Ekonomik teröre dikkat çekti

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve DSP eski Milletvekili Rıdvan Budak, CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyaretinde gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Budak, Türkiye’de son 10 yılda dolar milyarderi sayısının 6’dan 44’e çıktığını belirterek, “Türkiye’nin kazanımları barınma, sağlık hakları yerine, memur, işçi, emekli yerine belli gruplara gidiyorsa bunun adı devlet eli ile yapılan ekonomik terördür” açıklamasını yaptı

Ekonomik teröre dikkat çekti
02 Nisan 2013 Salı 08:23

Çerkezköy ziyareti programında CHP İlçe Teşkilatını da ziyaret etmek istediğini belirten Rıdvan Budak, “Genel Başkanı olduğumuz sendikanın şubesini ziyarete geldim. İlçe Başkanımız Metin Dönmez’in ismini sık sık duyuyorum ve bu yüzden de kendisini ziyaret etmek istedim. Çerkezköy’de 1973 yılında sendikamızın burada Başkanı oldum ve 1979 yılında da Genel Başkanlığa seçildim. Sendikacılığımızın başladığı yer Çerkezköy’dür. Çerkezköy epey Genel Başkan yetiştirdi” diye konuştu.
SAĞ PARTİLER MESAFELİ DURDU
Rıdvan Budak konuşmasının devamında Türkiye siyasetinin artık normalleşmesi gerektiğini kaydederek, “Bunun için de CHP’nin siyaseten güç kazanması lazım. Tarihte solun güçlendiği her dönem sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle iş yapması ve birlikte mücadele edilmesiyle mümkün olmuştur. Önümüzdeki dönemlerde bu ilişkileri daha güçlü hale getirmek lazım. Bu hem sendikaların büyümeleri için önemlidir hem de siyasi partilerin başarılı olmaları için gereklidir. Tarih göstermiştir ki, işçilerin örgütlenmesi ve sendikalaşmasını, sosyal demokrat ve sol partiler istemiştir. Sol partiler döneminde sendikalar, sivil toplum örgütleri güçlenmiş ve kendilerini daha rahat ve özgür ifade etmişlerdir.
SENDİKALAR CHP’YE YAKIN DURACAKTIR
 Sağ partiler ise her zaman işçi sınıfının örgütlülüğüne mesafeli durmuş ve destek olmamışlardır. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Türkiye çapında ve sanayi bölgelerinde sendikalar hem kendi gelecekleri bakımından hem de Türkiye’nin siyaseten normalleşmesi ve ekonominin adaletli büyümesi ve hakca dağıtılmasının sağlanması için sola ve sosyal demokrat, özelliklede CHP’ye yakın duracaklardır”  açıklamasını yaptı.

CHP’NİN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İKTİDARA GELMESİ GEREKİYOR
“Türkiye’nin büyüdüğünü söylüyorlar ama son 10 yılda 6 olan dolar milyarderi sayısı 44’e çıktı”diyen Budak, “Bu rakamlar geçen yıl açıklandı ve bu zenginlikten halkın yararlanması lazım. Bundan sadece zenginler yararlanıyor. Bir ülke zenginleşiyorsa bu o ülkenin çalışanlarına, emeklilerine dar gelirlilerine  ve sanatkarlarına yansıması lazım. Böyle bir zenginleşmeyi daha adaletli paylaşmak lazım. Görülen odur ki AKP böyle bir paylaşımın gereğini yapmayacak ve kendi çevresini zenginleştirecektir. Bu düzeni işçi sınıfı ve çalışanların lehine çevirmek için CHP’nin güçlü bir şekilde iktidara gelmesi lazımdır. Bu CHP’nin de tek başına kendi kadrolarıyla yapabileceği bir iş değildir. Muhakkak müttefikleriyle bir araya gelmelidir. Yani tarihteki gibi 1980 evvelindeki gibi ‘Ne ezilen ne ezen hakca bir düzen demelidir. Toprak  işleyenin su kullananındır. Bu ziyaretleri sıklaştırarak güç birliği yapacağız ve Türkiye’yi normalleştirmeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.
38 DOLAR MİLYARDERİ ÇIKTI
Son 10 yılda 38 yeni dolar milyarderinin dünyada sadece Türkiye ve Rusya’da çıktığını ifade eden Budak, “Dünyanın başka gelişmiş ülkesinde böyle bir durum söz konusu değildir. Bunun başka bir anlamı Türkiye’nin kazanımlarının bu güruhlara temin edilmesidir. Bir anlamda devlet eli ile yaratılan ekonomik terördür. Ekonomik kazanımların işçiye, memura, emekliye, çalışana, üretene hakca paylaşılması yerine belirli güruhlara verilmesidir” ifadesini kullandı.
SİLAHLAR SUSSUN AMA!..
Son günlerde ülke gündeminin bir numaralı tartışma konusu olan terör sürecini de yorumlayan Budak, “Bu ülkede kime ‘Kanın durmasını istiyor musunuz?’ diye sorsanız %99’u ‘Evet’ cevabını verir. Ama bunu yaparken, bu süreci işletirken ‘Bunun bedeli var mı?’ diye sorduklarında bedelin ne olduğunu söylemezsen bu sıkıntı yaratır. Bu noktada CHP’nin açık ve şeffaf olunmalı talebini haklı ve yerinde buluyorum. Kürt sorunu çözülmeli ama birlik ve bütünlükten taviz verilmeden, sıkıntı yaratmadan. Süreçte Hükümet daha açık ve şeffaf olmalı. Benim isteğim devletin silahı dahil hiçbir silah sıkılmasın. Türkiye’nin huzura ve barışa ihtiyacı var. Teröre harcanan paralar ile fabrika yapılsaydı bugün çok daha farklı bir Türkiye olurdu” ifadelerini kullandı.
TÜRK-İŞ DÜZENİN PARÇASI
HAK-İŞ’İN TEMELİNDE İŞÇİ HARCI YOK
Son yıllarda Türkiye’deki sendikal hareketlerin kan kaybettiğini ve zayıfladığını ifade eden Budak, Türk-İş Sendikası’nın düzenin bir parçası olduğunu, Hak-İş’in temelinde işçinin harcının olmadığını öne sürerek, DİSK’in ise 1980 yılında kapatıldığını ve büyük darbe vurulduğunu belirterek, halen o yılların sancılarının çekildiğini ifade etti.
“Diğer iki sendikanın bu düzen ile bir sıkıntısı yok” diye açıklamasını sürdüren Budak, sendikal hareketin Türkiye’de daha güçlü olmasının temel koşulunun sendikaların birbirini engellememesi ve çelme takma yarışına girmemesi olduğunu ifade ederek, “Sendikaların örgütlenmesi ve bu konuda birbiri ile konuşması, birbirine yardımcı olması lazım. Önümüzdeki dönemi sendika olarak örgütlenme dönemi ilan edeceğiz” açıklamasında bulundu.
AÇILIMI ÇOK GENİŞ KİTLELERLE YAPMAMIZ GEREKİYOR’
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ise, Rıdvan Budak’ı misafir ettikleri için son derece mutlu olduklarını ifade ederek, “CHP artık iktidarı kesinlikle hedeflemiş durumdadır. Yerelden genele doğru Ankara açılımıyla iktidarı hedefliyoruz. İlk hedefimiz 2014’te mevcut belediyeleri artırarak iktidara yakınlaştığımız göstermek, Türkiye’yi genel seçimlerde de artık son 12 yılda düştüğü bu uçurumdan çıkarmaktır. Tek amacımız gerçek demokrasiyi yaşatmaktır. Kendi kadrolarımız bizi iktidara taşımaya yetmeyecektir. Açılımı çok daha geniş kitlelere yapmamız gerekiyor ve bu yöndeki çalışmalarımızda tüm hızıyla devam etmektedir. Herkesimden insana ulaşmaya çalışıyoruz. Örgütlenmelere önem veren bir partiyiz. Sendikal hareketlerin de hep yanlarında olduk. Bunun yanında ilçemizde ülkenin küçük bir mozaiğidir. Çoğunlukta emekçiler var ve bizde her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.