Çerkezköy için ne gerekiyorsa yapacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meclis Üyeleri ile beraber gittiği Konya, Kayseri ve Eskişehir’de proje inceleme gezisinin değerlendirmesinde bulundu

Çerkezköy için ne gerekiyorsa yapacağız
03 Aralık 2014 Çarşamba 08:11

Rekreasyon Alanı ve Kültür Merkezi projeleri hakkında gerekli bilgileri alarak Çerkezköy’e döndüklerini ifade eden Başkan Akay, “Yurt dışında proje araştırmaktansa Türkiye de neler olmuş, şehircilik anlamında neler yapmışlar bunları görmek istedim. Özellikle Kayseri de gördüğümüz kültür ve kongre merkezi çok ciddi bir proje gerçekleştirmişler. Yapılan projelerin en azından hangi ölçeğine küçülterek kentimize kazandırırız bunun hesabını yaptık. Çerkezköy için planladığımız rekreasyon alanı için Eskişehir’den küçük çaplı örnekler aldık ve onları da dahil edebiliriz. Çerkezköy için ne gerekliyse yapmaya çalışacağız” dedi.
 
GÜZEL ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRMEYE HAZIRLANIYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay proje gezileri için gittiği Konya, Kayseri ve Eskişehir incelemelerini değerlendirdi. Proje İnceleme ve Paylaşma kapsamında Konya, Kayseri ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerini ziyarette bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de planladığını projelerinde de bu üç ilde gördükleri ve fikir sahibi oldukları örnekleri bu bölgede hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade etti.

ÖNEMLİ YERLERİ GEZME FIRSATIMIZ OLDU

Kayseri’de gördüğü Kadir Has Kültür Merkezi’ni çok beğendiğinin altını çizen Başkan Akay, “Çerkezköy için çok büyük yapı fakat küçük ölçeklisinin Çerkezköy’e çok yakışacağını düşünüyorum. Bizim de Kültür Merkezi Projemiz vardı ve gördüğümüz o güzel yapıttan örneklerle Çerkezköy’e Kültür Merkezi kazandırmak istiyoruz. Kültür Merkezini Büyükşehir ile beraber yapacağız. Hakikaten çok ciddi yatırımlar var. O yatırımlardan bu bölgeye neler yapabiliriz düşüncesiyle gittik ve çok da iyi oldu. Konya, Kayseri ve Eskişehir’de de Büyükşehir Belediyelerine giderek bu alanları gezme fırsatımız oldu” dedi.

ÇERKEZKÖY İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Yapılması planlanan rekreasyon alanı hakkında da konuşan Vahap Akay, “Çerkezköy’ün en büyük projelerinden olan Rekreasyon Alanı içinde Eskişehir’den güzel örnekler topladık. Çerkezköy için planladığımız Rekreasyon Alanı için Eskişehir’den küçük çaplı örnekler aldık onları da dahil edebiliriz. Çerkezköy vatandaşının görüşlerine açık olduğumuz rekreasyon alanına gördüğümüz örnekleri de ekleyip tekrardan görücüye çıkaracağız. Çerkezköy için ne gerekliyse yapmaya çalışacağız. Önümüzde süreçte bu konuda biraz daha net bir şeyler söyleme noktasına geldik” açıklamasında bulundu.

ASKERİ LOJMAN KONUSUNDA OLUMLU GELİŞMELER VAR

Astsubay Lojmanlarıyla ilgili olarak önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizen Başkan Akay, “Milli savunma Bakanlığı Lojistik Daire Başkanlığı’ndan olumlu bir yazı geldi. Siz bize bu alanla ilgili takas anlamında ne yapabilirsiniz diye. Bizde bu konuda Tugay Komutanımıza gidip bilgi verdik ve oda çok olumlu bakıyor. Mevcut durumdan kendisi de çok rahatsız. Milli Savunma Bakanlığı da olumlu Tugay da olumlu ve süreç çok iyi durumda. Bizde orasıyla ilgili dosya hazırladık ve yetkiyi aldıktan sonra Savunma Bakanlığı’ndan randevu alarak bir protokole hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

DERE ISLAH DA YOL HARİTASINI GÖRMEM LAZIM

Rekreasyon alanına başlamak için ilk olarak lojmanının alınması ve ikinci olarak da dere ıslah konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğine değinen Vahap Akay, “Dere ıslah çalışmasının önünü görmemiz lazım. TESKİ’den gerekli cevapları bekliyoruz. Kasım ayı dediler şimdi de aralık geldi ve 10-15 gün daha beklememiz gerektiği söylendi. Rekreasyon alanına başlayabilmek için dere ıslahının yol haritasını görmem lazım. Çok uzayacaksa biz bir şekilde başlayacağız ve oradan bir hat belirleyeceğiz ve onlara bir çalışma hattı çekeceğiz” açıklamasında bulundu.

UFKUMUZUN GENİŞLEMESİNİ İSTEDİK

Konya, Kayseri ve Eskişehir inceleme gezilerine tek başına gittiğini ifade eden Başkan Akay, şöyle devam etti; “Bizim Meclis Üyesi arkadaşlarımız da belediye imkanlarını kullanmadan kendi imkanlarıyla geldiler. Konya, Kayseri ve Eskişehir de Kültür Merkezleri ve oradaki projeleri görmek istedik. Yurt dışın yerine Türkiye de neler olmuş, daha şehircilik anlamında neler yapmışlar bunları görmek istedim. Üç ilde de birer gün kaldım. Özellikle Kayseri de gördüğümüz kültür ve kongre merkezi çok ciddi bir proje gerçekleştirmişler. Çerkezköy ölçeğinde değil tabi ki biz bunun daha küçük ölçeklisini hedefliyoruz ama en azından yaptıklarının hangi ölçeğine küçülterek kentimize kazandırırız bunun hesabını yaptık. Bu projelerin dışında Stat hakkında da planlarımız var. Ufkumuz genişlesin diye gezdik ve kendi ölçeğimizde bir şey yapacağız.”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce
sayın başkan, belediye işleri ile ilgili bazı sorular soruyoruz bakıyorum seni hiç ilgilendirmiyor.çok iyi niyetle duymadığını düşünerek tekrar ve doğrudan sana soruyorum. 1- ramazan ayında dağıtılan erzak paketleri kimden, kaça alındı,bu şirket çerkezköy de hangi esnafa mal veriyor,belediyeye paketleri verirken bu esnafa komisyon verdi mi?2-atatürk caddesi orta refüj boyama işi kaça bölündü ,boyama işini kimler kaç bin liraya yaptı .işi alanlar boyaları kimden aldı?3-teski nin çerkezköydeki kazı işlerini neden hep aynı müteahhit yapıyor,aylık teski ye kaç bin liralık fatura kesiyor,bu kişi chp üyesimidir?bu güne kadar chp li yetkililer sorulara cevap veremedi bu soruların cevabını acil olarak kamuoyu ile paylaş ki akp den farkınız olsun.yoksa değişen bir şey yok ha akp,ha chp.ha vahap,ha ali..
Avatar
yönetici - 9 yıl önce
çerkezköy için her şeyden önce şefffaf olun,şeffaf.belediye sitesinde chp lilerin yaptığı işlerin ilanları neden yayınlanmıyor?
Avatar
huseyin - 9 yıl önce
çerkezköy için vahap başkan güzel şeyler yapmak istiyor.inşallah kaynak bulup bu işleri yapar.tabii büyükşehirinde yardım etmesi gerekir
Avatar
Koçum - 9 yıl önce
fevzipaşalı dilekçeyle belediyeye müracaat et versinler bilgi.. ama senin cesaretin yok dilekçeye adını yazmaya
Avatar
hasan - 9 yıl önce @yönetici
şeffaflıkla ilgili, gidersiniz belediyeye usulüne uygun sorarsınız cevap alamazsanız öyle konuşursunuz. siten,in resmiyetle alakası nedir? site sadece bir tanıtım aracı, sen sanıyorsunki senin burda yorum yazman gibi belediye başkanı oturuyor siteye tak tak yazı yazıyor. yok öyle kardeşim, web sitesinin bir resmiyeti yok orası tanıtım amaçlı bir vitrin sedece, resmiyetle ,ilgili şeffaflıkla ilgili sıkıntın varsa gider sorarsın çakma rumuzla gazete yorumu köşesinden resmi cevap arayacak kafadaki insanlarsınız azıcık akıllanın be.
Avatar
fevziaşalı - 9 yıl önce @Koçum
senin cesaretin varsa sen yazıp öğren bizimle paylaş!
Avatar
murat aslan - 9 yıl önce
ismini gizleyen arkadaşlar once yürekli olun ısmınızı yazın sonra ali ertem ve tayfasına hesap sorun ondan sonra burda yazın.bellıkı sızde akpli mutahıtsınız.
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce @fevziaşalı
bir insan anca bu kadar midesiz olabilir. tebrik ederim.