Çöp taksi iş başında

Çerkezköy Belediyesi bir yenilik daha yaparak örnek olacak bir çalışma başlattı. Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne kazandırılan ‘Çöp Taksi’ ile Çerkezköy’ün ara sokaklarında biriken veya esnafların kötü koku üreten atıklarını toplayarak, görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi planlıyor

Çöp taksi iş başında
19 Kasım 2015 Perşembe 17:13

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ‘Çöp Taksi’ dönemini başlattı. Belediye tarafından ilk etapta bir adet hizmete sokulan ‘Çöp Taksi’, Çerkezköy’ün temizliği ve vatandaşların memnuniyeti için kent merkezlerinde biriken çöpleri, lokanta, kasap gibi esnaflardan çıkan kötü koku üreten atıkları toplayarak çevre kirliliğinin bir adım daha önüne geçmeyi hedefliyor.

ÜÇ METREKÜPLÜK ARAÇ

Çerkezköy Belediyesi bünyesine kazandırılan Çöp Taksi hakkında açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çöp Taksi uygulamasını ilk etapta bir adet üç metreküplük araç ile yapıyoruz. Aracımız çarşı merkezinde gün boyu dolaşacak. Sabit çöp konteynırları özel durumlarda hemen doluyor ve Çöp Taksilerimiz devreye giriyor” dedi.

İKİ HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Çöp Taksi aracının haftanın altı günü 08.00-18.00 saatleri arasında çalıştırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay “Vatandaşlarımızın bu saatler arasında 444 88 59 numaralı çağrı merkezini aradıklarında hizmetten faydalanabilecekler. Başlatmış olduğumuz bu uygulama Türkiye’de birkaç belediyede var. Ancak bu çalışma mantığı biraz farklı. Örneğin İstanbul’da bir belediye bu uygulamayı yürütüyor. Büyük çöp kamyonlarının giremediği dar sokaklarda hizmet vermek için çalıştırılıyor. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşlarımızın çağrısı ve talebi üzerine de hizmet veriyoruz. İlçemizde bu uygulamayı yaklaşık iki hafta önce hayata geçirdik.” dedi.

ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK

Uygulama başladığı günden beri her gün yaklaşık dört veya beş çağrı aldıklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay ”Pilot olarak başlattığımız bu çalışma ile gerek esnafımızdan, gerekse vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaç halinde araç sayısını artırabiliriz. Ayrıca iki adet kaba atık toplayan damperli aracın da hizmete girdiğini dile getiren Belediye Başkanımız Vahap Akay” örneğin vatandaşlarımızın kullanmadığı koltuk, çekyat gibi atıl durumda olan mobilyalar toplanarak çöplüğe götürülüyor. Şuan bir adet olan damperli araç sayımızı gelen talepler üzerine de araç sayısını ikiye çıkardık” açıklamalarında bulundu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.