Doğru olan terörle müzakere değil mücadeledir

Ulusal Gençlik Derneği (Ulus-Der), Vatan Partisi, Demokratik Sol Parti (DSP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde ‘Teröre karşı, Şehitlerimize ve Ulusal Birliğimize Sahip Çıkmak’ başlığı altında basın açıklaması gerçekleştirdi

Doğru olan terörle müzakere değil mücadeledir
29 Şubat 2016 Pazartesi 16:10

TERÖRE KARŞI BİRLİK OLDULAR

Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın, TGB Tekirdağ İl Başkanı Onur Demiral, TGB Çerkezköy İlçe Başkanı Emine Orhan, DSP Çerkezköy İlçe Başkanı Orhan Ergin, Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin, Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Onur Akman ve 100’e yakın vatandaş katıldı.

ULUS-DER’İN AÇIKLAMASI

Program kapsamında ilk açıklama Ulusal Gençlik Derneği’nden geldi. Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

“Her gün şehit verdiğimiz bu günlerde yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor. Gencecik vatan evlatlarını ya haince pusularda ya da çatışmalarda toprağa veriyoruz. Her gün bu acı haberleri almayı artık yüreğimiz kaldırmıyor. Şehitlerimiz arkasında gözü yaşlı anne babalar, eş ve evlatlar bırakıyor. Hepsine Allah’tan sabır, ulusumuza da başsağlığı diliyorum. Vatanımız uğruna can veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad olsun.

“SEVR ANTLAŞMASI’NI YENİDEN HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Devletimizin güvenlik güçleri teröre karşı fedakarca, canı pahasına, kar kış demeden mücadele ediyor. Bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Fakat yurttaş olarak bizlere de büyük görevler düşüyor. O görev cephede savaşmak kadar önemli olan ulusal birliğimize sahip çıkarak, milletçe güvenlik güçlerimizin ve devletin yanında olma görevidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşında yırtıp attığı Sevr Anlaşmasını tarihin çöplüğünden çıkartıp yeniden hayata geçirmeye çalışan emperyalist güçler, bu gün milletimizi Türk, Kürt, Alevi ve Sünni diye ayrıştırıp böl-parçala yönet ya da diğer adıyla savaşma savaştır politikasıyla 100 yıllık planlarını adım adım uygulamaya başlamaktadırlar.

“MİLLETÇE BU OYUNU BOZACAĞIZ”

Türk milleti olarak hepimize düşen görev, yeniden Çanakkale ruhuyla bu planı bozmaktır. Birliğimizden korkanlar farklılıklarımızla bizi içimizden vurmaya çalışmaktadırlar. İnanıyorum ki milletçe bu oyunu hep birlikte bozacağız. Türkü, Kürdü, Alevisi ve Sünnisi, sağcısı ve solcusuyla bu oyunu hep birlikte bozacağız. Vatandaş olarak bize düşen görev ulusal birliğimizi daha da güçlendirerek ülkemizin toprağı ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne dostluk ve kardeşliğine sahip çıkmaktır.

“BİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Nasıl ki bir insanın yaşayabilmesi için ekmeye, suya, havaya ihtiyacı varsa, Türkiye Cumhuriyetinin de bekası ve geleceği için ulusal birliğe ihtiyacı vardır. Bu gün Ulusal birliğe sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmak demektir. İçinde bulunduğumuz süreçte tüm siyası partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm yurttaşlarımıza ulusal birliğimize sahip çıkma görevi düşmektedir. Ulusal Gençlik Derneği olarak bize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.

“ULUSAL BİRLİĞE HEP BİLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Ülkesini ve milletini seven, tüm farklılıklara rağmen kavga ve kutuplaşmadan uzak, hoşgörü dostça, kardeşçe bir arada yaşamı savunarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğe hep birlikte sahip çıkacağız. Bunu başaramadığımız zaman örnekleri Irak, Suriye de olduğu gibi kan, gözyaşı, ölüm, ırka inanca dayalı bölünmeler, kaos ve iç savuş bizim ülkemizin başına gelecek felaketlerdir. Tüm bu felaketleri bertaraf etmenin tek yolu milletçe ulusal birliğimize sahip çıkmaktır. Ülkemizin başına bir yandan terör örgütü PKK, diğer taraftan sevgi ve hoşgörüsü olmayan, İslamiyet’i korku dinine çevirmeye çalışan Müslüman’ın Müslüman’a cihadını hak görür terör örgütü IŞİD diğer adıyla DEAŞ musallat olmaktadır. Biliyoruz ki her ikisi de emperyalist güçlere hizmet etmektedir. Aynı kaynaklardan destek görerek beslenmektedirler. Devletimiz her ikisiyle baş edecek güçtedir.

“HÜKÜMETİN TERÖRLE MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

Ülkemiz hassas bir dönemden geçmektedir. Bu dönemde aklıselim düşünceye ve sağduyuya ihtiyacımız vardır. Tahriklere, kışkırtmalara ve provakatörlere karşı uyanık olmamız gerekiyor. Ülkemizin başına musallat olan her türlü terörün karşındayız. Yapanları da yaptıranları da lanetliyoruz. Bu arada Kürt kökenli yurttaşlarımızı hiçbir zaman asla ötekileştirmedik. Onları dışlamadık, terör ile arasına mesafe koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bizi bölmeye ve parçalamaya ne PKK terör örgütünün ne de diğer terör örgütlerinin gücü yetmeyecektir. Yeter ki birlikte olalım terörün hepsinin evvela üstesinden geliriz. Nasıl ki Çanakkale’de Türkü, Kürdü, Alevisi ve Sünnisi omuz omuza verip savaşı kazandıysak, bu günde yine omuz omuza vererek Ulasal birlik içinde bu savaşı kazanacağız. Savaşta bir olan millet neden barışta bir olmasın. Bu arada hükümetin terörle mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Doğru olan terörle müzakere değil mücadeledir.”

“MEKANLARI CENNET OLSUN”

Darçın, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

TGB’NİN AÇIKLAMASI

Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın’ın ardından TGB Çerkezköy İlçe Başkanı Emine Orhan da bir açıklama yaptı:

ANKARA’DAKİ SALDIRIYA DEĞİNDİ

“Ankara’da Türkiyemizin kalbinde 20’si rütbeli asker olmak üzere 28 vatandaşımızı teröre kurban verdik. Hemen sonrasında Diyarbakır ve Şırnak’ta yine PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarla 12 Mehmetçiğimizi toprağa verdik. Gün, bir kez daha terörün merkezlerine karşı harekete geçme günüdür.

“PKK’NIN ARKASINDAKİ GÜÇ AMERİKA’DIR”

Türk gençliği ve Türk milleti, bölücü terörün arkasındaki kuvveti çok net bir şekilde görmektedir. PKK terörünün arkasındaki güç, onları her seferinde özgürlük savaşçısı olarak niteleyen Amerika’dır. İşte o güç Ankara’da, Diyarbakır’da ve Şırnak’ta askerlerimizin ve vatandaşlarımızın katilidir. Türk ordusu, bölücü terörün üzerine gittikçe Türkiye’de bombalar patlamaktadır. ABD’nin duyduğu rahatsızlık Türkiye’nin yeniden uyanışıdır. Türk askeri ve polisine ateş açan tüm silahlar, bugün buram buram Amerika kokmaktadır. Suriye’de ve Irak’ta yenilen Amerika emperyalizminin bölgemizde tutunmak adına yaptığı son hamlelerdir bunlar. Bu hayati mücadelede milletimiz ve Türk gençliği, Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındadır. Sözde barış bekçiliği yapanlar ise emperyalizmin yanında saf tutmuş, PKK’nın başarılarına bel bağlamışlardır. Türkiyemizin kalbine hançer saplayanlar, planlarını İncirlik Üssü’nden yapmaktadır. Türkiye’nin derhal, terör ihraç eden pozisyondan çıkıp bölge ülkeleriyle işbirliği içerisinde terörün her türlüsüne karşı mücadele vermesi gerekmektedir.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEYENLER AVUÇLARINI YALAYACAKTIR”

Bugün ‘Yeni anayasa’ adı altında Türkiye vatanının birliğini ve bütünlüğünü bölmeye kalkanlar, olmayacak duaya amin demektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dört maddesini kaldırmaya çalışanlar PKK’yı gömüldüğü hendeklerde kurtarmaya çabalamış olur. Zaten kurdukları anayasa komisyonları hüsrana uğramıştır. Türkiye’yi sözde üniter başkanlık sistemine hazırlamaya çalışanlar da avuçlarını yalayacaklardır. Türk milleti, genciyle, yaşlısıyla vatan bütünlüğünü ve milletin birliğini savunarak başkanlık sevdalılarına gereken yanıtı verecektir. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa, Türkiye’yi bölmeden asla ama asla gerçekleştirilemez. Şehitlerin kanlarıyla sulanmış vatanımızı bölmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN!”

Gün, tüm Türk milleti olarak emperyalizme ve onun güdümündeki terörü bitirene dek mücadele etme günüdür. Gün, tek yürek olma günüdür. Gün, Mustafa Kemal olma günüdür. Yolumuz açık olsun!”

VATAN PARTİSİ’NİN AÇIKLAMASI

Programda son olarak Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin açıklamalarda bulundu. Engin, açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

“HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ”

“Türkiye’nin kesin bir kararlılıkla PKK’yı hendeklere gömdüğü, Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen ABD – İsrail koridoruna karşı ABD’nin kara gücünü vurduğu koşullarda Ankaramızda hain bir saldırı gerçekleşti. Resmi açıklamalara göre 29 yurttaşımızın hayatını yitirdiği ve 60 yurttaşımızın da yaralandığı bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

“AYAĞA KALKMA VE MÜCADELE ETME ZAMANIDIR”

Bu saldırı Türkiye’nin bölücü teröre karşı kararlılığını hedef almaktadır. Hendeklere gömülen Suriye’nin kuzeyinde vurulan ABD kara gücüdür ve bu saldırı ABD – İsrail koridoruna karşı hamle yapan Türkiye’ye gözdağı vermeyi amaçlayan nafile bir çabadır. Türkiye bu süreçten vatan bütünlüğünü gerçekleştirerek, milletin birliğini sağlayarak çıkacaktır. Bu terör eylemleri milletimizi daha sıkı kenetlenmeye ve daha sıkı bir mücadeleye çağırmaktadır. Artık devlet ve milletçe topyekun ayağa kalkma ve mücadele etme zamanıdır.

“BÖLGE ÜLKELERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPILMALI”

Milletin gördüğünü gizleme çabalarından derhal vazgeçilmelidir. Saldırının arkasında PKK’ya ‘kara gücüm’ diyen, Türkiye’yi tehdit eden, Suriye’yi parçalamaya çalışan ABD vardır. Türkiye, teröre karşı kararlı mücadelesini bölge ülkeleriyle işbirliğini geliştirerek ABD’ye karşı vatan savaşını zafere ulaştırabilir.

“TÜRK MİLLETİNE GÜVENİYORUZ”

Bizler, vatan savaşında Mehmetçiğimizin, Polisimizin ve korucularımızın yanındayız. Türk milletine güveniyoruz. ABD destekli terörün hakkından geleceğine inanıyoruz. Türk milleti ve Türk gençliği görevinin başındadır.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.