Huzurevi huzursuzluk kurbanı olmasın

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısında gündeme gelen ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip arasında gerilime neden olan Huzurevi konusunda tarafların kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak taşın altına elini koyması bekleniyor

Huzurevi huzursuzluk kurbanı olmasın
02 Eylül 2014 Salı 07:49

1996 yılından bu yana atıl durumda olan ve sadece 2900 küsür metrekaresi ruhsatlı olan ve çürümeye terk edilen binanın Çerkezköy ve kamunun yararına bir projede değerlendirilmesi beklenirken, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak ve Huzurevi için kurulan Komisyon’da yer alan Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip arasındaki yaşanan tartışma ve gerilim bu konuda Çerkezköy kamuoyunu karamsarlığa itmiş durumda.

9000 METREKARE KAÇAK   
6 bloktan oluşan ve Belediye Meclisi tarafından Dr. Remzi Garip’in Belediye Başkanlığı döneminde Huzurevi yapılması şartı ile Türk Metal Sendikası’na devredilen arsanın üzerine yapılan 6 blokun toplam kapalı alanının 12 bin metrekare civarında olduğu öğrenilirken, arsa üzerinde yapılan binanın toplam 3 bin metrekareye yakın bir bölümünün ruhsatlı olduğu ve diğer bölümlerinin şuanda imarda kaçak olarak görüldüğü öğrenildi.

KAVGA VE GERİLİM RAHATSIZ EDİYOR
Sorunun çözümü için Belediye Meclisi tarafından Komisyon kurulup, detaylı bir inceleme yapılması konusunda karar alınmasına rağmen, yaşanan gerilim ve tartışmaların Meclis Üyeleri ve Komisyon Üyelerini de rahatsız ettiği ve bazı kaygıları da beraberinde getirdiği öğrenilirken, sorunun çözülmemesi durumunda binanın çürümeye devam etmesinden Çerkezköy kamuoyu endişe ediyor.

SENDİKA NE İSTİYOR?
Türk Metal Sendikası’nın planda Huzurevi olarak görünen alanın Kültürel Tesis ve Özel Eğitim Alanı olarak değiştirilmesi, arsa üzerindeki Belediye Meclisi tarafından konulan Huzurevi şartının kaldırılması, ruhsata bağlanmayan 9000 metrekarelik kısım ruhsata bağlanarak, yapı izin belgesi verilmesi ve bu işlemlerin gerçekleşmesi durumunda 6 bloktan olan Huzurevi’nin 4 bloğunun özel okul alanı olarak kullanılacağı ve iki bloğun ise Belediye’ye bedelsiz olarak verilmesi teklifi Komisyon Üyeleri ve Belediye Meclisi’nin gündeminde olmasına rağmen yaşanan tartışmalar ve Murat Koçak ile Remzi Garip arasındaki gerilim kamuoyu tarafından endişe ile seyredilirken, tarafların gerilim ve kaosu bitirecek adımlar atmaması ise tepki çekiyor.

CİDDİ ÖNERİLER VE FİKİRLER SUNULMALI
Binanın yaklaşık 20 yıldır atıl durumda olduğunu belirten vatandaşlar, “20 yıldır bu bina kullanılmıyor ve üstelik binanın büyük bir kısmı kaçak. Kaçaklar kimlerin zamanında yapılmış?  Ayrıca binada 1.5 yıl önce özel okul yapılması için ciddi bir tadilat da yapıldı. Tüm bunlar olurken herkes seyirci kalmış ama konu çözüm noktasına gelince kıyamet kopuyor. Eğer burasının kamu ve Çerkezköy yararına kullanılması isteniyorsa ortaya ciddi çözüm önerileri ve fikirler sunulmalı”
görüşünde birleşiyorlar.

İŞTE BAZI ÖNERİLER!

Söz konusu binanın 10 yıllığına özel okula kiraya verilmesini veya Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi yönünde görüşlerin yanı  binanın en az yarısının Belediye’ye devir edilmesini ve bu devredilen kısımda kamu menfaatine uygun bir tesis yapılmasını, kalan kısma ise Türk Metal Sendikası’nın istediği tasarrufta bulunma hakkının verilmesini istiyorlar.

MALİYETİ ÖDENSİN BELEDİYE ARSAYI ALSIN
Bazı vatandaşlar ise Türk Metal Sendikası’na Huzurevi yapılması şartı ile verilen arsa üzerinde yapılaşmanın olduğunu fakat 20 yıldır kullanılmadığını ve binanın atıl durumda olduğunu belirterek, sendikaya ruhsatlı bölümlerin yapım maliyetlerinin ödenerek, söz konusu arsanın tekrar Belediye’ye kazandırılmasını istiyorlar.

KOMİSYON TOPLANTILAR YAPMAYA BAŞLADI
Vatandaşların konu ile ilgili bu şekilde görüşleri ve fikirleri kamuoyunda konuşulurken, Huzurevi için kurulan İnceleme Komisyonu’nun ise toplantılar yapmaya ve görüşler almaya başladığı öğrenildi. Komisyonun şuanda önündeki en büyük engelin söz konusu arsada kaçak olarak görülen yapılar olduğu ve bu konuyu çözmeye çalıştığı öğrenilirken, kamuoyu tartışma ve gerilim yerine çözüm için atılacak adımları bekliyor.

KAMU VİCDANI ZEDELENMESİN

Söz konusu arsada Çerkezköy’de yaşayan herkesin hakkı olduğunu ve ayrıca üzerine yapılı binada da Türk Metal Sendikası üyelerinin hakkı olduğunu belirten vatandaşlar, “Kamu vicdanını zedelemeden, açık ve şeffaf adımların çözüm için atılması gerekiyor. Bu konuda oluşturulan Komisyona, Belediye Meclisi’ne ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşüyor. Herkes taşın altına elini sokmalı ve çözüm için görüşlerini, fikirlerini sunmalı” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.