Eleştirilere sert cevap; “Çizginizi ve haddinizi aşmayın“

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Binası'nda düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz günlerlerde yaşanan sel felaketi ile ilgili kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap verdi

Eleştirilere sert cevap; “Çizginizi ve haddinizi aşmayın“
29 Mayıs 2015 Cuma 10:54

 ÖZTRAK DA KATILDI

Perşembe günü saat 18.00'da CHP Çerkezköy İlçe Binası'nda düzenlenen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Yönetimi ve partililer katıldı.

İMAR İZNİNİ BEN VERMEDİM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi nedeniyle Belediye'ye ve CHP Çerkezköy İlçe Örgütü'ne yöneltilen eleştirilere sert cevap verdi. Akay  " Sorunlardan biri Çorlu Deresi’nin ıslah edilemeyişidir. Yaşanan su baskınının nedeni ise eski dere yatağı üzerinde yapılan sağlıksız planlamalar, dere kesitlerinin daraltılıp kapatılarak üzerinde yapılaşmaya izin verilmesidir. Eski dere yatağı üzerinde yapılaşmasının olması bunun temel sorunudur. Dere yatağına imar izni verirseniz bu taşkınların yaşanması kaçınılmaz olur. Nihayetinde doğanın kanunu gereği akan su yatağını bulmaktadır. Buraya imar iznini ben vermedim" ifadelerini kullandı.

BAŞVURULARIN 45'İ TESKİ TARAFINDAN RAPORLANDI

Yaşanan sel felaketi nedeni ile Belediye'ye75 başvuru aldıklarını belirten Başkan Akay "Bu başvuruların 45 tanesi TESKİ ekiplerince raporlandı. Sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek" dedi.

ÇERKEZKÖY'ÜN TARİHİNE BAKSINLAR

Sel felaketini siyasi malzeme haline getirmeye çalışanların dönüp arkalarına bakmaları gerektiğini belirten Akay "Ulusal medyada çıkan 'Yine CHP, yine aynı manzara' manşetiyle verilen haberler var. Yaşanan felaketi Cumhuriyet Halk Partisi ile bağdaştırmanın hiç bir geçerli yanı yoktur. Bu haberi yapan arkadaşlar bir defa dönüp Çerkezköy'ün tarihine bakacaklar" dedi.

YAŞANANLARIN KİME FATURA EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ HERKES BİLİYOR

Göreve geldikleri günden beri siyasi kimliklerini bir kenara bıraktıklarını ve Çerkezköy'e hizmet ettiklerini belirten Başkan Akay "1989 yılında dönemin CHP’li Belediye Başkanı Hikmet Uğraş geniş çaplı bir alt yapı çalışması yaptı. Ancak aradan geçen yaklaşık 30 yıla rağmen Çerkezköy’ün alt yapısına katkı anlamında yerel yönetimler yetersiz kaldı. Bugün yaşadığımız manzara bunun apaçık örneğidir. Bunu CHP ile bağdaştırırsanız buna ancak kargalar güler. Bugün bunu rezillik diye ifade edip, siyasi ranta dönüştürmeye çalışanlara sesleniyorum. Çerkezköy'de bunun karşılığı yoktur. Bugün Çerkezköy'de yaşayan herkes, Çerkezköy'den yolu geçen herkes bu yaşananların kime fatura edilmesi gerektiğini biliyor. Bugün konuşanlar en azından sorumluluk hissederek susmalıydılar. Lütfen herkes biraz daha sorumluluğunun farkına varsın. Yaptığı siyasette çizgisini ve haddini aşmasın" şeklinde konuştu.

FELAKETLERDEN SİYASET ÇIKARMAK AHLAKİ BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR

Düzenlenen basın açıklamasında Başkan Akay'ın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da açıklamalarda bulundu. Öztrak "AKP yaşanan su baskınlarından Büyükşehir ve TESKİ'yi sorumlulu tutarak buradan siyaset malzemesi çıkarmaya çalışıyor. Felaketlerden siyaset çıkarmak ahlaki bir davranış değildir" ifadelerini kullandı.

DSİ SAHA ÇALIŞMALARINDA YOKTU

Dere Islah çalışmalarının DSİ yetkisinde olduğunu sözlerine ekleyen Öztrak "Sel felaketinin yaşandığı gün Lüleburgaz'da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi vardı. Çerkezköy'den gelen haber üzerine Belediye Başkanımız ve beraberindekiler Çerkezköy'e hızla gelerek çalışmaları bizzat takip etmişlerdir. Ama saha çalışmalarında DSİ görevlisi kimse görülmemiştir. Dere Islahı ile ilgili asıl yetkili kamu kurumu çalışanları sahada yoklardı" dedi.

AKP NEMALANMAYA ÇALIŞIYOR

Düzenlenen basın toplantısında son olarak CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk açıklamalarda bulundu. Öztürk, 10 yıldır Çerkezköy'de iktidar olan AKP'ye yüklenirken "10 yıldır AKP burada iktidardı. AKP bugün en ufak bir şeyden nemalanmaya çalışıyor. İnsani konularda her türlü desteği vereceklerini söylemişlerdi. DSİ 6 kilometrelik alanda kamulaştırma yapacakken 3 kilometresini yapıp çekip gitti. Bütün işleri Belediyelerin üzerine yıkması ne kadar insanidir soruyorum. Önce kendilerine bir baksınlar. Konuşurken, eleştirirken bir geçmişlerine baksınlar daha sonra eleştirsinler" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞE DÖNÜK ÇALIŞMA MUTLAKA YAPILACAKTIR

Başkan Vahap Akay, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ‘Geçmişe dönük imar planları üzerinde bir suç duyurusunda bulunulacak mı? şeklindeki bir soruya Akay “Bizim şu anki öncelimiz sorunu çözerek, yaşanması muhtemel yeni sorunların önüne geçebilmektir. Sonraki süreçte hepsi değerlendiriliyor, bir çalışma da mutlaka yapılacaktır” diyerek cevap verdi.

İÇME SUYUNDA SAĞLIĞA AYKIRI BİR SORUN YOK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi olarak yaptıkları ortak proje çalışmasında eski dere yatağı hattına ilave bir hat oluşturmayı planladıklarını söyleyen Akay “Projelendirme çalışmamız sürüyor. Ayrıca TESKİ’nin içme suyu hattı ile ilgili yürüttüğü bir çalışma var. Asbestle kaplı içme suyu hattı projesinin yenilenmesi amaçlanıyor. Bu proje de netleştiğinde gerekli açıklamalar yapılacaktır. Şu anda içme suyunda sağlığa aykırı her hangi bir sorun bulunmuyor. Periyodik kontroller sürekli yapılıyor. Suyun rengi ile ilgili konusu ise asbest boru hatlarından kaynaklanıyor.” ifadelerine yer verdi ve toplantı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce @fevzipaşalı
hoşt zinciri kopuk! 30 sene önce o dere öylemiydi? tarihsiz! çerkezköylü bile değilsin besbelli.15 sene öncesine kadar dere yatağı üzerinde ev mev bırak tarlalar vardı imar falan yoktu yalan konuşma.
Avatar
GAMZE GÜÇLÜ - 9 yıl önce
bu sel sorununun uzun yıllardır tek sorumlusu chp tabi tabi canım akp döneminde çok şey yapıldı o nedenle hala bu sorun yaşanıyor değil mi ?
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce
belediye başkanı önce sen haddini bil,ağzından çıkanı kulağın duysun.hem oranın iskanını ben vermedim diyorsun,hem chp ve uğraşı savunuyorsun.o dere yatağına o binalara göz yuman chp ve h.uğraştır. beceriksizler teski ile birlikte hem çerkezköyü rezil ediyorsunuz hem chp yi.
Avatar
Özal - 9 yıl önce
benim belediyecim işini bilir.
Avatar
Fevzipaşalıya cevap - 9 yıl önce @vatandaş
neden 10 yıllık akp iktidarının yapmadıklarını chp'ye yıkıyorsun,çerkezköylü olmadığın her halinden belli,asıl akp ilçe başkanı haddini bilsin