banner57

ÇOSB’de KVKK ve VERBİS Kayıt Süreci Semineri düzenlendi

Her konuda örnek ve öncü olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) katılımcılarına güncel konular ve yeni uygulamalar hakkında çeşitli seminer ve toplantılar düzenliyor. Bu kapsamda ÇOSB Bölge Müdürlüğü 4. Kat Toplantı Salonunda, Kişisel Verileri Koruma Kanunu Kapsamında Şirketlerin Sorumlulukları ve VERBİS Kayıt Süreci’ konulu bir seminer düzenlendi.

ÇOSB’de KVKK ve VERBİS Kayıt Süreci Semineri düzenlendi

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile ilgili olarak, veri koruma mevzuatına uyumluluk alanında neler yapılması gerektiği anlatıldı.
 
Seminerde kanunun amacı; ‘Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek olarak’ açıklandı.
 
Seminerde ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması mevzuatı uyarınca uygulanması ve hazırlanması zorunlu olan uyumluluk çıktılarının uygulamaya geçirilmesi hakkında bilgiler verildi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.