taciz ve tehditten istifa ettirildiğini hatırladığımızda AKP İlçe Başkanları tarafından Çerkezköy’de adeta alışkanlık haline getirilen şantaj ve tehdit olaylarının değerlendirmesini Çerkezköy kamuoyuna bırakıyoruz.”

AKP’NİN FAŞİZAN YAKLAŞIMLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

“Gerek görsel basın gerekse yazılı basın üzerinde AKP’nin gerek genel merkezi gerekse il ilçe yönetimleri tarafından adeta alışkanlık haline gelen bu FAŞİZAN yaklaşımları şiddetle kınıyoruz. Görevi halkı bilgilendirmek olan değerli basın mensuplarımızı tehdit ve şantaja varan söylemlerle görevini yapamaz hale getirmeyi amaç edinmiş olan bu zihniyet ile her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz.”

SİYASETÇİLERİN GÖREVİ ÜÇÜNCÜ SINIF MAFYA DİZİLERİNE ÖZENMEK DEĞİL

“Siyasetçilerin görevi üçüncü sınıf mafya dizilerine özenmek değil halkın sorunlarına çare bulmaktır. Bunu idrak edemeyen insanların yeri siyaset sahnesi değildir. Unutmayalım ki basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedilemez.”

Haber: Uğur KILIÇ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.