Borç yapılandırmasında son gün 29 Temmuz

S. S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden, Kooperatif kefaleti ile kredi kullanan esnaf ve sanatkarların gecikmeli borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe imzalı yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Kooperatif kefaleti ile kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın geciken kredi borçlarını 29 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılandırmalarını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi

Borç yapılandırmasında son gün 29 Temmuz
29 Haziran 2016 Çarşamba 16:18

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
 
S. S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe imzalı basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bakanlar Kurulu’nun 06.05.2016 tarih ve 29703 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kredi borçlarının ertelenmesine dair kararı sonrasında Kooperatif kefaleti ile Halk Bankasından Kredi kullanan Esnaf ve Sanatkarlarımızın kooperatif alacağı gecikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için 29.06.2016 tarihinden itibaren yeni bir düzenleme yapılmasına dair genel merkezimizce karar verilmiştir, 31.03.2016 tarihinden önce (Bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden kişiler 29.07.2016 tarihine kadar Kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarlarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmadan ana para borcu (defaten) tahsil edilecektir.
 
ÜST ÜSTE İKİ TAKSİT ÖDENMEZSE YAPILANDIRMA İPTAL EDİLECEK
 
Borcunu defaten ödemeyenler için 12 aya kadar % 08 faizli – 24 aya kadar % 12 yıllık faizli aylık ödemeli yapılandırma yapılacaktır. 31 Mart 2016 tarihinden sonraki kredi borçları yapılandırma kapsamı dışında tutulacaktır. Yapılandırma dahilindeki taksitlendirmelerde iki taksit üst üste ödenmediğinde yapılandırma iptal edilerek yapılandırma kapsamı dışındaki mevcut geçerli uygulamaya devam edilecektir.
 
“YAPILANDIRMALARINI BEKLİYORUZ”
 
Kooperatif kefaleti ile kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımızın geciken kredi borçlarını 29 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılandırmalarını bekliyoruz.”
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.