Demokrasi Nöbeti sürüyor

15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ikinci bir emre kadar meydanları bırakmıyoruz" talimatı üzerine Çerkezköy halkı Cumhuriyet Meydanı'nda ki nöbeti sürdürüyor

Demokrasi Nöbeti sürüyor
30 Temmuz 2016 Cumartesi 12:49

Saray Kaymakamı Alp Arslan, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman ile Ak Parti Saray İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı demokrasi nöbetinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ikinci bir talimata kadar Çerkezköylülerden demokrasi nöbetini sürdürmesini istedi.
 
İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
 
Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Koç’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Sonrasında hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
 
ÇERKEZKÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ
 
Programda daha sonra Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe bir konuşma gerçekleştiriken, "14. Demokrasi Gecesi’nde bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Tüm Çerkezköylülere demokrasi nöbetine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
 
CUMHURBAŞKANIMIZIN EMRİ İLE MEYDANLARI DOLDURDULAR
 
Öğe şöyle devam etti: “Bu gençler gezi eylemlerinde olduğu gibi devletin kaldırım taşını söküp, devletin polisine, kurumlarına atmadılar. Dış mihrakların provokasyonlarına gelmediler. Reisimizin, dünya lideri, cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın emriyle bu meydanları doldurdular. İşte Asım’ın nesli burada. İmam Hatip Lisesi’nden Mücahit Koç kardeşimiz Kur’an-ı Kerim okudu. Kur’an-ı Kerim’i çok güzel bir şekilde okudu. Allah onların sayısını artırsın”
 
BU ALÇAKLAR SORULARI ÇALDILAR
 
Demokrasi Nöbeti’nde meydanları dolduran gençlerin birer vatansever olduğunu belirten Öğe “Bu gençler devletine karşı taş atmadı. Devletin aracını yakmadı, yıkmadı. Bu gençler sınavlara girerken soruları da çalmadı. Bu alçaklar soruları çaldılar. Soruları çalıp da sınavlara girenler ne oldu biliyor musunuz? Bunları tarih yazacak. Sınavlarda soruları çalanlar SAT komandosu diye bu devletin içine sızdılar. Allah onları menfezlerden çıkardı. Hainler, Muğla’da Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunmaya kalkışıyorlar. Soruları çalarak o hale düştüler" dedi.
 
İMANIN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ
 
Olaylara iman gözüyle bakacaklarını belirten Öğe "Olaylara iman gözüyle bakınca hak yerini buluyor. Bu işte de bir hayır var diyoruz. Olaya iman gözüyle bakarsak her işte bir hayır var diyoruz. Kartal’da zırhlı tugaydan çıkmaya çalışan tankların önüne sivil halkımız çıktı. Kapıdan içeri girdi ve o tankları geri püskürttü. O soruları çalıp da sınavlara giren asker, bunun sana ne faydası oldu. Milletin imanı var. Elinde sopasıyla bayrağıyla, o koca tankları demir yığını haline getirip geri vitese taktırdı. İmanın karşısında hiçbir güç duramaz. FETÖ ele başısı, cuntacıların yönettiği, halkı katleden, Sisi’nin Mısır’ında sığınma talebinde bulundu. Başbakanımız yerini bulmuş dedi. Yakışmış dedi. İyiler iyilerle kötüler kötülerle haşr olacak” şeklinde konuştu.


BU GÜZELLİĞE TANIK OLMAK İÇİN SİZLERLE BİRLİKTEYİZ
 
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşması sonrasında Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman konuştu. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Özkan Yaman şunları söyledi: “İlk günden beri sizleri Saray ilçemizden sürekli izliyoruz, takip ediyoruz. Bizlere gurur kaynağı oluyorsunuz. Bizlere hep övünç kaynağı oldu. Bu akşam da sizlerin coşkusuna yakından tanık olmak için sizlerle bir aradayız. Bu güzelliğe tanık olmak için sizlerle birlikteyiz.”
 
NAZİK DAVETİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
 
Saray Kaymakamı Alp Arslan da programda bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Alp Arslan “Sayın Cumhurbaşkanımız bitti diyene kadar nöbetimiz devam edecek. Nöbetinizi sürdürdüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. İlçe Başkanına da nazik daveti için teşekkür ediyorum.” dedi.
 
FETÖYÜ KINIYORUM
 
15 Temmuz Gecesini anlatan marş Murat Yaraşır’ın sunumuyla Çerkezköylülere aktarıldı. Programda son olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma yaptı. Çerkezköylüleri selamlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay “Çerkezköy daha ilk günden itibaren devletine, milletine, hükümetine, vatanına sahip çıkmıştır. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Darbe girişimini kınayarak konuşmasını sürdüren Kaymakam Kubilay “Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ’yü kınıyorum, lanetliyorum. Yapılan saldırılarda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.” diye konuştu.
 
KATKILARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ
 
Kaymakam Kubilay konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Darbe girişimini planlayanları, Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ mensuplarını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Allah kahretsin. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanları doldurdunuz. Bundan sonra da demokrasi nöbetini sürdüreceğinize inanıyorum. Bu süreçte Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile İlçe Yönetimi’ne, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, meslek odası temsilcilerine, vatandaşlarımıza sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi sürdürmeliyiz. Çerkezköy, kamu kurumlarıyla, milli iradenin, cumhurbaşkanının her zaman yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir.”
 
GÜNÜN İLK SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ
 
Program kapsamında İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu öğrencileri ilahi seslendirdi. Beşir Derneği Çerkezköy Şubesi davetlilere çeşitli ikramlarda bulundu. Demokrasi nöbeti günün ilk saatlerine kadar sürdü.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.