Hastalar artık yolda ölmesin

Nüfus toplamları 200 bini geçen Kapaklı ve Çerkezköy’de Kardiyoloji ve Kalp Damar Hastalıkları Servisleri olmadığı için kalp damar hastalıklarının acil müdehale ve tedavisinde yaşanan sıkıntı devam ediyor. Kalp krizi geçiren ve acil operasyon gerektiren bir çok hasta çevre il ve ilçelere sevk edilirken hayatını kaybediyor

Hastalar artık yolda ölmesin
02 Ocak 2015 Cuma 08:27

 Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ile birlikte bölgenin nüfusu 300  binlere dayanırken, bölgemizde kalp ve damar hastalıkları ile ilgili tam teşekküllü servislerin gerek kamu hastanelerinde, gerekse özel sektör hastanelerinde olmaması vatandaşı çaresiz bırakıyor. Kalp spazmı, krizi geçiren bir çok hasta çevre il ve ilçelere sevk edilirken hayatını kaybediyor.

BÜYÜK BİR KÜLFET OLUYOR
Kendileri veya yakınları kalp damar hastası olan vatandaşlar tedavi ve tetkik için soluğu İstanbul veya Edirne’de alırken, ulaşım giderleri, konaklama giderleri vs.’ler üst üste eklenince bu tür hastalar ve yakınları için de ekonomik olarak da sıkıntı yaratıyor. Ekonomik sıkıntı yanında özellikle kalp spazmı, krizi geçiren vatandaşlar için dakikalar hatta saniyeler bile önem arz ederken, bu tür hastalara müdahalenin zamanında yapılmaması ve sevk nedeni ile birçok hasta ambulans ile sevk edilirken yollarda hayatını kaybediyor
BAKANLIK’TAN İZİN İSTENDİ
Bölgemizdeki özel hastaneler Sağlık Bakanlığı’nın bu bölümler için Sağlık Bakanlığı’nın kadro vermemesinden şikayetçi olurken, bir özel hastane yetkilisi “Maalesef bu tür hastalara şuan itibari ile bölgede hizmet verecek, tedavi edecek hastane bulunmuyor. Dolayısı ile bu hastalar tedavileri için İstanbul, Edirne gibi yerlere gitmek zorunda kalıyor. Eğer Sağlık Bakanlığı izin verirse, bu iki bölümü de açmayı planlıyoruz. Kadro için görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

İZİN VERİLİRSE AÇARIZ

Sağlık Bakanlığı’nın kadro izni vermesi durumunda yapacakları yatırımlar ile Kardiyoloji Servislerinin tam teşekküllü açılabileceğini kaydeden özel hastane yetkilileri, “Bu servis Çerkezköy’de gerçekten acil ihtiyaç. Temennimiz biran önce izinler verilir ve bu servisleri bölge halkının hizmetine sunarız. Bu konuda kamuoyunun desteğini arkamızda görmek istiyoruz” açıklamasında bulundular.

YENİ HASTANEDE İKİ SERVİS AÇILSIN TALEBİ

Yeni yapılan 200 yataklı Devlet Hastanesi’nin bu yıl içerisinde hizmete açılacağını ifade eden vatandaşlar ise “Yeni yapılan Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji ve Onkoloji Servislerinin olmasını istiyoruz. Kalp ve kanser hastalıkları nedeni ile Çorlu, Tekirdağ, İstanbul’a gitmek, yollarda perişan olmak istemiyoruz. Nüfusu 300 bine yaklaşan bölgemizde bu iki servisin açılması en büyük temennimiz” diyorlar.

ÖLÜM NEDENLERİNİN BAŞINDA GELİYOR

Günümüzde insanların ölüm nedenlerinin başında kalp ve damar hastalıkları ile kanser vakalarının ilk sırada yer aldığını belirten vatandaşlar, “Gerek hastalar, gerekse hasta yakınları Kalp Damar ve Onkoloji Servisi Çerkezköy ve Kapaklı’da olmadığı için perişan oluyorlar. Hem can kayıpları yaşanıyor, hem de maddi anlamda ciddi külfet oluşturuyor. Yetkililerden biran önce bu soruna çözüm üretmelerini ve bölgeye bu iki servisin açılmasını talep ediyoruz” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.