BOMBA düzeneği paniğe neden oldu

Çerkezköy Öztrak Caddesi Doğramacı sokakta bulunan ve inşaatı devam eden binada sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından binaya asılan piknik tüpüne bağlı olduğu belirlenen bombalı düzenekle ilgili olay yerine intikal eden emniyet ekipleri çevreyi güvenliğe alıp inceleme başlattılar. Bomba imha uzmanları tarafından bez parçası kontrollü bir şekilde aşağı düşürülürken, yapılan incelemenin ardından da tüpün çevresine çakmak gazı, tiner ve torpil bağlandığı öğrenildi. Ekipler tarafından kontrol altına alınan malzemeler delil poşetlerine konularak incelemeye gönderildi

BOMBA düzeneği paniğe neden oldu
25 Nisan 2016 Pazartesi 08:49


CADDE VE SOKAK KAPATILDI

Dün sabah saatlerinde fark edilerek emniyet güçlerine haber verilmesinin ardından Doğramacı sokak ile Öztrak caddesi araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Meydana gelen olayın ardından olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya durum hakkında bilgi alarak çevrenin güvenlik çemberine alınmasını talimatını verdiler.

TÜPÜN ÇEVRESİNE TORPİL-ÇAKMAK GAZI VE TİNER BAĞLANMIŞ

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bomba imha uzmanları, yaptıkları çalışmaların ardından inşaatın ikinci katına çıkarak ucunda iki adet piknik tüpü olan bez parçasını keserek aşağı düşürdüler. Bomba imha uzmanı tüpler üzerinde yaptığı incelemede tüplere kablo bağlantısı bulunamazken, tüplerin etrafına çakmak gazı, tiner ve torpil bağlandığı tespit edildi.

VATANDAŞLAR RAHAT BİR NEFES ALDI

Büyük bir paniğe neden olan bomba El yapımı bomba düzeneği bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları incelemenin ardından parçalar delil poşetlerine konularak incelemeye gönderildi. Bez parçasına asılan tüplerin bomba düzeneği olduğu ifade edilirken, yapılan çalışmaların ardından da esnaf ve mahalleli rahat bir nefes almış oldu.  

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Diğer yandan Binaya asılan düzenekte "Kürdistan Hesap Soracak. DHKP-C" yazısı dikkat çekti. Çalışmalar esnasında olası bir patlama olayına karşı itfaiye ve 112 Sağlık ekipleri hazır bekletilirken, bazı meraklı kalabalıkta ellerine aldıkları cep telefonları ile görüntü almaya çalıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

Video için youtu.be/xZOf_CIdCao


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.