Hema’nın ürettiği yeni askeri araçlar dünya pazarı

Çerkezköy’de üretim yapan Hema Endüstri A.Ş. ürettiği yeni nesil tank taşıyıcı araçları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmeye başladığını belirtilirken, menzili, tırmanma kabiliyeti, hızı, fren-manevra kabiliyeti ve gelişmiş alt sistemleri ile dikkat çeken Hema TTAR’ın, 2012 yılında dünya pazarında da görücüye çıkacağı ifade edildi.

Hema’nın ürettiği yeni askeri araçlar dünya pazarı
06 Aralık 2011 Salı 00:00

70 ton yük taşıma kapasiteli Hema TTAR’ın (Tank taşıyıcı araç römorku) milli tank Altay’ı ve aynı anda 2 adet zırhlı personel taşıyıcı taşıyabildiğini dile getiren yetkililer, sistem tasarımı, üretimi ve entegrasyonu Hema Endüstri A.Ş. ve kobiler tarafından tamamlanan Hema TTAR’ın her parçasının NATO standartlarına göre üretildiğini söyledi. Sistemin tasarlanması ve testlerin 20 ay sürdüğünü belirten Hema Defence A.Ş. Genel Müdürü Koray Gökalp, 200 bin metrekare kapalı üretim alanına sahip üretim tesisleri içerisinde 24 bin metrekarelik kapalı alanın savunma bölümüne tahsis edildiğini ve HEMA TTAR’ın savunma bölümü üretim tesisinin ilk ürünü olma özelliğini taşıdığını dile getirdi.
Sistemin testlerinin Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı yetkili birimlerince denetlendiğini ifade eden Gökalp, HEMA TTAR’ın 2012 yılında dünya pazarında da görücüye çıkacağını açıkladı.?
MİLLİ ARAÇ ÜRETİMİ İÇİN GEREKLİ OLAN İHTİYACI DA KARŞILAYACAK?
Gökalp, 2012 yılının, aynı zamanda HEMA Endüstri A.Ş.’nin 350-1700 HP aralığında geliştirmekte olduğu motor ve transmisyon sistemlerinin oluşturduğu güç gruplarını tanıtacağı bir yıl olacağının da altını çizdi ve “Teknik özellikleri ve boyutları ile pek çok farklı askeri ve sivil sahada kullanılmak üzere tasarlanan bu sistemler aynı zamanda milli araç üretimi için gerekli olan ihtiyacı da karşılayabilecektir. 2000 yılında başlanan Güç Grubu Geliştirme Projesi’nin en gelişmiş versiyonunun tasarım çalışmaları an muhabere tanklarında kullanılmak üzere devam ediyor” diye konuştu.?
4x4 VE 6x6’LAR DÜNYA PAZARINA DA SUNULACAK
?Hema Endüstri A.Ş. tasarımına 2008 yılında başlanan Tekerlekli Zırhlı Araçlar ailesinin öncüleri 4x4 ve 6x6’lar ile ilgili prototip üretimlerine de başladığı kaydedilirken, 2012 yılında ilk Hema 4x4 ve 6x6 zırhlı araçlarının prototiplerinin tamamlanması ve testlerinin yapılması öngörülüyor. Araçların hem Türkiye hem de dünya pazarına sunulacağını belirten Gökalp, ilk testlerin ABD’de yapılmasının planlandığını açıkladı. İki grup için birden fazla prototip üretilmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.