HFZ’nin 6’ıncı projesi Polonya

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri okullarının 6’ıncı projesi olan ve Avrupa Birliği destekli olan hareketlilik programına katılmak üzere 30 Kasım tarihinde Polonya’ya gidiyor. ‘Mesleğinde tercih edilen ol’ sloganı ile Polonya’ya gidecek olan 7 öğrenci ve 1 öğretmen Türkiye’yi ve Çerkezköy’ü temsil edecek

HFZ’nin 6’ıncı projesi Polonya
27 Kasım 2015 Cuma 16:44

TÜRKİYE DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİK

HFZ Anadolu Lisesi öğrencileri 30 Kasım’da hareketlilik eğitimi programına katılıyor. HFZ Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün ve okulun İngilizce Öğretmenlerinden Birdal Kanmış’ın katıldığı basın açıklamasında HFZ Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Birdal Kanmış, hareketlilik programı kapsamında 30 Kasım’da Polonya’ya gideceklerini belirterek, “Okul olarak 6’ıncı projenin verdiği heyecan ve öğrencilerdeki heves gerçekten görülmeye değer. Bu tür projelerden ikisini daha önce Türkiye’de ilk biz gerçekleştirmiştik” dedi.

MESLEĞİNDE TERCİH EDİLEN OL

Çalışmalarda öğrenciler, veliler ve okulun payının çok büyük olduğunu sözlerine ekleyen Kanmış, “Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi uyum içinde ve büyük bir aile olarak kendini başka projelere hazırlamaya devam edecektir. 30 Kasım-8 Aralık tarihlerinde Polonya’ya 7 öğrenci ve 1 öğretmen ile yapılacak olan hareketlilik programına İngilizce kelime olan ‘Be Employable’ adını verdik. Türkçe olarak da ‘Mesleğinde Tercih Edilen Ol’ adlı bir slogan seçtik” açıklamasında bulundu.

ÇEŞİTLİ KIYASLAMALAR YAPILACAK

Program doğrultusunda çok farklı atölye çalışmaları olduğunu sözlerine ekleyen Birdal Kanmış, “Örneğin Çerkezköy’de ki fabrikalarda mavi ve beyaz yakalılarla, İŞKUR’la videolu röportajlar yaptık. Bu röportajların verilerini öğrencilerimiz çeşitli sunumlar ile ülkemizin ve okulumuzun tanıtımını yapacaklar. Bunlara ek olarak çeşitli kurumlar da ziyaret edilecek. Bu projemizde AB-Türkiye iş imkanları ve mesleki olanaklar ve farklılıklar Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu, gençlerimize sunulan eğitim ve iş imkanları 3 AB üyesi ülke ile tartışılıp çeşitli kıyaslamalar yapılacaktır” diye konuştu.

PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Birdal Kanmış’ın açıklamalarının ardından Polonya’ya gidecek olan Berkcan Köse, Çağan Aras Arslan, Samed Okuyan, Berfu Nur Uçar, Beyza İnce, Derya Mutlu ve Dilek Güney yapılacak olan hareketlilik programında anlatacakları konu başlıkları hakkında kısa bilgiler verdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.