ÇTSO’yu kendi menfaatleri için kullanıyorlar

Son günlerde Çerkezköy ve Kapaklı gündemini meşgul eden okul konusuna ÇTSO Eski Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ordu da dahil oldu. Gürcistan gezisi öncesi ofisinde konu hakkında açıklama yapan Ordu, şu anki yönetimin ÇTSO’yu kendi makam ve kişisel menfaatleri için kullandıklarını ifade etti

ÇTSO’yu kendi menfaatleri için kullanıyorlar
15 Mart 2016 Salı 18:17

MUSTAFA ORDU OLARAK MÜCADELEMİ VERDİM

ÇTSO tarafından Çerkezköy’e yaptırılacak olan ikinci okulun ardından çıkan polemiklere ÇTSO Eski Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ordu da dahil oldu. İş gezisi için Gürcistan’a gitmeden önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Mustafa Ordu, kendisine ait ofisinde konu hakkında basın açıklaması yaptı. Ordu yaptığı konuşmada, “Kapaklı’daki 3 siyasi partinin temsilcisi ÇTSO’nun üyelerine yaptığı hizmetin eşit olarak yapmadığını ifade etmiştir. ÇTSO kurulmadan önce üyelerimizin Çorlu’ya gittiklerini ve Çorlu’dan tam teşekküllü hizmet alamadıklarını en iyi biz biliyoruz. Çerkezköy’de bir TSO olması gerektiğini, üyelerimizin verdikleri paraların üyelerimize hizmet olarak geri dönmesi için o günkü şartlarda siyasi olarak Çorlu’dan buraya gelmesi için ben Mustafa Ordu olarak mücadelemi verdim” diye konuştu.

2004 YILINDAN SONRA ÇTSO BU SEVİYEYE GELDİ

Ordu konuşmasının devamında ise, “Siyasi olarak bizi destekleyen rahmetli Sabri Avcılar, sokakta üyelerimize Ticaret Odasının neden Çorlu’dan buraya geleceğini anlatarak imza toplayan Hüseyin Çolakoğlu ile birlikte 1944 yılında Çerkezköy’de TSO kuruldu. 10 yılda odada Ankara temsilciliği ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. Bizim dönemimizde ÇTSO binasının inşaatını yaptık, o günkü şartlara göre hiçbir üyemizin ÇTSO kasasından cebine bir şey koymadığını, iyi niyetle mücadele ederken o günkü üye sayısı bütçesine göre ÇTSO yaptık. Ama 2004’den sonra yapılan ve her gelen yönetim kurulu, seçilen her başkan kavga, gürültü ve birbirlerini suçlamalarıyla bu seviyeye geldi” ifadelerini kullandı.

EŞİT ŞARTLARDA HİZMET GELECEĞİ İÇİN İMZA VEREREK YARDIMCI OLDULAR

Şu anki mevcut yönetim kurulunun ÇTSO’yu, kendi makamlarına ve kişisel menfaatlerine göre kullandıklarını sözlerine ekleyen Ordu, “Kapaklıdaki ilçe başkanlarımız yaptıkları çağrı ile kendi halkları, kendi ilçeleri için gelecek olan hizmeti açıkça belirtmişlerdir. İlçe başkanlığı görevi bu gibi hizmetleri açıklayacak. Makamlarında bu tür hizmetlerin getirilmesi için mücadele vermesi gerekecek. 3 siyasi ilçe başkanına da bu örnek dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi kişilere manevi destek olmak lazım. Hem Çerkezköy hem de Saray üyelerimizden o günün şartlarında imza alırken, namus ve şeref sözü verdik. Üyelerimiz eşit şartlarda hizmet geleceği için imzalarını verdiler ve yardımcı oldular” dedi.

SÖZDE HUZUR HAKKIYMIŞ

Kapaklı’da neden okul yapılamadığına da değinen Mustafa Ordu, “Çerkezköy’de okul yapılmış ama Kapaklı’da yapılmamış. Bugünkü yönetim bütçenin yüzde 10’unu dış seyahatlerde kullanırsa, dış seyahatlerde hakkı olmayan kişileri getirirlerse tabiki bugün Kapaklı’da ki ilçe başkanları da haklı olarak nerde bize hizmet diye sorarlar. Bugün ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinin temsili olarak bir ayda bir saat katıldıkları Kapaklı-Veliköy-Yalıboyu Organize Sanayi Bölgeleri yönetim kurulunda ve Tekirdağ Ergene derin deşarj yönetim kurulu toplantılarına katılarak 4 bin TL alan kişiler var. Bu alınan para da huzur hakkı olarak gözüküyor ve bu para da hesaplarına geçiyor” açıklamasında bulundu.

1 SAATLİK TOPLANTIYA KATILARAK 4 BİN TL HUZUR HAKKI ALIYORLAR

Ordu konuşmasının devamında oda kurulurken, kimseye ikinci bir emeklilik hakkı verme niyetiyle kurulmadığını belirterek, “Arkadaşların bazıları sağda solda kahkaha atarak bize ikinci emeklilik geldi diye konuşuyorlar. Buradaki devlet makamlarını temsil eden müdürler, amirler, 15-20 senelik devleti temsil eden kişilerin 24 gün iş günü çalışarak aldıkları ücret aynı. Bu arkadaşlarda bir saate hem de en kral yemeklerini yiyerek 4 bin TL alıyorlar” diyerek ÇTSO yönetim kuruluna çağrıda bulundu. Ordu, “Eğer siz iyi niyetliyseniz Kapaklı’da okul yapacaksanız, iki yıl içinde harcadığınız yüzde 10 iş seyahatlerinizi kısın. Bu alınan huzur hakkı 2 yılda yaklaşık 600 bin TL. Onu oraya aktarın. Bütçenizden yüzde 10’u kısarsanız Kapaklı’da ki okul yapılır. Bizim kişilerle işimiz yoktur. Bu memlekete bir çivi çakana da saygımız sonsuzdur. ÇTSO’yu kurarken çektiğimiz eziyetleri çok iyi bildiğimiz için bunu açıklama gereği duydum” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.