Firma merkezlerinin Tekirdağ'a taşımalarını istiyoruz

Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret etmek için Çerkezköy ve Kapaklı’yı ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı OSB’de yaptığı konuşmada, “Sanayi sektörü Tekirdağ için önem sıralamasında en üst sıralarda. Çerkezköy Bölgesi bu anlamda büyük bir potansiyel ve kapasiteye sahip. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimizle ortak proje üretmek ve Tekirdağ için güç birliği yapmak istiyoruz” dedi

Firma merkezlerinin Tekirdağ'a taşımalarını istiyoruz
07 Mayıs 2015 Perşembe 16:11

 ÇERKEZKÖY BÜYÜK BİR POTANSİYEL VE KAPASİTEYE SAHİP

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Organize Sanayi Bölgeleri gezisi kapsamında Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü de ziyaret etti. Albayrak’a Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da eşlik etti. Büyükşehir olarak sanayicilere ve sanayi bölgelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Albayrak, “Sanayi sektörü Tekirdağ için önem sıralamasında en üst sıralarda. Çerkezköy Bölgesi bu anlamda büyük bir potansiyel ve kapasiteye sahip. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimizle ortak proje üretmek ve Tekirdağ için güç birliği yapmak istiyoruz. Tekirdağ'da 1540 adet sanayi kuruluşu var” dedi.

FİRMALAR MERKEZLERİNİ TEKİRDAĞ’A TAŞIMALIDIR

Tekirdağ İlinde toplanan vergilerin yüzde 6'sının Büyükşehir Belediyesi'ne pay olarak aktarıldığını sözlerine ekleyen Kadir Albayrak, “Bu 1540 firmanın yüzde 65'inin merkezi Tekirdağ dışında. Dolayısıyla bu büyük kısım olan firmaların vergileri Tekirdağ'a yatırılmıyor. Bizim bu konuda istirhamımız bu firmaların merkezlerini Tekirdağ'a taşımalarıdır” açıklamasında bulundu.

KISA SÜREDE BAZI GELİŞMELER YAŞAYABİLİRİZ

Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da bu konuda istekli olduklarını belirterek, “Firmalarımızın çoğunun merkezi İstanbul'da. İstanbul'da artık şartlar çok zorlaştı. Zaten ister istemez firmalarımız merkezlerini Tekirdağ'a taşımak durumunda kalacaklar. Bu konuda kısa sürede bazı gelişmeler yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.