Dere yatakları temizleniyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu ve Pınarça Derelerinde incelemelerde bulunarak, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten bilgi alarak, yaz aylarında içi dolan dere yatağının temizlenmesi talimatını verdi

Dere yatakları temizleniyor
13 Eylül 2014 Cumartesi 07:50

İlk önce Çorlu Deresi’nin Atılım Beton ve Kızılpınar arasındaki yatağını inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, dere yatağının normal seyrinde gitmediğini ve bazı işletmelerin yatağın üzerine taştığını, bazı noktalarda ise dere yatağının vatandaşın arsasına girdiğini belirterek, dere yatağının normal haline getirilmesini istedi.

İŞLETME VE ARSA SAHİPLERİNİ ÇAĞIRDI
Dere yatağı üzerindeki işletmelerin bazılarının dere yatağı üzerinde yapılaştığını, bazı noktalarda ise dere yatağının vatandaşın tarla ve arsasına girdiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, bazı yerlerde de beton santrallerinden dereye çimento tozu aktığını ve dereyi doldurduğunu belirterek, “Bunların tespitini yapıp, söz konusu işletmelerin ve arsaların sahiplerini Belediye’ye çağırıp görüşeceğiz. Derenin özellikle Atılım Beton ile Kızılpınar’daki köprüye kadar olan kısmında ciddi yatak sorunu var. Eğer dere yatağını iyileştirir ve zemini elden geldiği kadar temizleyebilirsek kış aylarında ciddi bir sıkıntı yaşamayız. Aksi takdirde çok ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Bunun önlemini almaya çalışıyoruz” dedi.

6 KM.’LİK ALAN TEMİZLENECEK
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden talep ettikleri sallamalı kepçenin Veliköy çıkışından itibaren dere yatağını temizleyerek Çerkezköy’e doğru geldiğini ve şuanda çalışmaların Kızılpınar’da devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, toplamda 6 km.’lik bir alanın sallamalı kepçe ile temizleneceğini belirterek, “Çorlu ve Pınarça Derelerinin birleştiği Adnan Kahveci Parkı’ndan Veliköy’ün çıkışına kadar olan bölümdeki dere yatağını temizlemeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

İKİ DERENİN BİRLEŞTİĞİ YERDE İNCELEMEDE BULUNDU
Daha sonra Çorlu ve Pınarça Derelerinin birleştiği noktada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, bu noktadaki sıkıntılarından çözülmesini ve dere yatağının temizlenmesi direktifini verirken, amaçlarının yağışlarda sıkıntı yaşamamak olduğunu ifade etti.

ÇORLU DERESİ ISLAH EDİLMELİ
Kış aylarında ve ilkbaharda sel taşkınlarına maruz kalmamak için dere yatağı temizleme çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve Belediye imkanlarını bu doğrultuda seferber edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Akay, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün Pınarça Deresi ıslah çalışmalarını bitirdikten sonra Çorlu Deresi ıslah çalışmalarına da başlamalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.