Düzene girmişken sabote edildi

2009 ve 2010 yıllarında Kaymakamlığın ve Çerkezköy Belediyesi'nin aldığı önlemler ve yaptırımlar ile sayıları azalan sokak düğünleri ve düğün konvoyları, 2011 yılı ile birlikte alınan önlemlerin 1 Haziran Genel Seçimleri dolayısı ile esnetilmesi nedeniyle, yine her mahalle ve cadde sokak düğünleri ile dolup taşmaya başladı

Düzene girmişken sabote edildi
14 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

2009 yılında düğün törenleri ve eğlencelerin 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca açık alanlarda yapılması kaldırılarak, bu tür düğün ve eğlencelerin Belediyelerin belirlediği ortak alanlarda icra edilmesine müsade edilmesi ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 72. ve Gürültü Yönetmeliği'nin 11. maddesi uyarınca her ne şekilde olursa olsun konvoy oluşturulmamasına müsade edilmemesi ve bunları ihlal edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu uyarınca işlem yapılması ve uygulamanın artık Belediye Başkanlıları tarafından yapılacağı açıklanmıştı.
Aradan geçen 1 yıl sonra Belediye Encümeni Çerkezköy Kaymakamlığı'ndan gelen 'Sokak Düğünleri ve Gürültü Yönetmeliğine Aykırı Hareket Edilmemesi' hakındaki yazıyı görüşerek, 2010 yılında düğün ve eğlence gibi organizasyonların sadece Kaymakamlık tarafından belirlenecek uygun nitelikteki okul bahçelerinde yapılmasını uygun görerek, "Belirleren alanlar dışındaki yerlere yada vs. yerlere Belediyemizce izin verilmemesine, uygulamanın bu doğrultuda yürütülmesi için herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için bu kararın gereği yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğü'ne tevdiine karar verildi" denilmiş ve bu noktada Zabıta gerekli çalışmaları yaparak belirlenen bazı okul bahçesi dışında sokak düğünlerine ve konvoylara izin vermemeye başlamıştı.
HASSAS BÖLGE UYGULAMASI
Fakat aradan 1 yıl geçmeden Nisan ayında bu yetki Kaymakamlık ve Belediye'den alınarak Valiliğe geçti. Valilikte sokak düğünleri ve konvoylar için 'Hassas Bölgeler' tespit ederek, bunların dışındaki alanlarda sokak düğünlerinin yapılabileceğini ifade etti.
UCU AÇIK İZİN
Belirlenen 'Hassas Bölgelerin' 4-5 gruba ayrıldığı belirlenerek, bu bölgelerin kendi içinde 1. Derece Hassas Bölge, 2. Derece Hassas Bölge vb. diye ayrıldığını ve 1. Derece Hassas Bölge içine hastane, okul, Adliye, cezaevi, camii vs. gibi yerlerin girdiği öğrenilirken, bu yerler dışında yapılacak olan düğünlere 2918 sayılı karayolları Trafik Kanunu'nun 72. ve Gürültü Yönetmeliği'nin 11. maddesini yerine getirmesi şartı ile izin verileceği açıklandı.
VATANDAŞ FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR
Bu açıklamanın ardından düğün yapacak vatandaşın Emniyete ve Belediye'ye müracaat ederek, izin almaları gerektiğinin belirtilmesi üzerine birçok vatandaş düğün salonu veya okul bahçesinde düğününü yapmak yerine daha hesaplı ve ekonomik olan sokak ve mahalle düğünlerine yöneldi.
12 Haziran Genel Seçimleri dolayısı ile esnetilen ve ucu açık bırakılan 'Konvoy ve sokak düğünleri' bu sayede birden patlama yaşarken, birçok vatandaş ise bu durumdan oldukca rahatsız.
VARDİYELİ ÇALIŞANLARIN HAYATI KABUS OLUYOR
Özellikle vardiyeli çalışan işçilerin yoğun olduğu Çerkezköy'de Cuma günü paşlayan ve Pazar gecesi geç saatlere kadar süren sokak düğünleri nedeni ile birçok vatandaş evinde rahat edemezken, bu sokak düğünlerine göz yumulması vatandaşları çaresiz bırakıyor. Düğün konvoylarıda trafiği arap saçına çevirince acil hastası olan veya trafik kurallarını hiçe sayan konvoyların arasına sıkışıp kalan vatandaş yetkililerin bu konuların çözümünde harekete geçmesini bekliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.