Düğünler vatandaşları yıldırdı

Düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte yapılan mahalle aralarında ve sokaklarda yapılmaya başlanan düğünler Çerkezköylü ve Kapaklılı vatandaşları şimdiden yıldırdı. Gerek konvoylardan çıkan korna sesi ve yaşanan trafik, gerekse sokak düğünlerinden gelen müzik sesleri vatandaşların tepki göstermesine neden oluyor.

Düğünler vatandaşları yıldırdı
13 Mayıs 2016 Cuma 07:40

ÇEŞİTLİ ŞİKAYETLER MEVCUT

Havaların ısınmasıyla birlikte başlayan düğünler, vatandaşların şikayetlerini de beraberinde getirdi. Bazı vatandaşlar konvoy esnasında çıkan korna sesinden, bazıları konvoyların trafiğe olumsuz etkisinden, bazıları da sokak düğünlerinden çıkan yüksek sesli müzikten rahatsız.

KORNALAR VATANDAŞI RAHATSIZ EDİYOR

Ağırlıklı olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen düğünler beraberinde uzun konvoylarla gelin alma merasimlerini de getirdi. 00.00 – 08.00 vardiyasında olan işçiler, akşamüstü 17.00 – 18.00 saatlerine kadar uyuduklarını fakat öğlen saatlerinde yapılan konvoyların kendilerine büyük rahatsızlık verdiğini ifade etti. Sadece bu vardiyada çalışan işçiler değil, hasta ve istirahatte olan vatandaşlar ile bebeklerini o saatte uyutan anneler de konvoylarda çalınan kornalar hakkında serzenişte bulundu.

KONVOYLAR TRAFİĞİ KİLİTLİYOR

Konvoylar hakkında başka bir şikayet de sürücülerden geldi. Düğünlerde uzun konvoylar oluşturarak trafiği adeta felç eden araçlardan yakınan bazı sürücüler, işlerinden geri kaldıklarını ve bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Duruma farklı açıdan bakan bir vatandaş ise, “Sürücüler gidecekleri yere 10 – 15 dakika geç gitsinler. Bu da kabullenilebilir bir şey değil ama daha vahim bir durum var. Gün içerisinde cadde ve sokaklardan defalarca ambulanslar geçiyor. Bu ambulanslar genellikle ana caddeleri kullanıyorlar ve konvoylar da hep bu caddelerde oluyor. Zaten yol kenarlarına yapılan yanlış parklar ayrı bir dert. En küçüğü 20 – 30 araçtan oluşan konvoylarda bile ambulansa yol vermek imkansız hale geliyor. Allah korusun, ambulanstaki acil rahatsızlığı olan bir vatandaş, sırf hastaneye geç gittiği için canından olsa, bunun hesabını kim verecek?” ifadelerini kullandı.

YÜKSEK SESTEN DOLAYI UYUYAMIYORLAR

Çerkezköylü ve Kapaklılı vatandaşların konvoylar haricindeki tepkilerinden bir diğeri de sokak düğünlerinden çıkan yüksek müzik sesleri oldu. İşçisi, yaşlısı, hastası, yüksek sesten dolayı çocuğunu uyutamayan ebeveynler… Neredeyse bütün kesimin tepkisini çeken sokak düğünlerinden çıkan ses vatandaşları bezdirmeye başladı. Nüfus arttı Yüksek sesin başlı başına bir dert olduğunu belirten vatandaşlar, şikayetlerini dile getirdi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Tüm bu olaylardan şikayetçi olan vatandaşların ortak tek bir isteği göze çarptı. Sokak düğünlerinde sesin ve düğünün bitiş saatinin, konvoylarda ise hiçbir denetimin olmadığı belirtildi. Sokak düğünlerinin gece kesinlikle yasaklanmasını isteyen vatandaşlar, Eylül – Ekim aylarına kadar süren düğünler için şimdiden önlem alınması gerektiğini belirterek, yetkili mercileri göreve davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.