Çerkezköy'de yeni dönem

19 Haziran Pazartesi günü uygulamaya geçen trafik sirkülasyon projesi Çerkezköylü vatandaşları tabiri caizse sudan çıkmış balığa döndürdü. Çoğu araç sürücüsü ve yayanın ilk günlerde sisteme ayak uydurmakta güçlük çektiği gözlemlense de; vatandaşların sisteme tam olarak adapte olmasının ardından trafikte beklenen rahatlama gerçekleşecek gibi görünüyor

Çerkezköy'de yeni dönem
21 Haziran 2017 Çarşamba 18:11

19 HAZİRAN’DA UYGULANMAYA BAŞLADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerince hazırlanan, Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bu caddelere bağlı sokakların tek yön olarak çalışmasını öngören sirkülasyon projesi 19 Haziran Pazartesi günü uygulanmaya başladı.
YENİ YÖNLER
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor ve vatandaşlardan gelen talepler de göz önünde bulundurularak son halini alan ve 19 Haziran Pazartesi günü hayata geçirilecek olan Yol Sirkülasyon Projesi ile araçlar için Atatürk Caddesi çift şerit olarak altı yol kavşağı yönünde iniş yönü, Öztrak Caddesi altı yol kavşağından Narin Kavşağı yönünde çıkış yönü olarak kullanılıyor. Uğur Mumcu Caddesi’nde ise trafik artık yukarı istikamette akacak.
YETERLİ VE DETAYLI BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİLMEDİK
Projenin hayata geçmesinin ardından durumu değerlendiren vatandaşların ortak yorumu şu şekilde: “Yeterli ve detaylı bir şekilde bilgilendirilmedik. Bu yüzden bazı aksaklıklar yaşanıyor. Yönlendirme tabelaları da geç yerleştirildiği için bazı bölgelerde araçlar karşı karşıya gelerek trafiğin kısa süreliğine kilitlenmesine neden oldu. Bundan sonra bu güzergahları kullanacaksan orta refüjler tamamen kaldırılmalı. Çünkü sağa – sola geçişlerde sorunlar yaşanıyor. Çerkezköy’de araç trafiğine çıkanlar sisteme tam olarak uyum sağladıklarında trafiğin bir nebze de olsa rahatlayacağını umuyoruz.”
ÇOK ÇİLE ÇEKİLECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR
Trafik sirkülasyon projesine sert tepki veren vatandaşların sayısı azımsanmayacak derecede olsa da genel yorumlar olumlu yönde oldu. Projeden hoşnut olamayan vatandaşlar, “Tüm düzenimiz bir anda değişti. Detaylı hiçbir bilgi alamadık ve denek gibi bir projenin içine sokulduk. Projeye adapte olununca trafik belki rahatlayacak ama o zamana kadar çok çile çekilecek gibi görünüyor. Zira, ne yapacağını bilmeyen bazı sürücüler yüzünden, trafik sorununun hiç yalanmadığı bölgelerde bile sıkışıklık yaşanmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
YAYA GEÇİTLERİNİN ACİLEN ÇİZİLMESİ GEREKİYOR
Projeye yayaların yaklaşımı ise bambaşka oldu: “Karşıdan karşıya geçerken önce sola; orta refüje geldiğimizde ise sağa bakıyorduk. Eski alışkanlıklarımızdan dolayı aracın geleceği yöne bakmayı unutabiliyoruz ve kendimizi bir anda araçla burun buruna buluyoruz. Bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadan yaya geçitlerinin acilen çizilmesi gerekiyor.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.