Çerkezköy’de Akay farklı  Albayrak kıl payı

Çerkezköy’de resmi seçim sonuçları açıklandı. 112 bin 48 seçmeden 95 bin 104’ünün sandık başına gittiği seçimde 2 bin 869 oy geçersiz sayıldı. Millet İttifakı adayı Akay en yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı Kozuva’yı 5 bin 282 oy farkıyla geride bırakırken Büyükşehir oylamasında ise Kadir Albayrak Çerkezköy’den sadece 1 oy farkıyla galip ayrıldı.

Çerkezköy’de Akay farklı  Albayrak kıl payı
04 Nisan 2019 Perşembe 16:00

YENİDEN VAHAP AKAY
Millet ittifakının Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay 46 bin 572 oyla ikinci kez Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçildi. Cumhur ittifakı adayı Süleyman Kozuva ise 41 bin 290 oy alarak seçimi kaybeden taraf oldu. HDP’nin adayı ise 2 bin 723 oy alarak seçimde en çok oy alan 3’ncü aday olurken seçime Büyük Birlik Partisinden giren Yılmaz Bulut ise bin 164 oy aldı. Erol Bulut ile seçime katılan Saadet Partisi ise Çerkezköy’de 555 oy alabilirken Demokratik Sol Parti adayı Metin Dönmez 366, BTP’nin adayı Fatih Irmak ise 58 oy aldı.
MECLİS ÜYELİĞİNDA İKİ PARTİ KAFA KAFAYA
Çerkezköy Belediyesi meclis üyeliği için ise 92 bin 235 seçmen oy kullandı. Kullanılan oyların 92 bin 235’i geçerli sayılırken, 2 bin 869 oy ise geçersiz sayıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis üyesi adayları 42 bin 229, AK Parti’nin meclis üyesi adayları 41 bin 951 oy, Halkların Demokratik Partisi meclis üyesi adayları 4 bin 677, Büyük Birlik Partisinin belediye meclis üyesi adayları bin 686,Saadet partisinin meclis üyesi adayları 901 oy, Demokratik Sol Partisinin meclis üyesi adayları 491,Türkiye Komünist Partisinin meclis üyesi adayları 114 oy, Vatan partisinin meclis üyesi adayları 101 oy ve Bağımsız Türkiye Partisinin meclis üyesi adayları 58 oy aldı.
 MECLİS ÜYELERİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Yapılan seçimin ardından mecliste yer alacak meclis üyelerinin isimleri de belli oldu. Nedim Yılancı, Bulut Becerik, Mehmet Henifi Karataş CHP’nin kontenjan adayı olarak meclise girerken, CHP’den meclise giren diğer meclis üyeleri Cengiz Memiş, Gökay Keleşoğlu, Nihat Mıstık, Erdal Zengin, Enver Bayram,Taner Bahar, Beytullah Çoşkun, Serdar Ürkmez, İbrahim Çekçi, Mehmet Şahin Yılmaz, Dilek Köksal, Kemal Buzkuş, Mehmet Kar ve Cevdet Aykaç oldu. AK Parti’den meclise Koray Önsel, Sait Yazı, Adem İçli, Neziha Temür, Hüseyin Karaca, İrfan Ak, Erkan Zümbül, Mikail Çelik, Ömer Güner, Ahmet Yıldız, Habip Çelik, Mahmut Göçmez, Mehmet Han Atbaşı ve Fatma Esen yer aldı.
ALBAYRAK 1 OY FARKLA KAZANDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çerkezköy’de oy kullanan vatandaşlar ise ender görülen bir sonuca imza attılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 95 bin 137 seçmen oy kullanırken, kullanılan oyların 92 bin 388’i geçerli sayıldı. Millet ittifakının CHP’li Büyükşehir adayı Kadir Albayrak 43 bin 572 oy alırken, Cumhur ittifakının AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan ise Çerkezköy’den 43 bin 571 oy aldı. Halkların Demokratik Partisi adayı Şadi Özdemir 3 bin 203 oy alırken, Saadet Partisinin adayı Feti Pehilvan 928, Demokrat Partinin adayı Hamza Şahin 382, Demokratik Sol Partinin adayı Mehmet Yaman 319, Bağımsız Türkiye Partisinin adayı İlyas Sabancı 132, Vatan Partisinin adayı Kadri Karaoğlu 116,Türkiye Komünist Partisinin adayı Mehmet Bayırlı ise seçmenlerden 100 oy aldı. Çerkezköylü seçmen 1 oy farkıyla Kadir Albayrak’ı tercih etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.