Bu dilenenler kim?

Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye’nin çeşitli İl ve ilçelerine göç eden Suriyelilere devlet tarafından her türlü imkan sağlanıyor. Çerkezköy’de de Suriyeli olduğunu iddia eden çift ellerinde ‘Suriyeliyiz yardımlarınıza muhtacız Allah rızası için bir sadaka’ yazılı dövizle dilenirken objektiflerimize takıldı

Bu dilenenler kim?
04 Mayıs 2015 Pazartesi 18:06

 ELLERİNDE BULUNAN DÖVİZLERLE DİLENİYORLAR

Ülkelerinden göç ederek Türkiye’yi mesken tutan Suriyeli mülteciler için devlet tarafından her türlü kolaylık ve imkanın sağlanmasına rağmen dilenmekten geri kalmıyorlar. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde olduğu gibi Çerkezköy’de de yaşayan Suriyelilere Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım eli uzatılmasına rağmen zaman zaman mendil satarak ya da dilenerek geçimlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

GÜN BOYU ÇERKEZKÖY’Ü DOLAŞTILAR

Kısa bir süre öncede Suriyeli olduğunu iddia eden bir çift ellerinde ‘Suriyeliyiz yardımlarınıza muhtacız Allah rızası için bir sadaka’ yazılı dövizle vatandaş ve esnafları dolaşarak yardım talebinde bulundular. Türkçe bilmedikleri için ellerinde bulunan dövizlerle yardım talebinde bulunan Suriyeliler gün boyu Çerkezköy’ü dolaştılar.

GEREKLİ YARDIMLAR YAPILIYOR

Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ülkelerinden gelerek Çerkezköy’e yerleşen Suriyeli mültecilerin kendilerine müracaat ettikleri zaman gerekli yardımların sağlandığı ifade edildi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.