Büyükşehir yatırımlarında kazmalar vuruluyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e yapacağı yatırımlarda somut adımlar atılıyor. Kültür Merkezi için hafriyat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başlarken; yarı olimpik yüzme havuzunun temeli de Cuma günü kazılmaya başlanacak

Büyükşehir yatırımlarında kazmalar vuruluyor
05 Temmuz 2017 Çarşamba 18:05

KÜLTÜR MERKEZİ’NİN HAFRİYATI KALKIYOR; HAVUZUN TEMELİ CUMA GÜNÜ KAZILACAK

İstasyon Mahallesi 1141 ada 4 nolu parsel üzerinde bulunan 14 bin 100 metrekarelik alana yapılacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan 1570 ada 5 nolu parseldeki 7 bin 725 metrekarelik alanda yapılacak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu için bürokratik işlemler tamamlandı. Kültür Merkezi için hafriyat çalışmaları başlarken; yarı olimpik yüzme havuzunun temelinin de Cuma günü kazılacağı bilgisine ulaşıldı.



KÜLTÜR MERKEZİ’NDE NELER YER ALACAK?

540 takvim günü içerisinde tamamlanıp 2018 yılının sonuna doğru Çerkezköy halkının hizmetine sunulması planlanan Kültür Merkezi’nin toplam 12 bin 674 metrekare inşaat alanı olacak. Zemin artı 2 kat olarak projelendirilen Kültür Merkezi’nde bir adet 735 kişilik Konferans Salonu, 1 adet 240 kişilik Toplantı Salonu, 3 adet Sinema Salonu, 1 adet Çocuk Oyun Salonu, 1 adet 240 kişilik Nikah Salonu, 2 adet Fuaye Alanı, 5 adet kafe ve kafeterya, 1 adet 950 metrekarelik Çok Amaçlı Salon, idari birimler, 1 adet Teknik Kütüphane, derslikler, sanat atölyeleri, bilim eğitim sınıfları, plastik sanat atölyeleri, çiçekçi, fotoğrafçı, kuyumcu odaları ve büfe yer alacak.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bodrum, zemin, 1 normal ve artı asansör katından oluşacak yarı olimpik yüzme havuzunun ise toplam inşaat alanı 5 bin 155 metrekare olacak. 500 seyirci kapasiteli havuzun içerisinde ayrıca çocuk havuzu, fitness salonu, sauna, bay ve bayan masaj odaları, antrenör ve hakem odası, dinlenme ve soyunma odaları, büfe, oyun salonları, vitamin bar yer alacak. 540 gün içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan havuzla birlikte Çerkezköy’ün önemli bir eksiği daha giderilmiş olacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.