Dindar “Siyasi söylem altında şarkı söylemem”

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği tarafından düzenlenen konserde ünlü sanatçı Resul Dindar sahne aldı

Dindar “Siyasi söylem altında şarkı söylemem”
30 Mayıs 2016 Pazartesi 15:33

Sahne almadan önce konuşmalarda yapılan siyasi propagandalardan dolayı sahneye çıkmayacağını ifade eden Dindar, “Buradan el hareketleriyle veya kafa sallayarak giden sayın siyasetçilerim şunu bilmelisiniz ki bu ülkede veya dünyada gerçek olan bir şey vardır; sanat-halk-kültür her zaman siyaset üstüdür. Bunu bilin” derken, programa sonradan katılan ve ortamı bir anda yumuşatan Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Ben de sizler gibi buraya Resul Dindar dinlemeye geldim. Bu akşam sizlerle birlikte çok güzel bir gece geçireceğiz. Buraya gelirken youtube’u açtım. Resul Dindar’ı dinledim. Güzel bir başlangıç yapacağız” diyerek ‘kendine iyi bak’ şarkısını seslendirdi. 

KONSER SAAT 20.00’DA BAŞLADI

Anfi Tiyatro’da Pazar akşamı saat 20.00’da başlayan konsere DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile İlçe Yönetim kurulu üyeleri, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar ve çok sayıda Resul Dindar hayranı katıldı. Konser programında ilk olarak Emrah Meloğlu sahne aldı. Başarılı solist şarkılarıyla seyircilere keyifli müzik ziyafeti sundu.

İPTAL ETME ŞANSIMIZ YOKTU

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, “Ülkemizde hemen hemen her gün şehit haberleri alıyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna evlatlarımızı ya haince pusularda ya da çatışmalarda toprağa veriyoruz. Vatanımız uğruna can veren bütün aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Böylesine acı olayların yaşandığı bu günlerde konser düzenlemek bize göre bir şey değildi. Fakat tarihi 5 ay önceden belirlenip sanatçıyla anlaşıldığı için iptal etme şansımız yoktu” dedi.

KARDEŞLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Darçın konuşmasının devamında ise, “Ülkemiz bir yandan bölücü terör örgütü PKK, diğer yandan sevgi ve hoşgörü dini olan İslamiyet’i kullanan, tekbir getirerek insanların bedenini başından ayıran, canlı bomba tuzaklarıyla yüzlerce yurttaşımızı öldüren Işid belasıyla mücadele etmektedir. Terörün bölücüsüne de dincisine de her türlüsüne de karşıyız. Zaman zaman az önce bahsettiğim bu terör örgütleri birbiriyle mücadele ediyor gibi görünse de aslında her ikisinin de beslendiği kaynak aynıdır. Burada başka bir hesap vardır. Daha önce de birçok yerde bahsettiğim gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün yırtıp attığı Sevr Antlaşması’nı tarihin çöplüğünden çıkarıp adım adım hayata geçirme politikasının taşeronlarıdır bu saydığım terör örgütleri. Devletimiz her ikisiyle de baş edecek güçtedir. Yeter ki biz millet olarak ulusal birliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

KARA GÜNLERİN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ

Ulusal birliğin olmadığı bir ülkede birlik ve huzur olamaz diyerek konuşmasını sürdüren Erdal Darçın, “Nasıl ki bugün Irak’ta, Suriye’de kan ve gözyaşı varsa bunun en önemli sebebi ulusal birliklerine sahip çıkamamalarındandır. Bugün hepimize düşen görev ulusal birliğimize sahip çıkma görevidir. Ulusal birliğe sahip çıkmak bugün artık temel yurttaşlık görevidir. Nasıl ki Milli Mücadele Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle tıpkı bir babanın evlatları gibi omuz omuza verip cephede birlikte savaşıp ülkemizi yeniden bağımsızlığına kavuşturduysak bugün de yine aynı ruhla ulusal birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak bu kara günlerin üstesinden ulusça, birlikte geleceğiz” diye konuştu.

EL PENÇE DİVAN DURUYORLAR

Erdal Darçın’ın ardından sahneye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gelerek, gerçekleştirilen konser ve yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın’a teşekkür etti. Kürsüye son olarak DSP Genel Başkanı Önder Aksakal geldi. Aksakal, konuşması öncesinde özellikle siyaset yapmayacağını ifade ederek konuşmasına başlasa da, “Biz Atatürk’ün yolunda onun bize çizdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı, cumhuriyet insanları olarak bugün üzerimize bir karabasan gibi çökmüş Ak Parti hükümetini biran önce ortadan kaldırmalıyız. Daha dün biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına alıyoruz diyenler, bugün milliyetçilik naraları atıyorlar ama bu millete yediremezler. Bu millet onların yalanlarına sahte davranışlarına, kişiliksizliklerine ve dünyaya hükmeden güçlerin önünde el pençe divan durmalarını izliyor ve ibretle takip ediyor” dedi.

CEBİNİZDEN ÇIKAN PARALARLA İSTANBUL’UN FETHİNİ KUTLADI

"Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız bizler Ecevit’in yol göstergesiyle siyaset yapan insanlarız" diyerek konuşmasını sürdüren Aksakal, “Geçmişte hatırlarsınız, 12 Eylül’ü yaşadık. Bunların acısını çeken, faşist Kenan Evren’in zindanlarında yatan bizleriz. Türkiye Cumhuriyeti devletini bu toprakları üç tane baldırı çıplak kişilere teslim etmeyiz, bunu herkes böyle bilsin. Kıbrıs fatihi dediler bu sadece fatihlik yada fetih mevzusu değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti topraklarını da düşmanlarına karşı koruma altına alma stratejisinin bir sonucuydu. Atatürk’ün bize çizdiği tam bağımsız Türkiye idealinin bir göstergesiydi. Bunu Türkiye'de bir tek Bülent Ecevit gerçekleştirdi. Gün bugündür. Bu Cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili önemli günleri kutlama izni vermiyor başımızdakiler. Şehitlerimizi bahane gösterip 29 Ekimi, 23 Nisan’ı ve 19 Mayıs’ı kutlattırmadılar. Ama kendisi 563’üncü fetih gününde sizlerin cebinden çıkan paralarla, trilyonlarca parayı sokaklara dökerek İstanbul’un fethini kutladı” dedi.

ATATÜRK HATRINA ŞÜKÜR NAMAZI KILMALI

Önder Aksakal konuşmasının sonunda ise, “Şimdi bizim Türk milleti olarak geçmişimizden utancımız yok, biz binlerce yıl üç kıtada hüküm sürmüş bir neslin evlatlarıyız. Ama o zihniyet onun bugün kutlamaya çalıştığı, yıkım noktasına getirilmiş zihniyet bu toprakları emperyalistlere teslim etmiştir. Eğer 19 Mayıs 1919 olmasaydı sayın Recep Tayyip Erdoğan sen bugün 563’üncü yılı kutlayamazdın. Onun için her sabah Atatürk’ün hatrına, onun ruhuna şükür namazı kılman lazım. Onun sayesinde siyasetçisin. Atatürk’ün yolunda Ecevit’in ışığında bu partiyi tekrar eski günlerine getireceğiz, bende Çerkezköy’e bir daha ki gelişimde Başbakan olarak geleceğim” açıklamasında bulundu.

SAHNEYE ÇIKMAMA KARARI ALDI

Yapılan konuşmaların ardından plaket törenine geçilirken, Resul Dindar hayranları ise konserin bir an önce başlaması adına tezahüratlarda bulundular. Plaket takdimi esnasında Resul Dindar yapılan konuşmalarda siyasi propaganda yapıldığı gerekçesiyle sahneye çıkmama kararı aldı. Devreye giren siyasiler Dindar’ı ikna etmeye çalışırken, anfi tiyatroyu dolduran vatandaşlar da Resul Dindar’a yönelik yaptıkları tezahüratlarla sahneye gelmesini istediler.

KONSER ALANINI TERK ETTİLER

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın gitmesinin ardından sahneye gelmeyi kabul eden Resul Dindar, yaptığı konuşmada, “Biliyorum farkındayım söylemlerden çok sıkıldınız. Bu akşam burada olanlar bazı amaca ve niyete pek yakışmadığını düşünüyorum. Daha önce defalarca belirttim, hiçbir siyasi partinin propagandası, eylemi, söylemi altında şarkı söylemeyeceğim. Ben sadece halkın sanatçısıyım. Bence  birleşmek böyle bir şey. Bir olmak, diri olmak, bu topraklarda bir vatandaş olmak böyle bir şey. Öncelikle böyle olmak gerekir. Sizin için buradayım. Aslında gerçekten gönlümden gitmek geçiyor. Bu akşam benim için şarkı söylemek çok çok zor. Hakikaten istemiyorum. Gönlümden olmayan bir şeyi de yapamam. Bu konuşmalardan rahatsız olanlar varsa lütfen alanı terk etsin. Ben sadece şarkı söylemek istiyorum” derken, CHP İlçe Yönetimi bunun üzerine konser alanını terk etti.

KİBARCA KAPIYI GÖSTERDİ

Resul Dindar, kibarca kapıyı göstererek buradan çıkabilirsiniz derken, “Buradan el hareketleriyle veya kafa sallayarak giden sayın siyasetçilerim şunu bilmelisiniz ki bu ülkede veya dünyada gerçek olan bir şey vardır; sanat-halk-kültür her zaman siyaset üstüdür. Bunu bilin. Bir Karadenizlisin. Koskocaman bir coğrafya. Şimdi ben oranın kültürünü, dilini, şivesini, hayatını alayım; burada veya her hangi bir yerde bir siyasi parti bir siyasi bayrak bir siyasi söylem, miting, eylem her hangi bir şeyin altında bu bana yakışmaz. Kimse kusura bakmasın. Benim buraya gelme amacım, halk ile birleşmekti. Gördüm böyle bir şey yoktu. Lütfen kusura bakmayın ama ben gerçekten şarkı söylemek istemiyorum. Eğer beni seviyorsanız, eğer Karadeniz, sizin için bu topraklardaki türler çok kıymetli ve değerliyse, sanatçı çok önemliyse beni anlayın bana hak verin, bu akşam izin verin bana” dedi.

OLANLAR DOĞRU DEĞİL

Resul Dindar konuştuğu esnada hayranları yaptıkları tezahüratlarla kendisine moral ve destek vermeye çalışırken, Dindar ise, “Karadeniz’i sizinle paylaşmak için yaşamak için geldim. Bu amacı birlikte yaşayıp paylaşabileceğimiz alan olduğunu düşünmüyorum. Onun için lütfen beni anlayın, Umarım tekrar karşılaşırız. Buluşabiliriz. Ama bu akşam şu saatten sonra istemiyorum. O el hareketleri olmaması gereken şeyler. Onlar doğru değil” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR GECE GEÇİRECEĞİZ

Resul Dindar sahnede konuşmasını gerçekleştirdiği esnada konser alanına gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sahneye çıkarak, “Hoş geldiniz. Ben de sizler gibi buraya Resul Dindar dinlemeye geldim. Bu akşam sizlerle birlikte çok güzel bir gece geçireceğiz. Buraya gelirken youtube’u açtım. Resul Dindar’ı dinledim. Güzel bir başlangıç yapacağız. Bu gece Kendine iyi bak şarkısından bir iki mısra mırıldanacağım ve devamını Resul Dindar getirecek” diyerek şarkıyı söylemeye başladı.

BAŞKAN AKAY ORTAMI YUMUŞATTI

Akay’ın  yapıcı tavrı sayesinde Resul Dindar sahneye çıkmayı kabul ederek sevenlerini adeta coşturdu. Başkan Vahap Akay, Resul Dindar’ın şarkılarının tamamına eşlik ederken, zaman zaman da horon çekti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konserde Resul Dindar hayranları söylenen şarkılarla gönüllerince eğlenerek kötü başlayan geceyi Başkan Akay'ın zamanında müdahalesi sayesinde güzel ve keyif içinde bitirdiler. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 8 yıl önce
Resul Dindar ve icra ettiği sanatı hakkında bilgim yok. Ancak sanatçının bu tepkisini haklı buluyorum. Burada belediye başkanımızı da tebrik etmek lazım. Partiler üstü yaklaşımla olması gereken şekilde görevini sürdürüyor. Umarım bu çizgisini korumaya devam eder.
Avatar
Vatandaş2 - 8 yıl önce
Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın'ın hükümet alehine asılsız hakaret içeren soylemlerini yazmamışsınız merak ettim? Neden Erdoğana ve Ak Partiye hakarete varan soylemlerini gizliyorsunuz,yoksa taraf gazatemisiniz? tabiki öylesiniz..
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Parasını hangi siyasetçi veriyorsa ona karşı yumuşak davranıyor anlaşılan. O zaman boş yere siyasetçilere dayılanmak ne oluyor?
Avatar
vatandaş ahmet - 8 yıl önce
ulusder başkanı arkadaşımız meclis üyesi olmak istiyor, bu sebeple siyasete göz kırkıyor. hadi hayırlısı