Girişimcilik Eğitimleri 15 Ağustos’ta başlıyor

Girişimcilik Eğitimi 2016 Programı’nın 4. kursu 15 Ağustos’ta başlıyor. Başvurular, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’nde kabul ediliyor.

Girişimcilik Eğitimleri 15 Ağustos’ta başlıyor
15 Temmuz 2016 Cuma 15:00

MÜLAKATLAR 10 AĞUSTOS’TA
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü’nde belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimi Kurslarının 4.’sü 15 Ağustos tarihinde başlayacak. 10 Ağustos’ta mülakatların yapılacağı programda eğitimler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nda verilecek.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KATILIM BELGESİ VERİLECEK
Kuruma kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan programın bitiminde, katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. Bu belge, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda gerekmektedir. Temel seviye girişimcilik eğitimi, sınıf içi eğitim ve atölye çalışmalarından oluşuyor ve toplam 70 saatti kapsıyor.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
Yetkililerden alınan bilgilere göre, eğitim programından yararlanmak için; kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gerekiyor. Bu kapsamda Kuruma kayıtlı olanlardan özellikle işletmesini geliştirmek isteyenler için de girişimcilik eğitimleri verilebileceği gibi ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da girişimcilik eğitim programlarından yararlanabiliyorlar.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER
İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi yetkilileri, eğitim programı kapsamında; katılımcı zaruri gideri, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri’nin karşılanacağını bildirdi. Yetkililer, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılımın sağlanabileceğini sözlerine ekledi.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.