BÖL PARÇALA YÖNET

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan Büyükşehir Belediyesi kanunu ile Bazı kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Tekirdağ'ın Büyükşehir olması öngörülürken, Çerkezköy'e komşu olan Kapaklı'nın ilçe yapılmasının öngürülmesi ve Karaağaç Belediyesi ile Pınarça, Yanıkağıl, Uzunhacı, Karlıköy ve Bahçeağıl Köylerinin Kapaklı'ya bağlanmasının düşünülmesi bölgemizde şaşkınlık ve tepki ile karşılandı. Birçok siyasetci ve vatandaş "Madem Kapaklı ilçe oluyor o zaman Çerkezköy ile Kızılpınar ve Veliköy Kapaklı'ya bağlansın. Büyük ve tek bir ilçe olsun" görüşünü dile getirdiler.

BÖL PARÇALA YÖNET
10 Ekim 2012 Çarşamba 08:28

BÖLGEMİZ SİYASİ VE EKONOMİK KAZIK YİYECEK
Nüfusu 200 bine dayanan Çerkezköy merkez, belde ve köyleri ile tek bir ilçe olması beklenirken, bölgemizin ikiye bölünmesi ve birbirine komşu iki yeni ilçe oluşturulması şaşkınlık ile karşılanırken, yeni yapılanmanın TBMM'de kabul edilmesi durumunda Çerkezköy ve Kapaklı gerek siyasi, gerekse ekonomik anlamda yine Tekirdağ ve Çorlu'nun gerisinde kalarak, sorunlar yumağı ile uğraşmaya devam edecek.
BÜYÜK VE GÜÇLÜ TEK İLÇEDEN KORKTULAR!
Tekirdağ'ın Büyükşehir olması durumunda Çerkezköy ve bölge kamoyunun Çerkezköy'ün beldeleri ile tek bir ilçe olma arzusu ve beklentisi hazırlanan Kanun Tasarısı ile suya düşerken, 200 bin nüfuslu büyük ve güçlü bir ilçe olma yerine 5 km kare içinde nüfusları 100'er bin civarında iki yeni ilçe oluşturularak bölgenin gerek ekonomik, gerekse siyasi gelişimine büyük bir darbe vurulması öngörülüyor.
ÖRNEĞİ TÜRKİYE'DE İLK OLACAK!
Hazırlanan Kanun Tasarısı Komisyonlarda ve TBMM Genel Kurulu'nda aynen geçmesi durumunda Çerkezköy'ün hemen yanıbaşında bulunan Kapaklı ilçe olacak. Kapaklı'ya Karaağaç ile köylerinin bağlanılacağı düşünüldüğünde nüfusu 100 bine yaklaşacak. Veliköy ve Kızılpınar ile birleşecek olan Çerkezköy'ün ise nüfusu 100 bini geçecek. Bu durumda oluşacak ve birbirine uzaklığı en fazla 2 km. olan iki ayrı ilçe meydana gelecek.
ARTIK VEKİL ÇIKARMAK HAYAL
İlk başta Kapaklı'nın ilçe olması sevindirici gibi gelse de asıl sorunlar Kapaklı'nın ilçe olması ile başlayacak. Son yıllarda artan nüfusu ile Tekirdağ siyasetinde aktif rol oynayan Çerkezköy, ikiye bölünecek olması nedeni ile bu gücünü tamamen kaybedecek. Eskiden olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı Çorlu ile Tekirdağ merkezin gölgesinde kalacak. Son 2 Genel Seçim'de 2 Milletvekili çıkarmayı başaran Çerkezköy'ün, gücünün ikiye bölünecek olması nedeni ile bu şansı elde etmesine imkansız gözü ile bakılıyor.
HİZMETİN GELMESİ YILLAR SÜRECEK!
Siyasi olarak güç kaybedecek olan bölgemiz, iki ayrı ilçe olması nedeni ile ekonomik manada da önemli sıkıntılar yaşayacak. İller Bankası'ndan nüfusa göre alınacak pay ikiye bölünürken, yeni bir ilçede kurulması elzem olan kamu kurum ve kuruluşlarının Kapaklı'ya gelmesi yıllar alacak ve vatandaşlar büyük sıkıntılar çekecek.
ADLİYE SARAYI 6 SENEDE YAPILDI!
Başta Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, Vergi Dairesi olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşunun Kapaklı'da bina, yer temin etmesi, personel atanması yıllarca sürecek bir serüveni başlatırken, Çerkezköy'e mevcudu varken yenisini yaptırılması tam 6 yıl gibi bir zaman alan Adliye Sarayı'nın ne kadarlık bir sürede Kapaklı'ya yapılacağı ise bilinmezler arasındaki yerini koruyor. Kısacası vatandaşın Kapaklı'da kamu hizmetinden sorunsuz bir şekilde faydalanması yıllar alabilir.
SİYASİ İKBALLER BÖLGEMİZİ İKİYE BÖLDÜ
Çerkezköy, Kapaklı, Karaağaç, Veliköy ve Kızılpınar'ı tek bir Belediye altında birleştirmeyen ve ikiye bölen zihniyetin altında ne yattığı merak edilirken, bölgemizin Tekirdağ ve Çorlu'daki siyasetçilerin siyasi ikballeri doğrultusunda ikiye bölündüğü kulislerde konuşuluyor.
BÖL, PARÇALA VE YÖNET MANTIĞI
Son yıllarda Tekirdağ siyasetinde söz sahibi olmaya başlayan Çerkezköy'ün önünü kesmek için bölgenin gücünün ikiye bölündüğü belirtilirken, bu gücün ikiye bölünmesinin en çok Tekirdağ merkezde ve Çorlu'da siyaset yapan ve ikbal beklentisi içerisinde olan siyasilerin işine geldiği ve bölgeyi 'Parçala, yönet' mantığı ile yönetmeyi hedefledikleri kaydedildi.
HESABINI NASIL VERECEKLER?
Yapılan yanlış ve hatadan Komisyonlarda veya TBMM Genel Kurulu'nda dönülmesi beklenirken, hatada ısrar edilirse seçim zamanı Çerkezköy'e gelecek olan Milletvekillerinin ve İl Başkanlarının bunun hesabını nasıl vereceği de bilinmezliğini koruyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdal - 12 yıl önce
helal sana arkadaş.böyle bir yazıyı hazırladığın için teşekkür ederim.inşallah okurlar da dikkate alırlar
Avatar
fehmi - 12 yıl önce @erdal
çerkezköy kendini zor idare ediyor kapaklı karaağaç kızılpınar veliköy bunların üstesinden bu yönetimin gelebileçeyini düşünenlerin aklına şaşarım
Avatar
kapaklılı - 12 yıl önce
yıllardan berı bolgenın kaymağını çerkezköy yıyodu madem çok yakın mesafede nıye çerkezköy kapaklı arası 2 tl bunu nıye yazmıyosunuz en ufak bı işimiz 10 tl ye çıkıyodu..
Avatar
derviş enes - 12 yıl önce
benim yorumum şu kapaklı ilçe olacak kadar büyüdüde çerkezköy niye büyümedi imar problemlerini niye çözemedi sebebi ne olaki.rantmı var kapaklıda yada çerkezköyde.