Gençlik Merkezi hizmete başladı

2018 yılı Kasım ayında geçici kabulü gerçekleşen Çerkezköy Gençlik Merkezi kısa bir süre önce faliyete geçti.

Gençlik Merkezi hizmete başladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
11 Aralık 2019 Çarşamba 17:59

Temeli 2014 yılında atılan ve çeşitli nedenlerden dolayı yapımında sürekli aksaklıklar çıkan gençlik merkezi kısa bir süre önce hizmete başladı.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaptığımız haberde Gençlik Merkezi’nin geçici kabülünün yapıldığını okurlarımızla paylaşmıştık. Aradan geçen süre zarfında eksikleri tamamlanan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Çerkezköy Gençlik Merkezi,  Müdür ve personel ataması yapılarak,  öğrenci kabulüne başlayıp faliyete geçti.

Şu an için okçuluk, taekwando, karete, halk oyunları, model uçak alanlarında faliyet veren Çerkezköy Gençlik Merkezi ilerleyen günlerde bölgemiz gençlerine daha kapsamlı hizmet verecek.
Namık Kemal Bulvarı Kapalı Spor Salonu arkasında yer alan Çerkezköy Gençlik Merkezi’nde dil atölyeleri, görsel sanatlar atölyeleri, inovasyon atölyeleri, dini ilimler atölyeleri, müzik atölyeleri yer alıyor. Her atölye kendi kapsama alanında birçok değişik dalda eğitim verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Gençlik Merkezi Müdürü Emrah Baran “Gençlik Merkezimizde eğitimlerimiz atölye çalışmaları kapsamında olacak. Müzik atölyemiz için ihale aşamasındayız. Bu atölyemize gelen öğrencimiz hangi müzik aletine yönelim gösterdiyse o müzik aletini burada bulacak. Ücretsiz olarak bu enstrümanla çalışacak. Ders saatlerinin dışında çalışmak isterse yine buraya gelecek ve enstrümanıyla çalışırken kafeteryamızdan da ücretsiz olarak faydalanacak. Diğer atölye öğrencilerimizde her şeyden ücretsiz yararlanacak. Gençlik merkezlerinde hedeflenen sadece öğrencilerin derse girmesi değil, gençlerimizi bizzat sosyal sorumluluk projelerininde içine katılıp onları sosyal olarakta geliştirmek.
Genç tanımı 14-29 yaş aralığında fakat biz kapsama alanımızı daha geniş tutarak bunu 7-29 yaş aralığı olarak hedefledik. Çerkezköy’deki tüm gençleri gençlik merkezine davet ediyoruz. Bu merkezde devletimizin sağladığı imkanlar çerçevesinde gönüllüler eliyle yürütülen faaliyetler kapsamında her genç, gençlik liderininde katkısıyla kendi yeteneğini öne çıkararak,bir diğer gençten farklı ve faydalı bilgiler kazanacak ve beceriler geliştirecek” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.